جلسه مدیریت زیست بومی دریاچه نمک روز یکشنبه با حضور استاندار و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی از بررسی برنامههای سازگاری با کمآبی استان خوزستان در شصت و هفتمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی خبر داد.
در پی کاهش میزان بارندگی در سطح کشور نسبت به سال گذشته یک عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: این وضعیت باعث کاهش رشد پوشش گیاهی بهعنوان یکی از عوامل آتشسوزی در جنگلها میشود اما به معنای مصونیت از آتشسوزی در سال جاری نیست.
روز ۱۳ فروردین ماه در تقویم "روز طبیعت" نامگذاری شده است، در حالی که اراضی جنگلی کشور به دلیل آتش سوزی و تغییر کاربردی در حال کوچک شدن است و بسیاری از دشتها نیز به دلیل برداشت بیرویه در وضعیت خطرناک فرونشست قرار دارند، به این مجموعه نیز باید "تغییر اقلیم" را اضافه کرد که با کاهش بارشها "زمین" ما اولین قربانی آن شده است.
کارشناس حوزه آب چهارمحال و بختیاری گفت: پیش بینی میشود با کاهش بارندگیها ظرف ۲۰ سال آینده، منابع آب رودخانههای حوضه آبریز کارون بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش یابد.
کمیساریای عالی پناهندگان وابسته به سازمان ملل متحد در روز جهانی آب در مورد افزیش شمار مهاجران و پناهجویان به دلیل خشکسالی و عدم دسترسی به آب هشدار داد. ۴۵۰ میلیون کودک در جهان به آب دسترسی ندارند.
رییس سازمان جنگلها گفت: بهطور متوسط سالانه ۲۵ سیل در ایران اتفاق میافتد و با احتساب خسارت هر سیل ۱۰۰ میلیارد تومان، سالانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان از بابت جاری شدن سیل به کشور خسارت وارد میشود.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اینکه کم بارشی در ایران نگران کننده است، گفت: تاکنون تنها ۳۰ درصد از بارندگی سالانه برای تامین آب کشور اتفاق افتاده است.
زیست آنلاین: در حالی که اکثر کشورها از اصلاح وضعیت هوا دست کشیده اند، چین از این مفهوم استقبال کرده و در تلاش است تا بر اساس تقاضای خود باران تولید کند.
یک کارشناس حوزه آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه فرونشست زمین، فاجعه خاموش قرن است، تاکید میکند: بدون تردید آبخوانداری، بخشی از راهکار حل مسئله فرونشست زمین است و نباید فراموش کنیم که شاید آخرین فرصت ما برای نجات آبخوانها باشد.
معضلات زیست محیطی یکی از چالشهایی است که با اما و اگرهای زیادی مواجه است. این اما و اگرها به آن علت است که همواره با تضاد منافع مواجه می شوند و دو راهی توسعه و حفظ محیط زیست بسیاری از مدیران کشور وجود دارد اما برای این دو راهیهای زیست محیطی چه میتوان کرد؟ وضعیت محیط زیست ایران در چه شرایطی قرار دارد؟ آیا میتوان به آیندهای برای ایران سبز (زیست ...
افزایش جمعیت ایران و عدم مدیریت کاهش مصرف سرانه آب در دهههای اخیر، منجر به افزایش قابلتوجه مصرف آب شده است. شاخص نسبت میزان مصرف آب به منابع آب تجدیدپذیر کشور حاکی از تنش بالای آبی است، بهطوری که این شاخص در شرایط موجود ۸۶ درصد و مطابق آب قابلبرنامهریزی-با فرض اعمال مدیریت مصرف- ۶۹ درصد است که به ترتیب حدود ۹ و ۵/ ۷ برابر متوسط جهانی است.
در بسیاری از استانهای کشور هزاران هکتار زمین وجود دارد که از کمآبی رنج میبرند و کشاورزی دیگر در آنها امکان پذیر نیست؛ میتوان این تهدید را به یک فرصت تبدیل کرد. در صورتی که برنامهریزی و شرایط فراهم شود، میتوان بجای مزارع کشاورزی، مزارع خورشیدی احداث کرد و بجای بذر و نهال، پنلهای خورشیدی کاشت.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی اعلام کرد که مدلسازی غبار در منطقه با فرض خشک شدن خلیج گرگان نشان میدهد که در این حالت خلیج گرگان به عنوان منبع غبار محلی عمل خواهد کرد.
دریاچه ارومیه با وعده ساخت یک سد جدید در حوضه که از زبان مسوولان اجرایی و برخی نمایندگان مجلس آذربایجان غربی بیان شده، در خطر دوباره محو از نقشه ایران قرار گرفت.
غارها از لحاظ زمینشناسی از اهمیت زیادی برخوردارند، از آنجا که عمده غارهای کشور در مناطق کارستی واقع شدهاند، از این رو با منابع آبی زیرزمینی در ارتباط هستند که این موضوع اهمیت غارها را به ویژه در شرایط اقلیم خشک و نیمه خشک کشور دو چندان میکند.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه برنامه مدیریت زیست بومی تالاب هامون آماده شده است، گفت:مجامع بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا حدود ۱۰ میلیون یورو برای اجرای این برنامه به ما کمک خواهند کرد.
خشکسالی در شمال مکزیک مردم این منطقه را بر آن داشته تا در اعتراض به تقسیم آب در شمال این کشور با ایالات متحده، کنترل یک سد کلیدی را به دست بگیرند. دولت مکزیک بر سر تقسیم آب با ایالات متحده یک قرارداد امضا کرده است.