امروزه استان همدان با احداث هفت نیروگاه خورشیدی نه تنها گنجینهای ماندگار از دولت یازدهم و دوازدهم را در دل خود جای داده، بلکه هم اینک در مدار مستعدترین استان نمونه کشور در تولید انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اعلام کرد:عملیات ساخت ۲ ابر نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۳۱ مگاوات و سرمایهگذاری افزون بر ۵۶۷ میلیون یورو در شهرستانهای آباده و بوانات در دست اقدام و انجام است.
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها دو زبالهسوز در کشور در زمینه تولید برق فعال هستند، گفت: قانونی تحت عنوان «قانون کمک به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی» برای حمایت از تبدیل پسماند به انرژی در ایران به تصویب رسیده است.
یزد به دلیل بهرهمندی از تابش خورشید در ۹ ماه از سال به عنوان بهشت انرژی خورشیدی ایران معروف است با این وجود تا سال ۹۲ هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما در هشت سال اخیر با ایجاد نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۷۱.۵ مگاوات جهش تولید انرژی پاک در این استان رونق گرفته است.
دکتر مارتین وایت از دانشگاه لندن، سیستم جدید ارگانیک رانکین (Rankine: مقیاسی مطلق از درجه حرارت ترمودینامیکی) را برای تبدیل حرارت اتلافی به برق مورد بررسی قرار داده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: ۱۱ واحد نیروگاه برق آبی در تهران وجود دارد که در مجموع حدود سه درصد تولید برق آبی کشور را به دوش می کشند و اکنون به دلیل کاهش بارندگیها و به تبع آن کاهش ذخیره آب در سدها، شاهد افت تولید ۴۶ درصدی نیروگاه های برق آبی تهران هستیم.
دالانهای بادی مناسب و روزهای آفتابی محصول اقلیم خراسان جنوبی است و سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتواند اقدامی اثرگذار برای خلق ثروت از آسمان، تامین انرژی پایدار و توسعه همهجانبه باشد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و در اختیار نداشتن بخشی از ظرفیت نیروگاههای برقآبی کشور در سال جاری گفت: بر همین اساس ۳۶ درصد از منابع آبی کشور کمتر شده که با کاهش فعالیت نیروگاههای برقآبی، تراز تولید و مصرف به میزان چهار هزار مگاوات کمتر شده است.
شرکت برق تهران در هشت سال گذشته اهداف بزرگی را به ثمر رسانده که بهرهگیری و توسعه سامانه نیروگاهی تبدیل انرژی تجدیدپذیر نور به برق که چون رویایی دور از دسترس بود یکی از آنهاست که اکنون به تحقق چهار هزار و ۳۰۰ کیلوواتی رسیده است.
مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی قم گفت: نخبگان بسیجی استان قم موفق به ساخت توربین های بادی آبی با صرفه جویی ۹۳ درصدی هزینه تولید نسبت به نمونه مشابه شدند.