معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بازدید از تالاب کجی نمکزار در شهرستان نهبندان گفت: بارندگی های اخیر در ماه های گذشته محیط زیست طبیعی کشور از جمله تالاب ها را احیا کرد.
در محل تبادل آب شیرین رودخانهای و آب شور دریا محلی بسیار سرزندهای برای اکولوژی دریایی است و در صورتی که این محل مختل شود، میتواند تبعات بسیار منفی در پی داشته باشد.
سرهنگ علی عباسنژاد، درباره موضوع حریق جنگلها گفت: امسال به دلیل بارشهای بسیار خوب شاهد رویش گسترده پوشش گیاهی در سطح جنگلها و مراتع هستیم. براساس مستندات سالهای گذشته در فصل گرما قطعاً احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد. اگر امسال مسائل ایمنی و حفاظتی را رعایت نکنیم، احتمال افزایش سطح حریق وجود دارد.
زیست آنلاین: سیل ۹۸ در استان لرستان ابهامات زیادی را در افکار عمومی به وجود آورد و ذهنها را نسبت به گردشگری و سفر به این منطقه منفی نمود. شدت خسارات، زیرساختهای مختلف بسیاری از صنایع از جمله صنعت گردشگری را به شدت تحت تاثیر قرار داد. بسیاری از سفرها لغو شد و قطار گردشگری که با ایده ای در راستای حمایت و حفاظت از محیط زیست به تازگی کار خود را آغاز کرده ...
بارش های فراوان امسال، هرچند خساراتی به بار گذاشت، اما منابع آبی و سفره های آب زیرزمینی را تا حدودی اشباع کرد و این می تواند فرصتی برای رونق کشاورزی باشد.
زیست آنلاین: رستوران های کالیفرنیا به منظور مبارزه بیشتر با تغییرات آب و هوایی دست به اقدامی جالب زده اند، آن ها قصد دارند به شکل داوطلبانه یک درصد هزینه اضافی برای کمک به تولیدات محصولات غذایی کم کربن، دریافت کنند.
لاله های واژگون از خانواده سوسنیان با اسم علمی 'Fritillaria imperialis' است و نوع 'ایمپسریال فرتیال' آن در برخی مناطق جهان وجود دارد، اما گونه 'پرسیکال ' آن مختص ایران بویژه منطقه چهارمحال و بختیاری است. لاله واژگون که در زبان محلی گل بگریو (گل گریان)، اشک مریم و گل افسانه ای شهرت دارد، در اواخر فروردین ماه به گل می نشیند و معمولا تا اواخر اردیبهشت ...
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب میشود، گفت: مساحت جنگلهای شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگلکاری شده وسعت این جنگلها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار میرسد.
دشت لوت دشتی بیابانی در جنوب شرقی ایران است. این دشت در جنوب شرق ایران با مساحتی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر مربع (شامل عرصه و حریم) در بین بخشیهایی از استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار دارد و با مساحتی در حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، حدود ۱۰ درصد از وسعت ایران را دربر گرفتهاست. بیابان لوت، بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان بهشمار میرود.
چهارمحال و بختیاری از آنجاکه مرتفع ترین استان ایران است و آب و هوایی کوهستانی دارد از نظر پوشش گیاهی و به دنبال آن گیاهان دارویی و خوراکی بسیار غنی است. ویژگی های طبیعی و اقلیمی این استان، نوع خاک، بارش، دمای هوا و مکان جغرافیایی ارتفاعات، شرایطی را پدید آورده است که این استان را به مهمترین رویشگاه گیاهان دارویی در کشور تبدیل کرده است.
سرفصل همه گفتگوهای این روزها، جاری شدن سیل و خرابی در مناطق شمالی و جنوبی کشور است، پدیده ای که علی رغم وجود اطلس سیل و سامانه ملی پیش بینی بارش وسیلاب کشور، از ابتدای سال گریبان بسیاری از مردم را گرفته و همچنان ادامه دارد.
سیل سال ۸۰ در گلستان با بیش از ۵۰۰ کشته و مفقود در مقایسه با سیلهای سال ۲۰۰۱ میلادی از نظر تلفات انسانی مقام اول و از نظر خسارتهای مالی مقام پانزدهم را داشت. شدت بارندگی در شب قبل از جاریشدن سیل تا حدی بود که عرض رودخانه از ۱۰ متر به ۴۰۰ متر رسیده بود و حجم آبی که در استان گلستان جاری شده بود چیزی حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب اعلام شد.
پیشکسوت علم هواشناسی ایران، در نشست علمی با موضوع «نقش گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی و تاثیرات دور پیوندهای اقلیمی در شکل گیری سامانه های جوی که باعث بروز سیلاب شده اند»، با اشاره به برگشت پذیر بودن سیلابها، درباره امکان پیش بینی سیل اخیر گفت: اکنون مدل های پیش بینی آن زمان را در اختیار ندارم، البته سازمان هواشناسی ادعا می کند که سه روز جلوتر اطلاعیه ...
طبق نتایج به دست آمده از یک پژوهش علمی که توسط پژوهشگران داخلی انجام شده، می توان خاکهای شور اطراف دریاچه ارومیه را با استفاده از نوعی صمغ طبیعی موسوم به صمغ عربی اصلاح کرده و مورد استفاده قرار داد.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: طبیعت روی حساب کار میکند و عواملی که این چرخه را بر هم زند، سرزمین را برای بروز حوادث مستعد میکند، اگر جنگل و مرتع وجود داشته باشد، فرسایش خاکها و سیلاب اتفاق نمیافتد، در حالی که با نابودی پوشش گیاهی، مرتعداری را از دست دادیم و امنیت غذایی و آسایش بشر را به مخاطره انداختیم، اگر ۲۰ سانتیمتر از خاک را بهدرستی ...
در نشست بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر در ایران که عصر روز گذشته در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از نبود مدیریت یکپارچه حوضههای آبخیز انتقاد کرد و بهلول علیجانی، اقلیم شناس، یکی از ویژگیهای تغییر اقلیم را افزایش پدیدههای «فرین» (حوادث جوی نادر) دانست.