معاون پروژه بینالمللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با همیاری خیرین تلاش کرده است تا فضای امنی را برای یوزپلنگ فراهم کند. به عنوان نمونه در یکی از محلهای عبور یوز زیرگذری به طول هشت کیلومتر ایجاد کرده است.
جنبش اختیاری انقراض انسان (VHEMT)، یک جنبشی محیط زیستی است که مردم را به جلوگیری از تولیدمثل و ایجاد فرزندان جدید دعوت میکند. در این جنبش، از انقراض انسان به عنوان موجودی که بیشترین آسیبها را، خصوص پس از صنعتی شدن به کره زمین وارد کرده است، حمایت میشود.
بنا بر نتایج تحقیقی که به تازگی در مجله ساینس منتشر شده است، میزان بارش شهاب سنگها در ۲۹۰ میلیون سال اخیر نسبت به دوره ۷۰۰ میلیون سال پیش از آن دو برابر شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از مشاهده لاشه یک دلفین در سواحل چابهار خبر داده که با توجه به وضعیت ظاهری لاشه دلفین مذکور، چندین روز از مرگ این پستاندار دریایی گذشته است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی گفتوگوهایی انجام شده با متخصصان داخلی و خارجی به این نتیجه رسیدیم که باید روی تکثیر یوزپلنگ در شرایط اسارت هم کار کنیم. چرا که در حال حاضر سه یوزپلنگ در اسارت دراختیار داریم و این فرصتی ارزشمند برای ماست.
محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در پژوهشی میزان تلفات جادهای پستانداران گوشتخوار را در ایران بررسی کردند. در این پژوهش تصادفات جادهای عامل نیمی از مرگ و میر «یوز ایرانی» عنوان شد.
کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آخرین گزارش موسسه بینالمللی حیات پرندگان از تایید انقراض هشت گونه پرنده خبر داد و گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، مهمترین دلایل انقراض این پرندگان، جنگلزدایی، تخریب زیستگاهها و تجارت حیات وحش بوده است.
مدیر آموزش و مشارکت انجمن یوزپلنگ ایرانی گفت: بارها در طول عمر ۱۷ ساله انجمن یوزپلنگ ایرانی متوجه شدیم برای حفاظت باید روشمان را تغییر دهیم، تغییر روش بخشی از حفاظت است و نباید از این موضوع بترسیم.
با اینکه گونه گیاهی «انار شیطان» از جاذبههای گردشگری برخی مناطق کشور است، استفاده از این گونه در صنایع چوبی و تعلیف دام از جمله تهدیدات آن محسوب میشود.
یکی از برنامههای اولویتدار دفتر حیات وحش بر اساس مفاد «بند ط » از ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، تدوین، ابلاغ و اجرای برنامه حفاظت و مدیریت گونههای جانوری در معرض تهدید است.
بسیاری از گونههای مهم، نادر و بومی کشور که در اطراف تالابها به خصوص تالاب بختگان، میقان و دریاچه ارومیه و همچنین تالابهای استان خوزستان هستند متاسفانه یا نابود شدهاند و یا در حال انقراض هستند.
زیست آنلاین: بر طبق تحقیقات انجام شده، محققان و کارشناسان محیط زیست دریافتند که در حدود نیمی از گیاهان و جانوران که در ۳۵ نقطه از نقاط زیستی متنوعی در جهان پراکنش دارند به دلیل تغییرات اقلیمی در معرض خطرات جدی قرار گرفته اند.