عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: عمق فاجعه از دست دادن خاک بسیار مرغوب کشور در هر سیلاب است که میلیون ها سال طول می کشد تا تولید شود.
مدیریت حوزه آبخیز به عنوان یکی از اقدامات تلفیقی در کنترل سیلاب مطرح است که با بهره گیری از روش های بیولوژیکی و مکانیکی نقش موثری در تغییر رفتار سیلاب در پایین دست و مناطق خطرپذیر دارد.
از آثار تغییرات اقلیمی، می توان به کاهش و یا افزایش شدید دمای هوا، وجود سیل و یا خشکسالی شدید اشاره کرد. کارشناسان برای وقوع سیل اخیر در کشور دلایل مختلفی را ذکر کرده اند که یکی از آنها نقش تغییر اقلیم است. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان شناسایی عوامل تغییر اقلیم به صورت ملی و استانی را نیازمند تحقیق و پژوهش دانست و گفت : چالش های این حوزه باید اطلاع ...
زیست آنلاین: امروزه نظر به افزایش بازارهای رقابتی، تنوع محصولات، تغییرات شرایط سیاسی و اقتصادی، تغییرات آب و هوایی، کاهش و آلودگی برخی از منابع طبیعی و... دانش اقتصاد مرزهای خود را از اقتصاد خطی (تولید-توزیع-مصرف) فراتر گذاشته و به سمت اقتصاد چرخشی (تولید-مصرف-بازیافت) در حال حرکت است. در اقتصاد چرخشی علاوه بر هدف اصلی اقتصاد خطی، کاهش، بازیافت یا ...
وزیر نیرو گفت: بر اساس پیشبینیهایی که با هماهنگی هواشناسی انجام شد، آخرین برآوردها حاکی است که طی چند روز آتی (یازدهم تا شانزدهم فروردین ماه) در اثر بارشهایی که خواهیم داشت، حدود سه میلیارد متر مکعب وارد مخازن سدهای خوزستان میشود.
همزمان با روز جهانی هواشناسی، رئیس سازمان هواشناسی کشور اهمیت این روز را با توجه به شعار انتخابی امسال تشریح و وظایف سازمان هواشناسی را در مورد پدیده تغییر اقلیم اعلام کرد.
در آستانه روز جهانی هواشناسی دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی با اشاره به اینکه «خورشید، زمین و هوا» شعار سازمان جهانی هواشناسی برای سال ۲۰۱۹ است، طی بیانیهای اعلام کرده است که از سال۱۹۹۰ میلادی تاکنون، مصرف سوختهای فسیلی ۴۱ درصد افزایش یافته که نتیجه آن گرمایش اقلیم است. طی دهه گذشته سهم دیاکسیدکربن در این افزایش ۸۲ درصد بوده است.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تهران از شهرداری خواست برنامه آمادگی در برابر سیلاب در تهران مورد توجه جدی قرار دهد و تاکید کرد: از شهرداری تهران میخواهم گزارشی از میزان آمادگی شهرداری در برابر سیلابهای مخاطرهآمیز به شورای شهر ارسال نماید.
چیزی که هماکنون در قطب شمال در حال اتفاق افتادن است، یک علامت هشداردهنده به منظور ضرورت پیشگیری از گرم شدن بیشتر است. ضرورت دستیابی به اهداف توافقنامهی پاریس آشکارا در قطب شمال قابل رویت است زیرا این منطقه یکی از آسیبپذیرترین مناطق جهان محسوب میشود که بهسرعت در حال تغییر است، اگر ما سریعا کاری انجام ندهیم، بهزودی در معرض نابودی قرار میگیریم ...
زیست آنلاین: آخرین نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ در ۳ هزار و ۵۰۰ تأسیسات نظامی امریکا نشان داد که نیمی از آنها در حال حاضر با [عوارض] عدم ثبات آب و هوایی، شامل خشکسالیها، گرمای شدید، آتشسوزیهای طبیعی، بادهای شدید و سیلابهای داخلی دست به گریبان هستند که بسیاری از آنها را با تهدیدهای متعدّدی مواجه کرده است.
زیست آنلاین: با اینکه گزارش های اقلیمی ترجمه هایی هستند از وضعیتی اضطراری که دانشمندان علوم زمین به زبان علمی نوشته اند و با توجه به اینکه تنها با جهت گیری سیاست های اقلیمی به سمت کاهش نابرابری هاست که چنین دستاوردی محقق می شود، اما در مقابل همچنان سیاست های اقلیمی کارآمدی توسط دولت ها به کار گرفته نمی شوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: خراسانشمالی دارای هشت هکتار ذخیره گاه ژنتیکی زالزالک است که به صورت تیپ زالزالک در منطقه بدرانلوی بجنورد وجود دارد و مابقی درختان زالزالک، به صورت گونههای همراه جنگلی در قسمتهای مختلف استان مشاهده میشود. این درختان که همیشه در اوایل بهار گل می کنند، اینک زودتر شکوفه کرده اند.
میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
وزیر نیرو گفت: نه فقط در تابستان آینده بلکه در همه تابستانهای پیش رو، به مدد همت مردم و پاسخ مثبت به درخواست ما برای مدیریت مصرف، نه تنها مشکلی در تامین برق مورد نیاز کشور نخواهیم داشت بلکه میتوانیم تامین کننده برق کشورهای همسایه نیز باشیم.
بررسیها نشان میدهد عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانهای خطر جدیتری متوجه بشر خواهد شد، در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مکانهایی سکونت خواهند داشت که پشههای ناقل بیماری، سلامت آنان را با تهدید روبرو میکنند.
اگر برنامه های کاهش انتشار پیگیری نشود و روند موجود مصرف انرژی ادامه یابد، طبق گزارش سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، ایران از سال ۱۴۱۰ واردکننده انرژی خواهدبود و مزیت صادرات انرژی را از دست خواهدداد
در حالیکه بسیاری از دانشمندان معتقدند که فعالیت های انسانی عامل اصلی تولید گازهای گلخانه ای، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است، اما عده ای دیگر معتقدند که خورشید عامل موثرتری در ایجاد این پدیده است.
زیست آنلاین: "ما آیندهی بیصدای بشریت هستیم. ما زندگی در ترس و ویرانی را نخواهیم پذیرفت. ما حق داریم رؤیاها و امیدهایمان را زندگی کنیم...تنها حقّ دموکراتیک افراد زیر ۱۸ سال در اغلب کشورها تظاهرات است، ما نماینده نداریم. درس خواندن برای آیندهای که نیست معنا ندارد" این ها بخش های از سخنان فعالین جنبش سراسری دانش آموزی بر علیه تغییر اقلیم است.
برخلاف ایران که تنها سازمان محیطزیست را متولی اصلی بررسی موافقتنامه پاریس، قرار داده است، بررسی نهادهای مسئول در مورد این موافقتنامه در برخی کشورها بهگونهای دیگری است و نهادهای تخصصی مختلفی را متولی بررسی موافقتنامه مذکور قرار دادهاند.