جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان با بیان اینکه حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان از اولویت های مهم و دستور کارهای ابلاغی شیلات به این یگان است، گفت: برخورد قاطع و جدی با متخلفین حوزه صید و صیادی به ویژه صید ترال غیر مجاز در دستور کار سراسر ادارات شیلات شهرستان های هرمزگان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با توجه به تصویب و ابلاغ طرح ملی آمادگی و مقابله با آلودگیهای نفتی و مواد خطرناک و سمی در دریا و رودخانه های قابل کشتیرانی انتظار است کمیته آن در این استان بزودی تشکیل شود.
یکی از مسائل مهم در زمینه دریای خزر بررسی مخاطرات زیست محیطی این اکوسیستم است که عواملی مانند شکوفایی جلبکی و آلودگیهای نفتی، صنعتی، کشاورزی و فلزات سنگین به ترتیب به عنوان مخاطرات زیستی و غیر زیستی این پهنه آبی را تهدید میکند.
زیست آنلاین: عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور نظام حقوقی دریای خزر را از لحاظ نحوه بهرهبرداری، چگونگی حفاظت، تنظیم روابط بین کشورهای خزری و نحوه همکاری ها دارای اهمیت فراوان دانست و گفت: مشخص نشدن این موضوع (نظام) اجرای مشترک کنوانسیون تهران را دچار مشکل کرده است.
دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیا است که در شمال ایران قرار دارد و کشورهای «ایران»، «روسیه»، «جمهوری آذربایجان»، «جمهوری ترکمنستان» و «جمهوری قزاقستان» این دریاچه را در برگرفتهاند اما کافی است چند قدم در ساحل این دریاچه قدم بزنید تا با زبالهها و ماهیهایی مرده مواجه شوید.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: کنوانسیون منطقهای تهران تنها معاهده زیستمحیطی و تنها بستر همکاری برای حفاظت و نجات اکوسیستم منحصر به فرد مورد توافق پنج کشور حاشیه دریای خزر است که از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم که هرچه سریعتر ایران به کنوانسیون حقوقی دریای خزر بپیوندد گفت: در جلسه امروز با سفیر ایران در روسیه تصمیم بر این شد که موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود تا به مرحله اجرایی برسد و در اموری که باید انجام شود تسریع صورت گیرد.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به برگزاری کنفرانس علمی مجازی تغییر اقلیم منطقه دریای خزر در تاریخ پنجم و ششم آبان ۱۴۰۰ ، از پژوهشگران و محققان استان برای شرکت در این کنفرانس علمی دعوت کرد.
در روزهای گذشته معضل اکولوژیکی در ترکیه پیش چشم همگان آشکار و لکههای پهناوری از مواد ارگانیک زردرنگ همچون لیزاب یا خلطی دریایی در گوشه و کنار دریای مرمره پدیدار شدهاند.
مدیر کل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: بهرهبرداری بیرویه انسان از دریا از گذشته تهدیدی برای منابع آبی بوده، گاه این بهرهبرداری با توان خودپالایی دریا قابل جبران است و گاه آنقدر مهلک خواهد بود که جبران خسارات آن از عهده توان خودپالایی خارج است.
شیرهای دریایی کالیفرنیا با سرعتی بیسابقه در اثر سرطان میمیرند و دلیلش هم احتمالا هزاران بشکه مواد شیمیایی سمی است که دهها سال پیش در اقیانوس آرام انداخته شدند.
دولت ژاپن طرحی را اجرا میکند که براساس آن بیش از یک میلیون تن آب آلوده نیروگاه هستهای از کار افتاده فوکوشیما در اقیانوس تخلیه میشود. این آب قرار است تصفیه و رقیق شود.
خلیج فارس سفره پربرکت گستردهای است که از قرون کهن تاکنون روزی بخش ساکنان سرزمینهای مجاور، جزایر و حتی دور دستها بوده و هست، اما این خوان کرم الهی امروز بر اثر ناسپاسیها و سهل انگاریها دچار آلودگیهایی شده که حیات آبزیان و اکوسیستم زیستی این دریا را با خطر جدی روبرو کرده است.
رسانه های ژاپن جمعه نوشتند که با وجود مخالفت شدید شهرداریها و فعالان محلی، دولت ژاپن پس از بررسی نهایی گزینه های روی میز در نهایت تصمیم گرفته است که آب آلوده نیروگاه هسته ای فوکوشیما را در دریا رها کند.