یک کارشناس مسائل انرژی گفت: حدود ۹۰ درصد تجارت ایران از راههای جنوبی و تنگه هرمز انجام میشود و بستن تنگه هرمز میتواند بر روی جریان تجارت ایران هم اثر داشته باشد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استفاده از ظروف پلاستیکی به جای بطری های شیشه ای حاوی مواد آشامیدنی و خوراکی از جمله شیر و نوشابه اشتباه بود که باید در آن تجدیدنظر شود.
خلیج فارس به عنوان سومین خلیج بزرگ جهان با وسعت ۲۴۰ هزار کیلومتر به دلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب های آزاد جهان، اهمیت بسزایی نزد کشورها و دولت های گوناگون دارد.
یک کارشناس منابع آبی معتقد است که افزایش قیمت آب شهری با ساز و کار پلکانی یا صرفاً برای پرمصرفها، به تنهایی نمیتواند سبب کاهش مصرف شود، بلکه این راهکار در کنار سایر راهکارهای مدیریت مصرف آب شهری به ویژه فرهنگسازی مصرف درست آب، پاسخگوی بحران فزاینده آب شهری در ایران است.
یک پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان اینکه در بازسازی مناطق سیلزده باید دقت کنیم که پروژه محوری بر برنامهریزی و نهادسازی، تقدم پیدا نکند، گفت: بازسازی اگر طبق مدلهای قبلی در دستورکار قرار بگیرد در واقع انهدام دوباره مناطق روستایی را به همراه خواهد داشت.
دریاچه بَختِگان، از دریاچههای شرق استان فارس است که بیش از ۱۰ سال بر اثر تداوم خشکسالی خشک مانده و امسال به برکت بارش های بهاری حدود ۳۰ درصد آب دارد. اما، علیرغم بارشهای مناسب شواهد نشان میدهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
زیست آنلاین: موضوع آب به یکی از موضوعات حساس روز تبدیل شده است و در سراسر دنیا برنامه های متعدد و نشست هایی به منظور ارائه راهکار های بحران آب در جهان برگزار میشود، این بار موزه آب با محوریت آموزش استفاده صحیح و ارزشگذاری آب در چندین شهر سراسر جهان ایجاد شده است.
بارش های بهاری تقریبا همه مخازن طبیعی و انسان ساز آب در مازندران اعم از سدها، آب بندان ها و تالاب ها را پر کرده تا کشاورزان دغدغه ای برای تأمین آب کشاورزی امسال خود نداشته باشند، اما بیمی از احتمال تکرار حادثه سیل نیز وجود دارد ، رخدادی طبیعی که سال هاست در مناطق شمالی کشور در ابعاد مختلف و با مقدار خسارات متفاوت تکرار می شود و هر بار هم اعلام می شود ...
مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک با محوریت آب، انسان و طبیعت، شب گذشته از سوی جهاد دانشگاهی و با مشارکت اتاق بازرگانی در سنندج برگزار شد و برترینهای آن معرفی شدند.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.
برخی اخبار و نقل قولهایی مبنی بر حل مشکلات خشکسالی کشور و جبران کسری مخازن آب زیرزمینی به گوش میرسد که لازم است در این زمینه توضیحاتی ارائه شود تا ذهنیت اشتباهی برای مردم ایجاد نشود. رئیس اداره آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای استان قم، پر شدن سفرههای زیرزمینی را با بارشهای اخیر، ساده انگارانه و غیر علمی دانست.
مشاور وزیر نیرو و رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی با اشاره به این که مساله سیلاب و مدیریت آن یک پدیده بدخیم (super wicked problems) تلقی میشود، بر ضرورت دخیلشدن رسانهها در برطرف کردن آن تاکید کرد.
زیست آنلاین: آنچه در روزهای پایانیِ سالِ گذشته و شروعِ سالِ نو کاممان را تلخ کرد، سیل نبود؛ عملکردِ خودمان بود. اگر طبیعت و واقعیّتش را نپذیریم ناگزیر با خشمِ طبیعت روبهرو میشویم.
دکتر بابک ناخدا، مدیر گروه فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در مراسم روز مزرعه، از تولید خوراکهای علوفهای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه سدها در سیلاب اخیر به دلیل جانمایی غلط در مازندران در جلوگیری از سیل اثر نداشتهاند، گفت: احداث سدهای بزرگ در مازندران ضروری نیست.
زیست آنلاین: بدون شک علاوه بر شرایط طبیعی وقوع بارش، دستکاریهای غیراصولی در طبیعت و ساخت و سازهای غیرکارشناسی، در تشدید ابعاد سیلابهای حاصل از این بارش ها تاثیر چشمگیری داشته است. از طرفی تناوب وقوع حوادث حدی خشکسالی و سیل در دهههای اخیر رو به افزایش بوده و ریسک سیلاب نیز روند افزایشی داشته و خواهد داشت؛ از این رو اتحادیه انجمنهای علمی علوم آب،...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به آخرین وضعیت آبخوانهای کشور پس از بارندگیهای اخیر گفت: عمده آبخوانهای دشتهای مهم و اصلی کشور بیلان منفی و تراز آبی بسیار پایینی دارند که به هیچوجه با یک دوره بارش خوب متعادل نمیشوند.
با افزایش شدت بارشها در اکثر نقاط ایران، بسیاری از تالابها و سفره های آب زیرزمینی آبگیری شد و این مقدار به اندازه ای بوده است که برخی از کارشناسان معتقدند ایران تا ۳ سال از بحران آب فاصله گرفته است.
رائو ماتا، نماینده سازمان خوار بار جهانی (F.A.O) در ایران، در همایش رویکرد بهینه استفاده از منابع آب و خاک که در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، گفت: مهمترین معضلات حوزه آب و خاک و کشاورزی کاهش سطح آبهای زیرزمینی، شوری خاک و تغییرات اقلیمی است.