در سال ۲۰۱۵ ویدئویی در رسانههای جهان منتشر شد که یکی از محققان در حال غواصی یک نی را از سوراخ بینی یک لاکپشت خارج کرد، در آن زمان جمله " از نی استفاده نکنید، یک لاکپشت را نجات دهید" به شعاری برای منتقدان استفاده از پلاستیک تبدیل شد، این وضعیت اسف بار آبهای دنیا است.
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
تالابها به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت همواره مورد بیمهری قرار گرفتهاند و بارشهای کم سالیان اخیر بر وضعیت نگرانکننده آنها دامن زده است. این اکوسیستمها علاوه بر اینکه در حفظ تنوع زیستی منطقه نقش مهمی دارند، در بهبود معیشت جوامع محلی نیز مؤثر هستند.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه آبخوانداری شهری و ساخت شهرهای اسفنجی ازجمله موضوعاتی است که بیتوجهی به آن سبب هدر رفت منابع آبی و تحمیل خسارت زیادی به مدیریت شهری و مردم میشود، تصریح کرد: سازگاری با طبیعت و محیط زیست در قالب رویکردهای نوین مدیریت حوضههای آبخیز شهری، پایداری سکونتگاه، ایمنی ...
یک پژوهشگر آب گفت: سالانه حدود ۹۶ میلیارد متر مکعب در ایران آب مصرف میشود در حالی که کل منابع آب تجدیدپذیر کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب است، بنابراین از بحران آب عبور کردهایم و به ورشکستگی آبی رسیدهایم.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن تشریح راهکارهای کاهش اثرات خشکسالی در مراتع گفت: کاهش میزان نزولات جوی فشار بر مراتع را بهصورت تصاعدی افزایش میدهد.
معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه مربوط به تخصیص اعتبار برای اجرای پروژههای پیشگیرانه و واپایش (کنترل) سیلاب به منظور مدیریت خطرپذیری و کاهش خسارات واردشده به بخش کشاورزی بر اثر وقوع مخاطرات طبیعی را ابلاغ کرد.
خشکسالی هیدرولوژیک را باید همراه با تاثیرات کاهش دوره بارش (شامل بارش برف) بررسی کرد. این کاهش بارش در میزان آب رودخانهها، دریاچهها، مخازن و سطح آبهای زیرزمینی تاثیرگذار است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه ما باید برای سازگاری با خشکسالی در کشور برنامهریزی کنیم، گفت: یکی از راهکارهای کوتاه مدت مقابله با خشکسالی، صرفهجویی آب است.
نرسیدن آب رودخانه های اقماری به بستر اصلی، یکی از مهمترین عوامل خشک شدن دریاچه ارومیه بود که با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و رفع این مانع شامل لایروبی رودخانه ها، گامی مهم در احیای نگین فیروزهای آذربایجان برداشته شد.
در پی پیشبینی خشکسالی شدید در کشور به علت کاهش بارشها، رییس اتحادیه انجمنهای منابع طبیعی و محیط زیست کشور گفت: راه حل عبور از خشکسالی در مدیریت جامع حوضه آبخیز است که بارها به آن اشاره شده اما مجلس به آن توجه نمیکند.
خلیج فارس سفره پربرکت گستردهای است که از قرون کهن تاکنون روزی بخش ساکنان سرزمینهای مجاور، جزایر و حتی دور دستها بوده و هست، اما این خوان کرم الهی امروز بر اثر ناسپاسیها و سهل انگاریها دچار آلودگیهایی شده که حیات آبزیان و اکوسیستم زیستی این دریا را با خطر جدی روبرو کرده است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی از بررسی برنامههای سازگاری با کمآبی استان خوزستان در شصت و هفتمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی خبر داد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی، تجاوز به حریم سیلاب و دخل و تصرف و ساخت و ساز در آن از جمله دلایل تشدید مخاطرات سیل در ایران است، بر ضرورت تدوین قانون جامع مدیریت ریسک و بحران سیل در کشور تاکید کرد.