در نشست مشترک مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با «هایده شیرزادی» بانوی کارآفرین پسماند، چالش های کاهش مصرف پلاستیک و عدم نتیجه بخشی اقدامات و برنامه های اجرا شده در این زمینه بررسی شد.
زیست آنلاین: بطری های پلاستیکی کنار جاده یک چشم انداز مشترک دارند، یک یادآوری ناشناخته از این که چگونه اغلب محصولات مصرفی با بی دقتی دور انداخته می شوند.
یک کارشناس پسماند با اشاره به اینکه در دوران شیوع کرونا حجم پسماندهای تهران از 70 تن به حدود ۱۱۰ تن در روز رسیده است، گفت: کرونا تمام می شود اما ماسک ها و دستکش های پلاستیکی باقی می مانند.
زیست آنلاین: یک عدد موز، تخم مرغ آب پز، کوکی های شکلاتی. در فروشگاه های سراسر ژاپن، این کالاها در یک مورد مشترک هستند: آنها به طور معمول در بسته بندی های پلاستیکی فروخته می شوند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: در تهران به طور متوسط روزانه حدود شش هزار و پانصد تن پسماند تولید می شود و این یعنی تهرانی ها در ۲۴ روز به اندازه وزن این سازه عظیم الجثه پسماند تولید می کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه پلاستیکها با وجود آسیب محیط زیستی مشمول پرداخت مالیات نمی شوند، گفت: اخذ مالیات و قبول مسئولیت اجتماعی به کاهش مصرف کمک می کند.
آیا تا به حال پیش آمده که در این مواقع لحظهای درنگ کنیم و به سرنوشت این همه کیسه پلاستیکی که روزانه دور میریزیم، فکر کنیم؟ آیا تا به حال به این فکر کردهایم که هر یک از ما در سال چه حجمی از این کیسهها را به زباله تبدیل میکنیم؟ آیا می دانید تقریبا ۵۰۰ میلیارد کیسه پلاستیکی در مقیاس جهانی استفاده میشود؟
از آنجاکه محدودیتهای ناشی از کروناویروس در حال کاهش است و رفتارهای افراد مانند قبل با حفظ پروتکلهای بهداشتی ادامه مییابد، اما مقابله با آلودگی پلاستیک کمرنگ و کمرنگتر میشود.
با افزایش بیماری کرونا و پسماندهای ناشی از آن دفن غیراصولی پسماندها به دغدغه ای دوچندان برای محیط زیست و همچنین عاملی مهم برای تهدید سلامت شهروندان تبدیل و موجب نگرانی مردم شده است.
زیست آنلاین: آزمایشگاه دریایی دانشگاه dove نیوکاسل طی 50 سال گذشته در حال جمع آوری میکروارگانیسم هایی از آبهای ساحل کولرکواتس، در شمال شرقی انگلیس بوده که تأثیر تغییر سطح مواد مغذی و گرمایش کره زمین را نشان می دهند.
زیست آنلاین: تحقیقات نشان می دهد که میزان آلودگی میکروپلاستیک ها در اقیانوس ها بسیار دست کم گرفته شده است و مقدار این ذرات حداقل دو برابر آن چیزی است که قبلا تصور می شد.
در پی اهمیت فزاینده بهداشت در بحران پاندمی ویروس کرونا که اولویتهای محیط زیستی مصرف کنندگان را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تقلیل داده، فروش پلاستیکهایی مانند پلیاستایرن افزایش پیدا کرده است.