آژانس بین المللی انرژی (IEA) در سال جاری گزارش داد سهم انرژیهای تجدیدپذیر بویژه در بخش انرژی خورشیدی در سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته و به ۷۴ گیگاوات ساعت رسیده است.
مدیر یک شرکت ایرانی - آلمانی از آغاز پروژه احداث فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در میبد یزد خبر داد و گفت: ۱۲۰ میلیون دلار سرمایه مورد نیاز برای این پروژه به طور کامل توسط طرف آلمانی تامین میشود.
کارشناسان صنعت برق و انرژی معتقدند که ایران در طول یک سال خورشیدی دارای بیش از ۳۰۰ روز آفتابی یا به عبارت دیگر، به طور متوسط دارای حدود ۲۸۰۰ ساعت خورشیدی است؛ امری که سرمایهگذاری در آن میتواند زمینه ساز تحولی بنیادی در اقتصاد انرژی کشور و البته زدودن چهره آلودگی از شهرهای ایران از جمله شهرهای تهران، خوزستان، مشهد و ... باشد.
شرکت «Glass Point Solar» با همکاری سازمان توسعه نفت عمان (PDO) و با استفاده از انرژی خورشیدی موفق به کاهش ۵۵ درصدی هزینه عملیات ازدیاد برداشت حرارتی در این کشور شدند.
مدیر تسلا در توییتر نوشته است که شبکه برق پورتوریکو را دوباره و با استفاده از انرژی خورشیدی میسازد. و در جواب، فرماندار این جزیره نوشته است «بیا صحبت کنیم».
محققان دانشگاه اولسان کره جنوبی موفق به ساخت نوعی سیستم تولید الکتریسیته شده اند که به راحتی به هر سطحی می چسبد و از اختلاف دمای بین موجود در دو طرف سطح آن تولید انرژی می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندارقزوین گفت: ظرفیت تولید انرژیهای نو در استان چهار هزار مگاوات است که تاکنون به سرمایه گذاران برای بهره برداری از دو هزار مگاوات مجوز داده شده است.
به منظور تولید جریان الکتریکی، به الکترونها نیاز داریم. در واقع، باید بتوانیم تعدادی الکترون را تولید کرده و آنها را در یک سیم یا مدار به حرکت درآوریم. پس دو شرط لازم برای تولید جریان الکتریکی عبارتند از: اول تولید الکترون و دوم به حرکت در آوردن الکترون تولید شده.
یکی از مشکلات رانندگان خودروها، خرابی ناگهانی باتری و ماندن در جاده هاست. در این شرایط معمولا از روش هایی مانند باتری به باتری یا هل دادن خودرو استفاده می شود.
رئیس هیئت ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان از ساخت دو واحد نیروگاهی آبی و خورشیدی توسط جمهوری اسلامی ایران در مرز مشترک با ارمنستان خبر داد.
دولت افغانستان اعلام کرده که به منظور رفع کمبود برق در پارک صنعتی ولایت قندهار در جنوب این کشور، ساخت نیروگاه تولید برق آفتابی با ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات را توسط شرکت هندی «داینستی» آغاز کرده است.
انرژی خورشیدی پنلهای سقفی در حال حاضر رایجترین نوع انرژی تجدیدپذیر توزیع شده در کشورهای در حال توسعه است هرچند سیستمهای تولید سنتی برق نیز درحال به روز شدن جهت رفع تقاضای برق مصرفی شهرها هستند.
با غروب آفتاب انرژی خورشیدی ژاپن، شرکتهای سرمایه گذاری به دنبال پروژههای تولید بیومس از چوب هستند. بیش از ۸۰۰ پروژه مجوز دریافت کردهاند و ژاپن ۱۲.۴ گیگاوات ظرفیت تولید برق برابر با ۱۲ نیروگاه هستهای دارد و تا سال ۲۰۳۰ این کشور میتواند هدفگذاری خود در تولید بیومس را به دو برابر برساند.
در حال حاضر یک درصد از نیاز مردم جهان به برق از طریق انرژی خورشیدی تامین میشود. در اتحادیه اروپا ۴ درصد از این نیاز توسط انرژی خورشیدی برآورده میشود.