نمونههایی که اخیرا از پنج نقطه از یخهای دریای شمالگان گرفته شده، غلظت بیش از ۱۲ هزار ذره میکروپلاستیک را در هر لیتر از یخهای این منطقه نشان میدهد که این حجم بالا باعث افزایش نگرانیها در مورد تاثیرات آن روی حیات دریایی و سلامت انسانها شده است.
نگرانیهای روز افزونی در مورد ابتلای انسانها به بیماری بر اثر زبالههای پلاستیکی غوطه ور در دریا وجود دارد؛ زیرا این زبالههای پلاستیکی که در حال پر کردن اقیانوس ها هستند همانند یک آهن ربا سموم موجود در آب را به خود جذب می کنند و با بلیعده شدن توسط ماهی ها وارد چرخه غذایی انسان می شوند.
تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک موجود در اقیانوسها بیش از ماهیها خواهد بود، به گونهای که پلاستیکها به بدن نیمی از لاک پشتهای دریایی و تقریبا تمام پرندگان دریایی وارد میشوند. برای کاهش نفوذ پلاستیکها به بدن موجودات دریایی میتوان از طریق پاکسازی اقیانوسها، کاهش مصرف پلاستیک و بازیافت اقدام کرد.
زیست آنلاین: آلودگی پلاستیکی یکی از بدترین نوع آلودگی است، که نه تنها زندگی دریایی را تهدید می کند بلکه همچنین ده ها سال به طول می انجامد تا پیوند میان آن ها شکسته شود، و شروع به تجزیه گردند.
صنعت پلاستیک در زیرمجموعه صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی بسیار آببر قرار میگیرد و از مراحل نخست استخراج نفت و گاز به عنوان خوراک اصلی صنعت پتروشیمی تا تولید پلاستیکهای مورد استفاده عموم، سیکل بزرگ مصرف آب را شاهد هستیم .
طبق آئیننامه قرار است بر اساس رویکرد جهانی مالیاتی برای کیسههای پلاستیکی در نظر گرفته شود همچنین موضوع فرهنگسازی مورد اشاره قرار گرفته و تلاشها بر این است که از جنسهایی برای کیسهها استفاده کنیم که تا حد امکان قابلیت بازیافت داشته باشند.
اندونزی هم مانند بسیاری از کشورهایی درحال توسعه با مشکل زبالههای پلاستیکی دست به گریبان است، به طوری که امروزه بطریها، کیسهها و انواع دیگر بستهبندیهای پلاستیکی رودخانهها و مسیلها را بند آورده است.
زباله های پلاستیکی یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده زمین به شمار می روند. امروزه علاوه بر خشکی ها، اقیانوس ها نیز مملو از زباله های پلاستیک هستند. همچنین شعار امسال روز جهانی زمین از سوی سازمان ملل «پایان آلودگی پلاستیک» اعلام شده است.
فردا روز جهانی زمین پاک است. امسال مراسمهای متعدد این روز با شعار «نه به کیسههای پلاستیکی» در سراسر جهان برگزار خواهد شد. تهران هم در این روز با برنامههای مختلف همگام با تمامی شهرهای جهان، فردا شعار «نه به کیسههای پلاستیکی» را به گوش شهروندان خواهد رساند.
اقیانوس ها مملو از زباله های پلاستیک هستند؛ آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج شده است؛ دیواره بزرگ مرجانی (اقیانوس آرام) درحال نابودی است. باوجود همه این چالش ها، برخی اقدامات مثبت درحال انجام است و هنوز می توان به آینده زمین امیدوار بود.
برای کاهش مصرف پلاستیک، می توانیم دو کار اساسی کنیم یکی وضع قونین انگیزشی و دوم حمایت دولت از سرمایهگذاری در پلاستیکهای تجدید پذیر است که کمتر از دو هفته بهطور کامل در محیط تجزیه می شوند.