مسعود تجریشی معاون محیطزیست انسانی و مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با حضور در کافه خبر وضعیت خشکسالی و بحران آب را در ایران تشریح کرد و از تمام مشکلاتی که در مسیر احیای دریاچه ارومیه به وجود آمده صحبت کرد.
یک کارشناس و پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست با انتقاد به صحبتهای اخیر رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: برونرفت از بحران فزاینده آب و محیط زیست، با هشدار دلسوزانه و شعارگرایی دستیافتنی نیست، باید عمل کرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجانشرقی گفت: ایستگاههای سنجش آلودگی گرد و غبار حاشیه دریاچه ارومیه در سه منطقه عجبشیر، اسکو(سرای) و بندر شرفخانه با تأمین زیرساختهای لازم به سامانه ملی پایش آلودگی هوای کشور به نشانی https://aqms.doe.ir پیوستند.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: ۷۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های بیابان زدایی و مقابله با بادهای نمکی در حاشیه دریاچه ارومیه اختصاص یافته است.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اظهار کرد: با افزایش روند گرم شدن هوا چنانچه حجم آب دریاچه و مساحت آن کاهش یابد این روند کاملا طبیعی است.
اولین نشست از سلسله نشستهای تخصصی نقد و بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه با موضوع «چگونگی مدیریت تأمین منابع آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه» با هدف تعامل بیشتر با اهالی رسانه و فعالان محیط زیست در روز سهشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۷ برگزار خواهد شد.
پروژه های فرهنگی- اجتماعی از جمله برنامههای مهم ستاد احیاء دریاچه ارومیه در جهت جلب مشارکت عمومی و همچنین آموزش و توانمندسازی جوامع محلی به شمار میروند.
دولت از متقاضیان سرمایهگذاری برای کشت محصولات گلخانهای در جهت افزایش کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت میکند و هماکنون توسعه کشت گلخانهای راهکاری برای برونرفت از بحران کمآبی دریاچه ارومیه در استان بشمار میرود.
غبار نمکی حاصل از خشکی دریاچه ارومیه همانند غبار خاکی نیست و به محض گسترش یافتن آن تمامی پوشش گیاهی را از بین می برد که در این راستا ستاد احیا و منابع طبیعی با شناسایی مناطق گرد و غبار و بیابان زدایی برای تثبیت ریزگردها تلاش میکنند.