یک متخصص حوزه منابع آب ضمن تشریح راهکارهایی برای جمعآوری روانابهای ناشی از رگبارها در سطح شهرها از بیتوجهی برخی مدیران شهری به تکنیکهای روز دنیا انتقاد کرد.
بر اساس شواهد، آتشفشانشناسان، کوه دماوند را آتشفشان فعالی میدانند و وجود چشمههای آب گرم و خروج گازهای خروجی تنها شواهدی بر این گفته است، ولی احتمال فوران این آتشفشان در آینده وجود دارد؛ البته اخیرا گرمتر شدن هوا، این "ببر خفته" را با چالش دیگری مواجه کرده است، به گونهای در سال گذشته شاهد روانشدن سیلی در این منطقه بودیم و محققان نیز هشدار دادند ...
وزیر نیرو گفت:استان خوزستان دارای ۱۰ سد بزرگ است و استان با اهمیتی است و ظرفیتی نزدیک به ۲۳.۵ میلیارد متر مکعب دارد، یعنی حدود نیمی از مخازن سدهای کشور در این استان است و نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب دارند در عین حال که تولید برق، مصارف شرب، کشاورزی، صنعت و همچنین حقابههای زیست محیطی را از طریق همین مخازن و مدیریت آنها تامین میکنیم.
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه بر اساس تصاویر ماهوارهای در اثر بارشهای اخیر کانونهای تولید گرد و غبار داخلی و حتی خارجی در کربلا و بصره کنترل شدهاند، گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب آب به سفرههای زیرزمینی کشور نفوذ پیدا کرده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: از میان ۱۸۰ روستای لرستان که با وقوع سیلاب دچار قطعی برق شده بودند، تاکنون مشکل ۱۲۲ روستا رفع شده است.هم اکنون برقرسانی به ۵٨ روستا در استان لرستان باقی مانده است که به خاطر عدم دسترسی امکان فعالیت در این مناطق وجود ندارد.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور از اعطای تسهیلات برای بازسازی و بازتوانی واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل خبر داد./ انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز در زمینه نحوه برخورد با کودکانی که در این حادثه به عنوان شاهد عینی حضور داشتهاندتوصیهها و راهکارهایی را مطرح کرده است.
زیست آنلاین: خسارت سیل پرده ای دیگر از بحران آب است با آنکه ما همواره بحران آب را با کمبود آب و تبعات ناشی از آن از جمله خشکسالی به مردم معرفی کرده ایم ،حال باید از شکل دیگری از بحران آب صحبت کنیم که ریشه در "بیش بود" آب دارد. مدیریت سیل درست به اندازه مدیریت کم آبی و چه بسا بیش از آن از اهمیت برخورداراست.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها ضمن اشاره به این که در سیل اخیر شمال کشور پدیده تغییراقلیم و مدیریت نشدن حوضههای آبخیز پایین دست دخیل بودهاند، گفت: تجاوز به حریم رودخانهها و ساخت و ساز و توسعه فعالیتهای عمرانی در مجاورت کانالها و آبراههها سبب شده است که مسیرهای عبور سیلاب در مناطق شهری بسته شود.
استان های بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدارهای سیلاب را دریافت کردهاند.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تهران از شهرداری خواست برنامه آمادگی در برابر سیلاب در تهران مورد توجه جدی قرار دهد و تاکید کرد: از شهرداری تهران میخواهم گزارشی از میزان آمادگی شهرداری در برابر سیلابهای مخاطرهآمیز به شورای شهر ارسال نماید.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: کشور سیل خیز ما دچار بحران کم آبی است و میتوان از فرصت سیلاب در طرحهای آبخیزداری استفاده کرد،
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت : در شرایط عادی، رودخانهها بایستی به سادگی قادر باشند تا سیلاب دو ساله طبیعی را در کانال اصلی خود جاری نمایند که متاسفانه امروز این وضعیت در رودخانههای خوزستان وجود ندارد و لازم است با اتخاذ تمهیدات لازم از جمله دیوارهسازی و لایروبی این بستر فراهم شود.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها با بیان اینکه ۲۸ درصد مساحت کشور دچار سیلابهای طولانی و شدید است، گفت: یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب سیلاب در بارشهای اخیر توسط فعالیتهای آبخیز و آبخوانداری جمعآوری و ذخیرهسازی شده است.
در ایران، متخصصان مسائل کشاورزی و منابع طبیعی، اکولوژی و طرفداران محیط زیست بسیار دیر به چارهاندیشی برآمدند تا شاید بتوانند روند شتابان و پرقدرت سدسازی را آرامش بخشند یا متوقف کنند.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه در بارشهای اخیر حجمی بیشاز ۹۰۰ میلیون مترمکعب سیلاب توسط طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری مهار شد، گفت: استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام بیشترین میزان بارش نسبت به میانگین بلندمدت را دریافت کردند.
زیست آنلاین: به طور معمول خسارات مربوط به سيل را به دو گروه عمده دستهبندی می كنند، خسارات اقتصادی و خسارات جانی. در خصوص خسارات اقتصادی ناشی از سيل، از آنجا كه به طور معمول اين هزينهها ارتباط منطقی با سطح تخريب تاسيسات، اراضی كشاورزی و موارد نظير آن دارد، با ارزشگذاری اين موارد می توان، خسارات اقتصادی ناشی از سيل برآورد نمود.
جنگل یک مجموعه پوشیده از گیاهان است که به دلیل دارا بودن لایههای مختلف ارتفاعی از جمله علفی، درخچهای و درختان انبوه که به آن اشکوب بندی گفته میشود، در زمان بارندگی هر کدام از این لایهها، بخشی از باران را جذب میکنند.