شرکت مدیریت منابع آب ایران برای رهاسازی آب به مقدار متوسط ۲۰.۸ مترمکعب بر ثانیه از سد زایندهرود را تشریح میکند. امید است همه دلسوزان در شرایط خشکسالی کنونی، اظهارنظر درباره مسائل آبی کشور را با عنایت به دادههای معتبر و توجه به مستندات کارشناسی انجام دهند.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری فاضلاب شرکت آبفای کشور از فعالیت ۱۸۳ تصفیه خانه فاضلاب در کشور خبر داد و گفت: این تصفیه خانه ها سالیانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب پساب تولید میکنند.
استفاده از کولرهای آبی عمدتا پرمصرف است که بنابر آمار تعداد آن بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه در استان برآورد می شود، این کولرها سالانه ۱۶ میلیون مترمکعب آب مصرف میکنند و در واقع هر دستگاه کولر آبی در شبانه روز بطور متوسط بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر آب مصرف می کند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه از میان ۳۳۴ شهر دارای تنش آبی، ۱۷ میلیون نفر در وضعیت قرمز قرار دارند، گفت: با مصوبه هفته گذشته دولت هزار میلیارد تومان برای اجرای ۱۱۹۵ پروژه در ۲۸۰ شهر کشور به منظور کاهش تنش آبی در نظر گرفته شده است.
هیأت وزیران در جلسه عصر یکشنبه خود به ریاست حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، با اختصاص مبلغ ۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور رفع تنش آب شرب در مناطق بحرانی کشور موافقت کرد.
۱۱ شهر استان دارای وضعیت تنش آبی شدید است و براساس برآورد صورت گرفته ۱۵ شهر دیگر هرمزگان نیز در آستانه تنش آبی است. نیاز آبی این استان حدود ۱۳۶ میلیون مترمکعب است که در شرایط فعلی تنها دسترسی به ۱۰۳ میلیون مترمکعب منابع آبی داریم. براین اساس امسال با کاهش ۳۳ میلیون مترمکعبی منابع آبی مواجه هستیم.
قرار است تا با کمک کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در هر استان و پس از آن در ارتباط با حوضه های آبریز با بهرهگیری از مشارکت نیروهای تخصصی استانها و نظارت نمایندگان و دستگاههای اجرایی هر منطقه طرح آمایش آب محور استانی تهیه شود.
معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در بدترین سناریوی تعریف شده برای تابستان سال ۱۳۹۷ ممکن است اگر شرایط بارندگی به همین شکل باشد هم در منابع آب سطحی و هم در منابع آب زیرزمینی دچار مشکل شویم و شهرهای دارای تنش آبی از ۲۸۹ شهر هم بیشتر شود.