به دلیل کمآبی تدابیر ویژهای برای حفر چاه های اضطراری برای آب شرب اتخاذ شده و همچنین آغاز ذخیره آب در "مخازن استراتژیک آب" در بخشهای مختلف، اعلام شده است.
گروه کارشناسان داخلی و بینالمللی از پروژه «برنامه یکپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه» که توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درحال انجام است، روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با حضور در تبریز نشست مشترکی را با اساتید و کارشناسان دانشگاه تبریز برگزار خواهد کرد.
زیست آنلاین: افزایش ورودی آب به دریاچه ارومیه دو علت عمده دارد، یکی ازآن ها بارش های مناسب پاییزی، زمستانی و بهاری و دیگری ورود میزان آب بهینه از رودخانه ها و علاوه بر آن رهاسازی آب سدها بوده است.
تاکنون ۱۹ کیلومتر از ۳۶ کیلومتر تونل انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه احداث شده است و برای ۱۷ کیلومتر باقیمانده نیز ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
با تصمیم هیات دولت برای سال ۹۷ تنها هفت درصد به قیمت آب و برق اضافه خواهد شد که براساس ارزیابی صورت گرفته این افزایش قیمت در مجموع برای هر نفر بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان بیشتر نخواهد بود.
زیست آنلاین: در سالهای اخیر بحث استفاده از رویکردهای کلنگر و تاکید بر رهیافتهای اجتماعی در مدیریت منابع آب، رو به فزونی داشته است. برخی نیز بر رجوع به روشها و رویکردهای بومی در حوزه بهرهبرداری از منابع آب و خاک تاکید دارند.
حوضه آبریز زایندهرود نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۴۰ درصدی بارندگی مواجه شده است؛ این درحالیست که هر یک درصد کاهش بارندگی تبعات بسیاری به دنبال دارد.
وسعت دریاچه ارومیه در فروردین ماه سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه در حدود ۲۲ کیلومتر مربع کاهش یافت و تراز دریاچه نیز نزدیک به سه متر کمتر شد؛ حجم آب دریاچه نیز نسبت به میانگین دراز مدت حدود ۱۴ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرد.