نیمی از زمینهای کشاورزی برای اجرای سامانههای نوین آبیاری تحت فشار مناسب است تا به صرفه جویی سالیانه هشت میلیارد مترمکعب آب دست یابیم؛ در حالی که فقط ۴۰ درصد این زمین ها به چنین سیستم هایی مجهز شده اند.
از تیرماه سال ۸۸ تا ابتدای خردادماه سال ۹۷ حدود دو میلیارد و ۷۲ میلیون کیلووات ساعت برق از محل انرژیهای نو تولید شده که این میزان باعث صرفهجویی ۴۵۶ میلیون لیتری مصرف آب در کشور شده است.
با پیگیریهای انجام شده و در راستای کاهش مصرف آب قرار شده تا تجهیزات کاهنده مصرف در برخی از استانها در اختیار متقاضیان قرار گیرد و هزینه آن در قبوض آب به صورت درازمدت از این مشترکان اخذ شود.
حدود ۴۰۰ مشترک تقاضای دریافت لوازم کاهنده مصرف را داشتهاند که پس از ارزیابی در شرکت آب و فاضلاب استان این لوازم در اختیار مشترکان قرار میگیرد و هزینه آن در قبوض مشترکان درج میشود.
استفاده از انرژی پاک علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، مزایایی دیگری دارد. دفعات متعدد صرفه جویی در آب که با پروژه های تجدیدپذیر حاصل شده، نادیده گرفته شده است.
همه مدیران لازم است که در حیطه مسئولیت خود، بر اساس اسناد بالادستی کشور و اولویتهای تعیین شده برای بخش آب کشور، هماهنگی های لازم را با حوزه ستادی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب داشته باشند.
برای یک هفته آبیاری ۲۳ میلیون هکتار چمن، ۲۷۰ میلیارد گالن آب نیاز است!! در حالی که این میزان آب برای ۸۰ میلیون هکتار سبزیجات و محصولات ارگانیک در طول تابستان کافی است!
به دلیل کمآبی تدابیر ویژهای برای حفر چاه های اضطراری برای آب شرب اتخاذ شده و همچنین آغاز ذخیره آب در "مخازن استراتژیک آب" در بخشهای مختلف، اعلام شده است.
جلوگیری از آلوگی آب، تولید پساب، بازچرخانی، هوشمندسازی، مدیریت انرژی، بهرهبرداری و ارتقای تاسیسات موجود اقداماتی است که میتوان از آنها از بخش خصوصی بهره جست.