ارتفاع بارندگی در کل کشور نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته ۱۰۶ درصد و ارتفاع بارندگی در کل کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۴۲ درصد افزایش داشته است. همچنین حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور در اردیبهشتماه (۱۵۲۰ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۸۳۷۶ میلیون مترمکعب) ۸۲ درصد کاهش داشته است.
توسعه گردشگری در حاشیه سدها و رودخانهها یکی از اهداف دولت دوازدهم محسوب میشود و به نظر میرسد بارندگیهای ابتدای سال زیر این هدف مهر قطعی برای اجرا زد. آمارها میگویند با بارشهای مناسب انجام شده در کشور هم اکنون بیش از ۵۰ تالاب و دریاچه ۱۷۰ سد مستعد اجرای طرحهای گردشگری هستند که با استفاده از این فضا میتوان رونق گردشگری را در ایران ایجاد کرد.
عمر ۷۰ ساله سدسازی در ایران از ساخته شدن ۱۷۲ سد ملی در سطح ایران حکایت دارد که تقریباً بر اساس آب و هوا و طبق یک روال مشخص ساخته شدهاند؛ اما به نظر میرسد بارندگیهای اخیر و وقوع سیلاب در نقاط مختلف، نقشه راه سدسازی ایران را تغییر داده و مسئولان قصد دارند بعد از آنکه به درک و دریافت دقیقتری از شرایط آبی کشور رسیدند، تغییرات لازم را اعمال کنند.
وزیر نیرو درباره ظرفیت تولید برق در ایران اظهار کرد: ظرفیت تولید روال خود را طی میکند. پیش بینی شده بود که امسال نسبت به سال گذشته حدود ۵۲۰۰ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شود که میزان قابل توجهی از آن محقق خواهد شد.
به دنبال آغاز ساخت سد لاسک در استان گیلان و تلاش فعالان محیط زیست برای توقف اجرای این طرح، مدیر کل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان محیط زیست آسیبهای ناشی از سد لاسک را برای تالاب انزلی تشریح کرد و گفت: سدسازی مانع ورود سیلابهای بهاره به تالاب، انباشت رسوبات و در نتیجه کمعمق شدن آن میشود.
بارندگیهای اخیر باعث شده این بار بر خلاف سالهای گذشته همراه با اسم تابستان دغدغه کم آبی به گوش نرسد و به نظر میرسد ذخیره سدهای تهران پاسخگوی نیاز شهروندان تهرانی است؛ به طوری که پیشبینیها از پر شدن سدهای تهران تا اواخر خردادماه خبر میدهند.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی گفت: با اتمام و بهرهبرداری از پروژه مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهری تبریز و انتقال پساب حاصل از آن، سالانه بیش از ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد. همچنین، وزارت نیرو اعلام کرد: بارندگیهای مناسب سال آبی جاری موجب شده تا از میان ۱۷۸ سد بزرگ کشور در زمان حاضر ۸۶ ...
برنده سیلهای ویرانگر اخیر سدسازان بودند چرا که در فقدان عملیات گسترده آبخیزداری و مدیریت حوضههای آبخیز در مناطق مختلف کشور، سدها توانستهاند خودی نشان دهند تا از آنها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کنترل سیل نامبرده شود. اما آیا واقعا سدسازی راهکار اصلی کنترل سیل و ذخیره آب در کشور است؟
زیست آنلاین: آنچه در روزهای پایانیِ سالِ گذشته و شروعِ سالِ نو کاممان را تلخ کرد، سیل نبود؛ عملکردِ خودمان بود. اگر طبیعت و واقعیّتش را نپذیریم ناگزیر با خشمِ طبیعت روبهرو میشویم.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه سدها در سیلاب اخیر به دلیل جانمایی غلط در مازندران در جلوگیری از سیل اثر نداشتهاند، گفت: احداث سدهای بزرگ در مازندران ضروری نیست.
یکی از نکاتی که این روزها و پس از دو سیلاب مازندران، بر سر زبانها افتاده و بیش از پیش نمایان شده، مسئله سدسازی است، بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که سدسازی در کشور یک نکته بسیار مهم و حرکت تأثیرگذار در مقابل سیلهای ویرانگر است و برخی دیگر نیز تأثیر زیادی برای این امر قائل نمیشوند و معتقدند احداث و احیای آببندان به ویژه در مازندران، راهکار اساسی ...
زیست آنلاین: همزمان با نام گذاری روز ۲۸ فروردین به عنوان «روز چهارمحال بختیاری» و روز جهانی مخالفت با انتقال آب تشکل های محیط زیستی از سراسر جهان با صدور بیانیه روز ۲۸ فروردین را به فعالان محیط زیست تبریک گفتند.
آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که باعث تقویت سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از سیلاب، ذخیرههای کوچک و محلی آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی میشود. احداث سدهای خاکی کوچک، بندهای زیرزمینی و روزمینی سنگی-ملاتی، خشکهچینی، نهالکاری، بوتهکاری و کپهکاری از جمله اقدامات عملیاتی آبخیزداری است. این درحالی است که متأسفانه در کشور ما آنچنان که باید،...
با افزایش شدت بارندگیهای اخیر در ایران، میزان نزولات سال آبی جاری حدود ۱۷۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۴۵ درصد نسبت به میانگین ۵۰ ساله افزایش داشت که عمده این بارشها مربوط به مقاطع زمانی اخیر بوده و توانسته است ذخیره فعلی سدهای ایران را به ۵۱ میلیارد مترمکعب برساند.
زیست آنلاین: روزهای آغازین سال جدید، ایامی سخت نهتنها برای مردمان آسیبدیده در مناطق سیلزده، بلکه برای همه ایرانیانی بود که ناباورانه از رسانههای مختلف، صحنههای طغیان کمسابقه رودخانهها و رنج هموطنان را به نظاره نشسته بودند.
نماینده لرستان در شورایعالی استانها گفت: نیمهکارهگذاشتن سدهای مختلف در شهرستانهای استان باعث بهوجودآمدن اینهمه خسارت و ویرانی شد. اگر سدهای نیمهکاره استان ساخته شده بودند امروز شاهد این حجم عظیم خسارات جانی و مالی در لرستان و خوزستان نبودیم.
رییس گروه بهرهبرداری از سدهای کشور گفت: در حال حاضر اکثر سدهای غرب کشور در وضعیت پرشدگی قرار دارند که تمهیداتی را برای آنها در نظر گرفتهایم اما باید اعلام کرد که وضعیت تمام سدهای پایدار است و هیچ مشکلی در سدهای غرب کشور نداریم.
باید بررسی شود که چرا حجم عظیمی از گل و لای در پشت سدها انباشت می شود؟ چرا که پوشش گیاهی را در بخش بالادستی سدها از بین بردهایم و به قوانین موجود در این زمینه که هم در بخش حفظ مرتع وجود دارد و هم در بخش طرحهای آبخیزداری، طی سالهای متمادی توجهی نکردهایم. تجاوز به حریم رودخانهها، رفتار طبیعی رودها را متأثر کرده است. به طور نمونه حدود ۱۵۰ متر ...
سیدمصطفی هاشمیطبا: هنوز سیل در استانهای کشور، بهخصوص در خوزستان، فروننشسته است و بیم آن میرود که در ابعاد گستردهتری ادامه یابد و هشدارهای استانداری خوزستان برای تخلیه برخی شهرها، بهوضوح این تداوم خطر و ادامه خسارتها را بیان میکند، بهویژه آنکه بر اساس اطلاعات ابرازشده، سدها تقریبا پر شده و ورودی سدها کاهش نیافته است.
ناصر کرمی، اقلیمشناس، اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر زیر آب رفتن خوزستان و فرو ریختن سد کرخه طی روزهای آینده را دروغ محض دانست و گفت: به نظر میرسد برخی اتاق فکر درست کردهاند که به نفع تفکر خاصی دروغ جعل کنند و برای این دروغها از ادبیات تخصصی و روزنامهنگاران حرفهای بهره میگیرند تا علیه مخالفان پروژههای خاصی خبر تنظیم کنند و منافع ...