مدیریت حوزه آبخیز به عنوان یکی از اقدامات تلفیقی در کنترل سیلاب مطرح است که با بهره گیری از روش های بیولوژیکی و مکانیکی نقش موثری در تغییر رفتار سیلاب در پایین دست و مناطق خطرپذیر دارد.
ابزارهای مدیریت سیلاب چند مورد است که از آن جمله، عملیات آبخیزداری در حوضههای آبخیز سدها است. تهدید سیلاب، ناشی از عمق و سرعت جریان سیلابی است. بارندگی را نمیتوان کنترل کرد، اما با حفاظت از پوشش گیاهی، رعایت حریم مسیلهای منتهی به رودخانه و لایروبی منظم آنها، ایجاد سدهای گابیونی و یا به عبارتی دیگر عملیات آبخیزداری، میتوان عمق و سرعت جریان سیلابی ...
در یک مطالعه میدانی در سوادکوه، از بین رفتن شمشادها که نقش مهمی در حفظ خاک دارند، موجب رانش و حرکت تودهای زمین شده و این امر ارتباط مستقیمی با پوشش گیاهی دارد. شمشادها به علت اینکه یک گونه همیشه سبز هستند در جذب آب نقش بسیار مهمی دارند و در مکانهایی که این گونه خشک شده و از بین رفته است رانش و فرسایش بیشتر بوده است.
فرسایش خاک فرایندی منفی و غیرطبیعی است که در مناطق خشک، نیمه خشک و مناطق سیلاب زده رخ میدهد. مطالعات نشان می دهد که سرعت فرسایش، آلودگی و تخریب خاک سریع تر از تجدید آن است؛ به طوری که برای تشکیل یک سانتی متر خاک به طور متوسط بیش از ۵۰۰ سال زمان نیاز است. حفظ خاک برای تامین امنیت غذایی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و در دنیا بیش از هرچیز به موضوع ...
تالاب میانکاله واقع در استان مازندران در ۲۵ کیلومتري شمال واقع است. این شبه جزیره نام خود را از دو کاله گرفته است. تالاب محصول فرایند فرمولوژیکی جریان دائمی آب دریاي خزر است. در تالاب باید هرگونه تصرف از نظر اکولوژیکی مورد بررسی قرار گیرد، بهره برداري بدون برنامه و مداخله جویانه بشر در طبیعت، تخریب و نابودي آن رادر پی دارد.
گونههای گیاهی نه تنها زیباییهای بصری برای شهر به همراه دارند بلکه اگر بهدرستی و بر اساس شرایط اکولوژیک انتخاب شوند، میتوانند ترافیک، انعکاس نورهای منفی و امواج شدید صوتی را کنترل کنند. در حال حاضر اغلب گونههای درختی شهر تهران از جمله کاج، سرو و چنار دیگر مناسب شرایط اکولوژیک پایتخت نیست و باید برای آنها جایگزین مناسبی انتخاب کرد.
پرویز کردوانی، پدر کویر شناسی ایران و محقق حوزه محیط زیست گفت: در ایران ۶ نوع جنگل وجود دارد، این جنگلها شامل "جنگلهای هیرکانی"، "جنگلهای بلوط غرب ایران"، "جنگلهای دریایی حرا و چندل (مانگرو) "، "جنگلهای ارسباران"، "جنگلهای خشک داخلی" و "جنگلهای مصنوعی" میشود که همه آنها در معرض خطر قرار دارند.
سرپرست اداره محیط زیست فیروزکوه، درباره مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست توضیح داد: مناطق چهارگانه عبارتند از پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده و وقتی میگوئیم یک منطقه آزاد است یعنی شامل این مناطق چهارگانه نیست.
شهرستان سرایان در شمال غربی استان خراسان جنوبی واقع است. شهرستان سرایان از غرب به شهرستان فردوس، از شمال به بخش کاخک شهرستان گناباد، از شرق به بخش سده شهرستان قائنات، از جنوب و جنوب شرق به بخش خوسف شهرستان بیرجند و از جنوب غربی به بخش دیهوک شهرستان طبس محدود میشود.
تالاب میقان (تالاب کویری میقان) از تالابهای ایران است که در استان مرکزی و در ۸ کیلومتری شمال شرقی اراک و جنوب غربی داوودآباد قرار گرفتهاست. در سالهای با بارندگی مناسب، تالاب دارای آب قابل توجه است و در سالهای کم آبی عموماً سطح تالاب خشک شده و به حالت کویری در میآید. با توجه به نبود مشکل و چالش در تالاب میقان اراک امکان ورود مسافر و گردشگر به این ...
تراریوم یکی از زیباترین روش ها برای نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان است، اگر می خواهید این گلخانه مینیاتوری را خودتان در خانه درست کنید؛ با ما همراه باشید.
پارک ملی لار یکی از مناطق حفاظتشده ایران است که دارای اکوسیستمهای کوهستانی مرتفع و آبی میباشد. این منطقه در البرز مرکزی نزدیک دامنهٔ جنوب غربی دماوند و در مرز دو استان تهران و مازندران قرار گرفتهاست. پارک ملی لار از ۱۵خرداد بازگشایی میشود اما مناطق حاشیهای و شکارممنوع پارک پذیرای گردشگران نوروزی است.
صدها نفر در مقابل فرمانداری شاهرود، گرد هم آمدند و با برگزاری گردهمایی در حمایت از شاهوار، از تصمیم فرماندار شاهرود، در ابلاغ دستور توقف عملیات معدن کاوی در منطقه تاش حمایت کردند.
برخی محققان می گویند گیاهان آپارتمانی قسمت عمده آلایندههای هوای داخلی خانهها را از بین نمیبرند و اثر تصفیهکنندگی گیاهان آپارتمانی در فضاهای داخلی آپارتمان بسیار ناچیز است بهطوریکه میتوان گفت اثری ندارند، اما گروهی دیگر از محققان بر این باورند که گیاه هان علاوه بر زیبایی محیط باعث سلامت روح وجسم می شود و انرژی خوبی به افراد می دهد
نقش بی بدیل تمدن ۱۰ هزار ساله ایرانی در توسعه سبزینگی، آبادی، صلح و گسترش و تعمیق همکاری های بین بخشی در فعالیتهای مختلف فرهنگی، محیط زیستی و اجتماعی می تواند ظرفیتهای نهفته جامعه ایران برای هم افزایی و مشارکت را بیدار و توسعه پایدار و همه جانبه را تضمین کند
دیروز در نخستین روزاز هفته منابع طبیعی و روز درختکاری مراسم کاشت نهال در تهران و برخی از استانها در حالی برگزار شد که گزارشهای منتشر شده از منابع رسمی نشان میدهد ایران در میان شش کشور مخرب جنگل قرار گرفته است. آماری تکان دهنده که دلایل مختلفی در ایجاد آن مؤثر است اما مهمترین آن قرار گرفتن ایران در کمربند خشک جهان است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، درباره نقش منفی انسان در طبیعت گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها به دلیل عامل انسانی بوده است. افراد برای تفریح به طبیعت رفته و آتش روشن میکنند اما آن را خاموش نمیکنند و این آتش دامن جنگل را فرا میگیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: فعالیت های معدن کاری در استان یزد خسارات فراوانی را به منابع طبیعی این استان وارد کرده است. همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان تاکید کرد: با اشاره به اهمیت جنگل ابر، باید از هرگونه ساختوساز در «جنگلابر» جلوگیری شود.
بخشی از معدنکاوی که بسیار مورد توجه فعالان زیست محیطی قرار دارد شائبه نابودی کانونهای آبساز منطقه است، شاهوار به منبع ذخیره آب شاهرود و یخچالهای طبیعی شهرت دارد که به گفته کارشناسان در شرایط خشکسالی استفاده از این منبع میتواند حیات منطقه را تداوم بخشد اما با توجه به اینکه این معدن به صورت روباز برداشت میشود، چشمهها، کانونهای آبساز و در نهایت ...