برخی اخبار و نقل قولهایی مبنی بر حل مشکلات خشکسالی کشور و جبران کسری مخازن آب زیرزمینی به گوش میرسد که لازم است در این زمینه توضیحاتی ارائه شود تا ذهنیت اشتباهی برای مردم ایجاد نشود. رئیس اداره آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای استان قم، پر شدن سفرههای زیرزمینی را با بارشهای اخیر، ساده انگارانه و غیر علمی دانست.
از آنجا که تکرار پدیده سیل دور از انتظار نیست، بررسی دقیق پیامدهای این رخداد می تواند در فرآیند تولید نقشه راه و رویارویی انسان با سیلاب را طراحی کرد. باران های سیل آسا و سیلاب حاصل از آن در روزهای نخستین فروردین ماه امسال، خسارات قابل توجهی را به زیرساخت ها وارد کرد. با وجود این خسارت ها، روان آب ها موجب پر شدن سدها و تالاب هایی شد که زمانی رو به ...
بعد از وقوع سیل زمزمههایی از مجلس شنیده میشود که اعتبارات مربوط به حفاظت از تالابها به جبران خسارات سیل و سیلاب اختصاص یابد درحالیکه بههیچعنوان کار درستی نیست و باید این اعتبارات را حفظ کنیم. وجود تالابها باعث شد، حجم آب ناشی از بارشهای سنگین اخیر روانه آن شود.
با وجود اینکه کارشناسان، گزارشی در مورد آلودگی زیست محیطی کارخانه «کاوه سودا»، ارایه نکرده اند و رصدهای لازم و پایش های زیست محیطی به طور مداوم و متناوب از این مجتمع انجام می شود، اما برخی رسانه ها با تکیه بر اظهارات برخی افراد و همچنین برخی اهالی روستاهای اطراف، اعلام کرده اند که آلودگی های زیست محیطی این واحد بیش از حد استاندارد بوده و در این زمینه ...
دکتر بابک ناخدا، مدیر گروه فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در مراسم روز مزرعه، از تولید خوراکهای علوفهای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد.
سیل های اخیر جاری شده در مناطق مختلف کشور، علاوه برسیراب کردن زمینهای خشک، مصائب و رنج های بسیاری نیز به همراه آورد؛ اما با استفاده از فناوری های دانش بنیان، می توان این آلام را تا حدودی کاهش داد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به آخرین وضعیت آبخوانهای کشور پس از بارندگیهای اخیر گفت: عمده آبخوانهای دشتهای مهم و اصلی کشور بیلان منفی و تراز آبی بسیار پایینی دارند که به هیچوجه با یک دوره بارش خوب متعادل نمیشوند.
با افزایش شدت بارشها در اکثر نقاط ایران، بسیاری از تالابها و سفره های آب زیرزمینی آبگیری شد و این مقدار به اندازه ای بوده است که برخی از کارشناسان معتقدند ایران تا ۳ سال از بحران آب فاصله گرفته است.
آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که باعث تقویت سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از سیلاب، ذخیرههای کوچک و محلی آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی میشود. احداث سدهای خاکی کوچک، بندهای زیرزمینی و روزمینی سنگی-ملاتی، خشکهچینی، نهالکاری، بوتهکاری و کپهکاری از جمله اقدامات عملیاتی آبخیزداری است. این درحالی است که متأسفانه در کشور ما آنچنان که باید،...
وقتی صحبت از مدیریت منابع آب میشود، مقصود یک مفهوم وسیع و گسترده است که مشتمل بر سه عنصر اساسی استوار یعنی حفظ منابع آبی، صدور اجازه بهرهبرداری و نظارت بر بهرهبرداری از منابع آبی در حوضههای آبریز کشور است.
زیست آنلاین:هماکنون بسیاری از مناطق این کره خاکی در حال تجربه مشکلات جدی آب است، ازنشانههای این وضعیت خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابانزایی و طوفانهای گرد و غبار بیشتر است.
یک اقلیمشناس وضعیت بارش و دمای ایران را طی ۶۰ سال گذشته تشریح و تاکید کرد که سیلهای اخیر کشور از پیامدهای گرمایش جهانی و نشانه تغییر اقلیم است و احتمال وقوع خشکسالی های متمادی و بارش های سیل آُسا طی سال های آینده وجود دارد و ادامه داد از اینکه بارشها به سمت بارشهای حدی حرکت میکند، اطمینان وجود دارد و این رویدادهای حدی رفتاری است که «مشخصه بارز ...
زیست آنلاین: یکی از الزامات جانمایی صنایع نفتی و صنایع پایین دستی آن ، در دسترس بودن آب برای استفاده در واحد پالایشگاهی و یا پتروشیمی است. بهترین گزینه برای مدیریت آب در صنعت نفت ، مدیریت آب و استفاده از پساب های صنعتی داخل صنعت یا برون سازمانی است.
ایران از جمله کشورهایی است که سطح مناسبی از دسترسی ۹۹ درصد جمعیت شهری و ۷۵ درصد روستاییان به آب آشامیدنی را فراهم کرده است. در کنار این دستاورد مهم، جوامع انسانی متأثر از تنشهای آبی در سالهای اخیر در ایران به شدت افزایش یافته به طوری که در تابستان ۱۳۹۷، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور تحت تنش آبی بودند.
علی رغم ترس دولتمردان از خالی و پر شدن مخازن سدها پس از دوران طولانی خشکسالی و فرونشست، اما به نظر فعالان محیط زیست نوع رفتار مردم میتواند خطر بروز سیلاب را افزایش دهد.
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه بر اساس تصاویر ماهوارهای در اثر بارشهای اخیر کانونهای تولید گرد و غبار داخلی و حتی خارجی در کربلا و بصره کنترل شدهاند، گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب آب به سفرههای زیرزمینی کشور نفوذ پیدا کرده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
کشور ما در سالهای اخیر تحت تأثیر ۳ عامل "رشد سریع و الگوی نامناسب استقرار جمعیت"، "کشاورزی ناکارآمد" و "سوءمدیریت" با چالشها و مشکلات ناشی از کمبود آب و استفاده نادرست از منابع آبی روبهرو شده که از آن تحت عنوان "بحران آب در ایران" یاد میشود.
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در شرایط فعلی باید با مدیریت آبهای زیر زمینی و کنترل سیلاب و ذخیره سازی آب منابع آبی کشور را مدیریت کرد، در غیر این صورت مشکلات متعددی در کشور به وجود میآید.