یک حقوقدان گفت: «توافقنامه پاریس، یک سند حقوقی الزامآور برای کشورهایی است که به عضویت آن در میآیند و اجرای مفادش، الزامآور خواهد شد چرا که مفاد تعهدات در متن، به دو دسته «متعهد به وسیله» و «متعهد به نتیجه» تقسیم شده است.»
زیست آنلاین: در خصوص اهداف پشت پردهی احتمالی توافقنامهی پاریس و آثار اقتصادی پیوستن، متعهّد شدن و متعهّد ماندن کشورها به آن، بحثها و گمانهزنیها همچنان ادامه دارد. بعضی از کارشناسان بر این باورند که مالیات کربن، صرفاً یک ترفند سیاسی در پوشش شعارهای محیط زیستی، برای تضعیف جایگاه کشورهای در حال توسعه و جهان سوّمی در عرصهی تجارت جهانی است.
نشست علمی-تخصصی بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف انرژی در مدیریت کلانشهرها، به منظور همسو کردن سایر کلانشهرها و ارگان های شهرداری با برنامه اصلاح الگوی مصرف انرژی و توسعه انرژی های تجدیدپذیر برگزار شد.
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اخبار و شایعات مبنی بر پایان خشکسالی و ورود کشور به یک دوره ۲۵ ساله ترسالی گفت: در راستای مدیریت منابع آب، سیاست هایی در پیش گرفته شده که به هیچ عنوان نباید چنین شایعاتی آنها را تحت تاثیر قرار بدهد.
زیست آنلاین: اولین نشست از هم اندیشی ملّی موافقت نامه اقلیمی پاریس در دانشگاه تهران برگزار شد و اقلیم شناسان و مختصصان در خصوص وقوع یا عدم وقوع تغییر اقلیم و منشأ انسانی یا طبیعی این پدیده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
زیست آنلاین : چرا اکثر مدیران از محلی و ملی و جهانی در تصمیم گیری های مدیریتی برای سازگاری با تغییرات اقلیم مدام تکرار می کنند با منافع ملی ما سازگاری ندارد، آنها بدانند چه بخواهند چه نخواهند تغییرات اقلیمی در آینده ای نزدیک منافع آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
زیست آنلاین: دو روز پیش خبری با عنوان «سهم ۱.۳ درصدی ایران در انتشار گازهای گلخانهای»، در خبرگزاری مهر آمده بود و تصریح کرده بود که کشورهای توسعهیافته اروپایی و ایالات متحده با در اختیار داشتن بیش از ۷۹ درصد از سهم انتشار گازهای گلخانهای، اصلیترین عامل افزایش انتشار این گازها در جهان هستند. با این وجود اما مطابق توافق تغییر اقلیم پاریس کشورهای ...
ایران باوجود داشتن رتبه اول منابع نفت و گاز در جهان، اما تنها سهم ۱.۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانهای دارد. از همین رو اقدامات ایران در کاهش انتشار این گازها، نمیتواند تأثیری در جلوگیری از افزایش دمای کره زمین داشته باشد. چرا که آمریکا، بزرگترین انتشار دهنده گازهای گلخانهای، از توافق پاریس خارج شده است.
سال ۲۰۱۸ چهارمین سال گرمی بود که کره زمین پس از سال ۱۸۸۰ تجربه میکرد. به گفته دانشمندان، دمای سطح کره زمین در سال ۲۰۱۸ بیش از حد بالا رفت و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.
صخره های مرجانی علاوه بر زیبایی برای محیط زیست دریا نیز اهمیت دارند. این صخره ها مانند حائلی مردمِ کنارِ ساحل را از امواج و طغیان آب در اثر طوفان حفظ می کند. از طرف دیگر به دلیل جذب ماهی برای اقتصاد محلی هم بسیار مهم هستند. اما جذب گاز دی اکسید کربن و اسیدی شدن آب دریاها این ساختارهای ظریف و زیبا را در معرض خطر جدی قرار داده است.
زیست آنلاین: نشست بررسی و نقد بوم گرای فیلم سینمایی "اولین اصلاح شده" به کارگردانی پل شریدر Paul Schrader، با همکاری زیست آنلاین و موسسه پویا در روز جمعه ۱۲ بهمن ماه درحوزه تحلیل فیلمهای با موضوع زیست محیطی برگذار شد.
گرمایش زمین و آبشدن یخچال هیمالیا چرخه تولید غذا را به هم خواهد زد. دانشمندان هشدار میدهند در صورتیکه رویه گرم شدن زمین بر همین منوال ادامه یابد، تا سال ۲۱۰۰ بیش از دو سوم از یخچال طبیعی هیمالیا آب خواهد شد.
در صورت اجرایی شدن تعهدات ایران در توافق پاریس ۷.۲ درصد از حجم کل اقتصاد کشور کاسته میشود. همچنین بر اساس گزارش فوق، صنایع نفت و گاز و بخش کشاورزی و همچنین صنایع غذایی بیشترین آسیب را از اجرای این توافق خواهند دید.
تیمی از دانشمندان آمریکائی با انتشار نامهای خطاب به کنگره این کشور، ترامپ را دشمن علم معرفی کرده و اقدامات وی را برای سلامت جامعه خطرساز محسوب کردند. در این نامه، بر شرایط وخیم علم طی دو سال گذشته آمریکا تأکید شده است.
تأثیر گازهای گلخانهای و کربن دیاکسید تنها موضوعاتی نیستند که با گرمتر شدن زمین باید مورد توجه قرار گیرد بلکه مسیری که اتمسفر و اقیانوسها گرما را جابهجا میکنند نیز در حال تغییر است. این شرایط میتواند تأثیر چشمگیری بر دمای سراسر جهان داشته باشد.
از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا پایان دیماه سال ۹۷، دو میلیارد و ۷۵۱ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود یک میلیون و ۸۹۸ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد، این امر باعث صرفهجویی ۶۰۵ میلیون لیتری مصرف آب در ایران نیز بوده است.
زیست آنلاین: اجلاس سالانهی مجمع جهانی اقتصاد امسال، با موضوع «شکلدهی به یک معماری جهانی در عصر انقلاب صنعتی چهارم» غایبهای بزرگ و مهمّی داشته است؛ گفته میشود که علّت غیبت ترامپ، ترزا می، امانوئل مکرون و حتّی رؤسای جمهور چین و هند، رسیدگی به بحرانهای داخلی کشورهایشان بوده است.