رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به شرایط خشک و نیمه خشک کشور گفت: اکنون متوسط بارندگی در کشور یکسوم متوسط بارش جهانی است، فرسایش آبی بیش از ۱۶ تن در هکتار در سال و فرسایش بادی بیش از ۲۱ تن در هکتار در سال است.
وضعیت حوضههای آبریز کشور خوب نیست، حوضه شرقی که استان سیستان وبلوچستان را شامل میشود ۳۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت داشتیه در حوضههایی که کلانشهرهایی مانند تهران، کرج، اصفهان،قم و قزوین واقع شدهاند نیز ۳۶ درصد کمبود بارندگی گزارش شده، این یعنی کمآبی بیداد میکند.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خواستار تخصیص هر چه سریعتر اعتبار آبخیزداری به این سازمان شد و گفت: در نیمه دوم سال امکان اجرای پروژههای آبخیزداری وجود نخواهد داشت.
زیست آنلاین: خبر های رسیده از جلسه یازدهم خرداد ماه کمیسیون زیربنایی دولت حاکی از آن است که مجددا بند به بند لایحه قانون آب توسط حاضرین در جلسه که نمایندگان بعضی از دستگاههای دولتی و همچنین فعالان محیط زیستی مورد کند و کاو و بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور گفت: به منظور کاهش تنش آبی در کشور ۳۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا کرده است که استان مرکزی نیز از این اعتبار سهم دارد و طرح های مهمی در این رابطه تعریف شده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وسعت کانونهای بسیار بحرانی گرد و غبار در ایران ۲ میلیون هکتار و وسعت کل این کانونها در کشورمان ۳۵ میلیون هکتار است.
گزارشی از تاثیر خشکسالی و بیآبی در روستاهای سیستان و بلوچستان که به مهاجرت بخش جالب توجهی از جمعیت این مناطق به شهرهایی چون تهران، زاهدان و چابهار منجر شده است.
رئیس شورای راهبردی انتقال آب خلیج فارس به استان فارس ،با بیان اینکه لوله گذاری خط انتقال آب خلیج فارس به استان فارس مرداد امسال آغاز میشود اظهار داشت:در کشور ما تجربه انتقال آب آغاز شده و چند خط در حال حاضر در دست اجرا و یکی از آنها هم به بهره برداری رسیده است.
آمارها نشان میدهد در۱۴ سال گذشته حدود ۷۴ میلیاردمتر مکعب آب بیشتر از حجمی که باید از سفرههای زیرزمینی برداشت میکردیم، بیرون کشیدیم که نتیجه آن کاهش چشمگیر منابع آبی است در حالی که پیشینیان ما با حفر قنات آب را حساب شده از دل زمین بیرون میآوردند، امروز خطر خشکی کشور را تهدید میکند.
زیست آنلاین:سرانه تولید برای مصرف آب شرب شهروندان تهرانی به رقم باور نكردنی 340 لیتر در شبانه روز رسیده که این عدد سه برابر سرانه مصرف كشورهای اروپایی، دو برابر سرانه مصرف جهانی و كمتر از دو برابر سرانه مصرف در سطح كشور است.
با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی کشور، بحران آب از دیرباز وجود داشته و واژگانی چون کمبود آب، کاهش بارش، خشکسالی، بهینه سازی مصرف آب برای مردم این سرزمین واژگانی نامأنوس نبوده اند. امسال هم با کاهش سطح بارش و فرا رسیدن فصل تابستان شاهد خیز مجدد این بحران خواهیم بود و یکی از مهمترین مباحث در این باره، بهینه سازی مصرف آب است که نباید با رویکردی سطحی ...
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
اکنون دیگر قطعیست که سال آبی جاری، دوره ای با میزان بارش به شدت محدود بوده و تابستانی سخت، از منظر تامین آب مورد نیاز، پیش روی ماست. اگر چه مشارکت عموم در مدیریت مصرف در هر زمانی مهم است؛ اما در چنین شرایط خشک و کم آبی، ضرورتی دوچندان پیدا می کند.
مشارکت در مدیریت گذر از دوره های پیک مصرف، در بستری از آگاهی و حساسیت راجع به موضوع آب و طور کلی تر ...
مطابق پیشبینی چند سالانه سازمان جهانی هواشناسی، انتظار میرود در پنج سال آینده میانگین بارش کشور با احتمال ۷۵ درصد کمتر از نرمال و میانگین دما بین نیم تا ۷۵ صدم درجه بیشتر از میانگین بلندمدت باشد.
تالابها به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت همواره مورد بیمهری قرار گرفتهاند و بارشهای کم سالیان اخیر بر وضعیت نگرانکننده آنها دامن زده است. این اکوسیستمها علاوه بر اینکه در حفظ تنوع زیستی منطقه نقش مهمی دارند، در بهبود معیشت جوامع محلی نیز مؤثر هستند.