امروزه توسعه به کارگیری از انرژیهای تجدیدپذیر، نه یک انتخاب بلکه به عنوان یک الزام و اجبار مطرح است و با توجه به مسائل زیست محیطی و کمبود منابع سوختهای فسیلی، سرمایه گذاری و اقدامات عملیاتی در این حوزه را بیش از پیش الزامی میسازد.
امروزه کشورها به آرامی در حال کنار گذاشتن نیروگاههای هستهای هستند، نیروگاههایی که زمانی به عنوان جایگزین سوختهای فسیلی معرفی میشدند. از این رو ساخت و به روز رسانی تاسیسات نیروگاههای هستهای هم در تمام دنیا رو به کاهش نهاده است.
با توجه به اینکه به دوره پایان صنعت نفت رسیدیم و گزارش ها و تحلیل ها حاکی از پایان دوره نفت و سوخت های فسیلی است. تقریبا این موضوع تمام صنایع را متاثر خواهد کرد. محققان به دنبال یافتن انرژی های نوینی هستند که جایگزین سوخت های فسیلی شوند.
زغالسنگ بهعنوان یکی از پرمصرفترین منابع تامین انرژی، به سرعت در حال رشد است. هماکنون ۴۰ درصد برق مصرفی جهان در نیروگاههای حرارتی با سوخت زغالسنگ تولید میشود. چین، آمریکا و استرالیا بزرگترین تولیدکنندگان زغالسنگ محسوب میشوند. زغالسنگ همچنان از اصلیترین منابع انرژی جهان بهشمار میرود.
گزارش آژانس بینالمللی انرژی IEA نشان میدهد که سرمایهگذاری آسیا در زغال سنگ در حال کاهش است در حالی که انرژیهای تجدیدپذیر این قاره روند رو به رشدی دارند.
کاهش استفاده از سوختهای فسیلی در جهت جلوگیری از آلودگی هوا و تغییر اقلیم مدتهاست که در اولویت محققان و شرکتهای فعال در عرصه فناوری خودرویی قرار دارد.
بخش انرژی های نو و کسب و کارهای نوین ظرفیت هایی بالایی دارند که هنوز زیاد شناخته نشده اند این در حالی است که بخش خدمات راه خود را پیدا کرده است و ظرفیتش مشخص است اما با این وجود انرژی های نوین می توانند ظرفیت های زیادی را فراروی افراد قرار دهند
مرکز «تامین مالی انرژیهای نوین بلومبرگ» جدیدترین چشمانداز سالانه خود را برای انرژیهای نوین ارائه کرد. در این گزارش که تحلیلی سالانه برای آینده انرژی است از تجارت بهدست آمده از ۸۰ بازار جهانی و متخصصان تکنولوژی از ۱۲ کشور استفاده شده تا عوامل اقتصادی شکلدهنده بخش انرژیهای نوین تا سال ۲۰۴۰ مورد ارزیابی قرار گیرند. در واقع در این گزارش سعی شده تا ...
دوران استفاده از سوختهای فسیلی برای تولید انرژی برق در بسیاری از کشورها به خاطر حفاظت از محیط زیست بسر آمده یا بسیار کاهش یافته، اما هنوز در ایران ازجمله در اردبیل بیشترین سهم را در این زمینه سوخت فسیلی دارد و ضروری است که اقدامهای آغاز شده برای جایگزینی سوخت پاک تسریع شود.
زیست آنلاین :رتبه هشتم ایران در تولید گازهای گلخانه ای ،تلاش ها را برای تغییر این رتبه مضاعف می کند و به همین دلیل این موضوع در برنامه ششم توسعه دیده شده است.
نایب رئیس فراکسیون محیطزیست و توسعه پایدار مجلس با اشاره به راهکارهای کاهش گازهای گلخانهای و مقابله با تغییرات اقلیمی، گفت: سازمان محیطزیست برنامه خود را در این حوزه ارایه کند.
کربن دی اکسید با فرمول شیمیایی CO۲ که بر اثر احتراق انرژیهای فسیلی تولید میشود و آلاینده جوی شماره یک در کره زمین به حساب میآید. سوختن زغال سنگ، نفت و گاز به تولید ۶۵ درصد گازهای گلخانهای جهان منجر میشود.
زیست آنلاین :وقتی قانونی بدون توجه به زیر ساخت های آن به تصویب می رسد ،مفاد آن در روی کاغذ باقی می ماند و جزو قوانینی می شود که اجرای ان هیچ ضمانت اجرایی نخواهد داشت.
رشد قابل توجه چین در سه دهه گذشته این کشور را به یک ابرقدرت تبدیل کرده است. اما معجزه اقتصادی این کشور به دلایل دیگری توجهات را به خود جلب کرده است: امروزه چین بزرگترین مصرف کننده انرژی دنیا، بزرگترین وارد کننده نفت و بزرگترین تولید کننده CO۲ دنیاست.
زیست آنلاین :ایران در حال حاضر از نظر تولید کربن رتبه نهم را دارد و این اصلا رتبه مناسبی نیست و علت آن هم فعالیت های صنعتی نامناسب، وسایل نقلیه غیر استاندارد و مصرف سوخت فسیلی بالا است.