گاندو در طبقهبندی اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیبپذیر قرار دارد؛ بر اساس آخرین سرشماری در ایران حداقل ۵۰۰ گاندو در ایران وجود دارد، این عدد از لحاظ جمعیتی زیاد نیست اما بررسیها نشان میدهد که جمعیت آن پایدار است و نسبت به قبل از انقلاب که آمارها حدود ۷۰ تا ۲۰۰ تمساح بود، افزایش یافته است. اما کمآبی، جادهسازیها، آلودگی رودخانهها در داخل ...
وزیر نیرو درباره ظرفیت تولید برق در ایران اظهار کرد: ظرفیت تولید روال خود را طی میکند. پیش بینی شده بود که امسال نسبت به سال گذشته حدود ۵۲۰۰ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شود که میزان قابل توجهی از آن محقق خواهد شد.
روز گذشته صدور مجوز ساخت سد لاسک توسط سازمان حفاظت محیط زیست، مورد انتقاد سازمان جنگلها قرار گرفت به طوریکه رئیس شورای عالی جنگل اظهار کرد که سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس ارزیابیهای خود اقدام به صدور مجوز کرده است و ما به سازمان محیط زیست گفتیم که هرگونه فعالیت در حوزه جنگل باید همراه با ارزیابی زیست محیطی باشد چون سبب تخریب رویشگاههای جنگلی ...
یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، ضمن انتقاد از روال ساخت و سازها در حاشیه رودخانهها گفت: در کشور ما علیرغم تصویب قانون و آییننامههایی در راستای حفاظت از طبیعت و بستر رودخانهها، همچنان به دلیل ناآگاهی مردم از ملزومات تعیین شده در قانون و آییننامهها همچنین بیتوجهی به محدودههای سیلگیر و خطرپذیر، ساخت و سازهایی در طبیعت و حاشیه ...
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به اجرایی شدن احداث سد لاسک در استان گیلان و درج گزارشهای متعددی در رسانه های جمعی و گروهی گفت: با توجه به مدارک و مستندات و بررسی مطالعات گزارش طرح موجود در سازمان مجوز زیست محیطی آن صادر شده است.
محمد درویش، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، گفت: سیلها یکی از دلایل حاصلخیز بودن جلگه خوزستان در طول هزاران سال گذشته بودهاند. اگر این سیلها نمیآمدند و این آبرفتهای شکلاتی جاری نمیشدند ما هرگز دشتهای حاصلخیزی در سیستان، خوزستان، میناب و برفاب نداشتیم.
انتشار خبر ساخت سد لاسک که قرار است با ارتفاع ۶۳ متر، عرض ۷۵۰ متر و طول ۳۶۰۰ متر روی رودخانه امامزاده ابراهیم در شفت گیلان احداث شود، اعتراضاتی را که از سالهای گذشته در مورد ساخت این سد وجود داشت را دوباره برانگیخت.
مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک با محوریت آب، انسان و طبیعت، شب گذشته از سوی جهاد دانشگاهی و با مشارکت اتاق بازرگانی در سنندج برگزار شد و برترینهای آن معرفی شدند.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.
برنده سیلهای ویرانگر اخیر سدسازان بودند چرا که در فقدان عملیات گسترده آبخیزداری و مدیریت حوضههای آبخیز در مناطق مختلف کشور، سدها توانستهاند خودی نشان دهند تا از آنها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کنترل سیل نامبرده شود. اما آیا واقعا سدسازی راهکار اصلی کنترل سیل و ذخیره آب در کشور است؟
زیست آنلاین: آنچه در روزهای پایانیِ سالِ گذشته و شروعِ سالِ نو کاممان را تلخ کرد، سیل نبود؛ عملکردِ خودمان بود. اگر طبیعت و واقعیّتش را نپذیریم ناگزیر با خشمِ طبیعت روبهرو میشویم.
سامانه بارشی که از ابتدای امسال در اغلب نقاط کشور فعال شد در برخی نقاط سیل های سنگینی را به راه انداخته و خساراتی در پی داشته است با این حال چشم امید همه به سیلاب هایی است که با ذخیره سازی و مدیریت آنها بتوان کم آبی را جبران کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه سدها در سیلاب اخیر به دلیل جانمایی غلط در مازندران در جلوگیری از سیل اثر نداشتهاند، گفت: احداث سدهای بزرگ در مازندران ضروری نیست.
زیست آنلاین: مهندس یوسف فرهادی بابادی در افتتاحیه اجلاس بین المللی آب در دانشگاه سلیمانیه با اشاره به نقش فعالین محیط زیستی گفت: در واقع فعالان محیط زیست صدای طبیعت هستند.
یکی از نکاتی که این روزها و پس از دو سیلاب مازندران، بر سر زبانها افتاده و بیش از پیش نمایان شده، مسئله سدسازی است، بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که سدسازی در کشور یک نکته بسیار مهم و حرکت تأثیرگذار در مقابل سیلهای ویرانگر است و برخی دیگر نیز تأثیر زیادی برای این امر قائل نمیشوند و معتقدند احداث و احیای آببندان به ویژه در مازندران، راهکار اساسی ...
زیست آنلاین: همزمان با نام گذاری روز ۲۸ فروردین به عنوان «روز چهارمحال بختیاری» و روز جهانی مخالفت با انتقال آب تشکل های محیط زیستی از سراسر جهان با صدور بیانیه روز ۲۸ فروردین را به فعالان محیط زیست تبریک گفتند.
آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که باعث تقویت سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از سیلاب، ذخیرههای کوچک و محلی آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی میشود. احداث سدهای خاکی کوچک، بندهای زیرزمینی و روزمینی سنگی-ملاتی، خشکهچینی، نهالکاری، بوتهکاری و کپهکاری از جمله اقدامات عملیاتی آبخیزداری است. این درحالی است که متأسفانه در کشور ما آنچنان که باید،...
زیست آنلاین: روزهای آغازین سال جدید، ایامی سخت نهتنها برای مردمان آسیبدیده در مناطق سیلزده، بلکه برای همه ایرانیانی بود که ناباورانه از رسانههای مختلف، صحنههای طغیان کمسابقه رودخانهها و رنج هموطنان را به نظاره نشسته بودند.
در میزگردی با عنوان "بررسی سیلابهای اخیر" که به همت گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، قائممقام پیشین وزیر نیرو، پایداری سیلابهای اخیر را به "تغییر اقلیم" مرتبط دانست.