یک مطالعه تازه می گوید که زمین در چند سال آینده می تواند "گرمایی غیرعادی" را تجربه کند، به طور متوسط عمر فرسایش خاک در کشور ما حدود ۲۵ سال است و کمبود بارندگیها در طول زمستان، بخش زیادی از افغانستان را با کمبود شدید آب و از بین رفتن محصولات زمستانی مواجه کرده است.
شواهد انکارناپذیری در حال حاضر ثابت میکنند که سیاره ما در حال گرم شدن است، دریاها اسیدیتر میشوند و یخهای قطبی در حال ذوب شدن هستند همگی با سرعتی بیش از آنچه پیشبینی میشد و این اساسا به خاطر سوختن سوختهای فسیلی (ذغال سنگ، و گاز) است. ما باید زیر آستانهی خطرناک گرمایش دو درجه سانتیگراد بمانیم تا بتوانیم از تاثیرات بدتر تغییر اقلیم جلوگیری ...
رئیس مرکز اقیانوسشناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) از سفیدشدگی حجم وسیعی از آبسنگهای مرجانی خلیج چابهار خبر داد و گفت: در بازدید اخیر پژوهشگران این مرکز از آبسنگهای مرجانی خلیج چابهار، حجم وسیعی از سفیدشدگی در مرجانهای سخت این منطقه ثبت شد.
وزیر نیرو در خصوص پایان قطعیهای برق در کشور، گفت: منتظر برآوردهای سازمان هواشناسی هستیم، با هر یک سانتیگراد کاهش دما حدود یک هزار و ۵۰۰ مگاوات در زمان اوج مصارف کمتر میشود.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اظهار کرد: با افزایش روند گرم شدن هوا چنانچه حجم آب دریاچه و مساحت آن کاهش یابد این روند کاملا طبیعی است.
عضو کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، آمار دقیقی از خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی نداریم و یک سازمان هواشناسی مجهز و پیشرفته مورد نیاز کشور است.
نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که تکامل اولین حیوانات زمین در بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش، منجر به گرم شدن کره زمین شده است. حیات حیوانی در اقیانوسها در حدود ۵۲۰ تا ۵۴۰ میلیون سال پیش، تکامل یافته و همان موقع تجزیه مواد ارگانیک دریایی آغاز شد که این موضوع عاملی برای افزایش دیاکسیدکربن و کاهش اکسیژن در جو شده است.
بر اساس پیشبینی ها دمای هوای آمازون تا سال ۲۰۵۰ بین ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد افزایش یافته و منجر به خشکسالی شدید خواهد شد. این خشکسالی ها مشکلی جدی خواهند بود چرا که باعث افزایش و گسترش آتشسوزیهای طبیعی در جنگل ها میشوند.
هیات بین الدول تغییر اقلیم (IPCC)، بدنه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی علوم مربوط به تغییر اقلیم است. این هیات توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان هواشناسی جهانی (WMO) در سال ۱۹۸۸ میلادی تاسیس شد تا ارزیابیهای علمی دورهای در زمینه تغییر اقلیم و آثار و خطرات آن را در اختیار سران سیاسی کشورها قرار دهد و استراتژیهای کاهش و سازگاری ...
آمارهای رسمی در بهار سال ۹۷ نشان میدهد درجه هوا در تمامی استانهای کشور گرمتر از میانگین بلند مدت بود و میانگین دما در تمامی استانها در مقایسه با میانگین بلند مدت ۰.۸ درجه سلسیوس گرمتر بود.
طی این ۳۰ سال در حالی که دانشمندان در تلاش بودهاند تا تغییرات اقلیمی را به حداقل برسانند، متوسطهای هوای جهان سالیانه حدود ۰.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
زیست آنلاین: امسال ساعت آخرالزمان (Doomsday Clock) به دلیل تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش خطر جنگ هستهای ٣٠ ثانیه جلو کشیده شد و به ۲ دقیقه قبل از نیمه شب رسید.