گزارش اخیر مجمع بین المللی تغییر اقلیم(IPCC) چشم انداز تغییرات اقلیمی را به مراتب نگران کننده تر از آنچه پیش از این تصور می شد، توصیف میکند، گرمایش جهانی مشکلات عمدهای در زندگی ایجاد و در واقع به خانه افراد نیز نفوذ خواهد کرد و میتواند عواقب جدی برای سلامت روان انسانها داشته باشد.
کشف منابع جدید آبی میتواند به کشور در بحث کم آبی کمک کند، بنابر این باید بر روی کشف منابع جدید و گسترش انرژیهای نو متمرکز شویم و اگر تحقیقات و کشف آب ژرف مبنای علمی دارد، باید راجع به آن با نگاه ملی ورود کرد.
یک عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست استفاده از آبهای نامتعارف را راهکار حل بحران کمآبی در سیستان و بلوچستان دانست و گفت: استخراج آبهای شیرین از گسلهای آبدار، تصفیه پسابهای شهری و صنعتی، کشاورزی با آبهای شور و قناتها مهمترین نمونههای منابع آب نامتعارف است که میتواند برای حل مشکلات آبی استان سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار گیرد.
اکثر سدهای ایران در مناطق کوهستانی است، بنابراین میزان تبخیر در این سدها کم است اما میزان تبخیر از سدهای استان سیستان و بلوچستان چهار هزار و ۵۰۰ میلیمتر در سال است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: به دلیل خشکسالی میزان آب ورودی رودخانهها کاهش پیدا کرده و همین مسأله موجب کاهش کیفیت آب در رودخانهها شده است، به گونهای که کیفیت آب در بسیاری از رودخانهها مناسب شرب نیست.
خطیر بودن شرایط فعلی در وضعیت فضای سبز تهران را شما در تابستانی که گذشت، مشاهده کردید. براساس گزارش سازمان هواشناسی به صورت متوسط، در برخی نقاط شهر دو تا چهار درجه بر حرارت هوا افزوده شده و به تدریج اثرات پدیده تغییرات اقلیمی در تهران را مشاهده میکنیم که باید جدی گرفته شود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: فاز پنجم پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اجرایی میشود.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در آخرین گزارش مربوط به خشکسالی، وضعیت ایران را از لحاظ مساحت و جمعیت تحت تاثیر خشکسالی تشریح کرد و نسبت به خشکسالیهای درازمدت در برخی استانها از جمله قم، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و چهارمحال و بختیاری هشدار داد.
علی بختیار با اشاره به اینکه طرح بازچرخانی آب زاینده رود، حدود ۱۵ سال است که اجرایی نشده، گفت: اجرای این پروژه حدود دو سال زمان نیاز دارد و در صورتی که توافقی میان همه بخش ها وجود داشته باشد، قابل اجرا خواهد بود.
مساله آب موضوعی است که دیگر از شعار خارج و به یک واقعیت تلخ برای کشور تبدیل شده و روزبهروز شرایط بحرانیتری را تجربه میکند، شرایطی که حال ایران را وخیم کرده و باید به صورت ضرب العجلی به فکر معالجه آن بود.
در نذر طبیعت پدران و مادران به پاقدم نوزاد خود برای حیات وحش مخزن آب اهدا می کنند، افرادی به یادبود پدر و مادران مرحومشان آبشخور می سازند، وکلا و پزشکان، خدمات رایگان به محیط بانان می دهند.
وزیر امور خارجه: از دولت افغانستان توقع داریم قبل از این که جمهوری اسلامی ایران ناگریز به اقدام نامتقابل شود نیاز به حق و قانونی ایران را مورد توجه قرار دهد.
بیش از دو ماه است که هورالعظیم یکی از بزرگترین تالابهای ایران در بخش عراقیاش میسوزد و دودش به چشم ایرانیها میرود و نتیجه آن شده که همسایگان ایرانیاش حالا باید علاوه بر تحمل ریزگردهای حاصل از خشک شدن بخشی از هور به علت کم آبی ناشی از سوءمدیریتهای صورت گرفته و تغییر اقلیم دودزده بشوند و کارشان به علت بروز مشکلات تنفسی به مراکز درمانی بکشد.
در این بحران بی آبی، هیچ چیز به اندازه یک دبه آب در زاهدان، کرمان و خراسان جنوبی ارزشمند نیست. به همین منظور، از اوایل مرداد ماه امسال، کمپین نذر آب راه اندازی شد تا به کمک پول هایی که جمع آوری می شود بخشی از آب آشامیدنی این سه استان تامین شود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از مخالفت اولیه سازمان متبوعش با انتقال آب سبزکوه به چغاخور خبر داد.و گفت: وزارت نیرو و استانداری باید تمام تبعاتی که این انتقال آب میتواند به لحاظ اجتماعی ایجاد کند را کنار هم بگذارند و خودشان را متعهد کنند که پاسخگو باشند.
هفته گذشته بود که خبری مبنی بر شیوع هپاتیتA در خوزستان و ابتلای ۳۴ نفر در مسجدسلیمان و ایذه به این بیماری منتشر شد. در این خبر به نقل از مدیر شبکه بهداشت خوزستان عنوان شده بود این بیماری به دلیل آب آلوده ایجاد میشود و با توجه به مشکلات اخیر آب و نبود آب شرب سالم در خوزستان، میزان ابتلایان به آن نیز بیشتر شده است. بیماری هپاتیت A واگیردار و مسری است ...
مطالعات محققان سازمان زمینشناسی نشان میدهد که کرمانشاه و ارتفاعات هزار مسجد مناطق امیدبخش آبهای ژرف هستند، ولی این پژوهشگران اعلام کردند این منابع بحران کمبود آب را حل نمیکند و باید به سمت مدیریت مصرف آب حرکت کنیم.