کشورهایی که سرانه منابع آب تجدیدپذیر آنها بین ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ متر مکعب باشند، در زمره کشورهای دارای تنش آبی و کشورهای دارای سرانه آب تجدیدپذیر کمتر از ۱۰۰۰ متر مکعب در سال در زمره کشورهای با کمبود آب طبقهبندی میشوند
زیست آنلاین: انسان ها به جهت ادامه حیات خود به آب های شیرین موجود درخشکی ها و آتمسفر زمین نیاز مبرمی دارند، اما با این روند کنونی جهان و افزایش جمعیت دنیا، بحران های آینده شکل گرفته که ازآن به بحران آب درجهان یاد می شود و جامعه ای موفق خواهد بود که بتواند آب را به نحو احسن مدیریت کند.
با ادامه خشکسالیها و کاهش بارندگیها، برداشت آب از آبهای زیر زمینی در کشور رو به افزایش است که به اعتقاد پدر زلزلهشناسی ایران برداشت بیرویه آبهای زیر زمینی زلزلههای کوچک کمتر از ۵ ریشتر را ایجاد خواهد کرد.
قائم مقام مدیرعامل آب منطقهای خراسان رضوی گفت: مشکل این است که در استان خراسان رضوی با توجه به شرایط موجود بیشتر نیاز آب مصرفی خود را از آبخوان زیر زمینی تامین میکند که در نتیجه آبخوان زیر زمینی ما با کسری قابل توجهای مواجه شده است.
آبخوانهای ژرف به نوسان اقلیم، سریع پاسخ میدهندبر اساس مطالعه جدید متخصصان هیدرولوژی در دانشگاه پنسیلوانیا و کلمبیا، تغییرات در اقلیم میتواند به سرعت تأثیر خود را نشان دهد، حتی روی ژرفترین آبخوانهای آب شیرین.
رئیس کمیته امنیت آب مجلس با بیان اینکه۱۷ استان کشور با تنش خشکسالی و کمبود منابع آب مواجه هستند، گفت: پیشنهاد خرید آب از کشورهای همسایه در دست بررسی مجلس است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، با اشاره به اینکه شیوه مدیریت منابع آبی عامل اصلی کاهش سطح زیر آب تالابهای کشور و تبدیل این پدیده طبیعی ارزشمند به کانونهای گرد و غبار شده است، گفت: برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی، عامل اصلی از بین رفتن تالابهای استان یزد است.
نیروهای پلیس و ارتش آفریقای جنوبی اعلام کردند: هنگام فرا رسیدن روز «قحطی کامل» که زمان وقوع آن برای نیمه اول آوریل پیشبینی شده اگر مقامات مجبور به قطع آب شوند، آمادگی حفاظت از منابع آبی در شهر کیپ تاون را که دچار خشکسالی خواهند داشت.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اطلاعات ما درباره آبهای ژرف کافی نیست، گفت: هدف ما این است که برای حفاظت از حقوق مردم جلوی برداشت از آبهای ژرف را بگیرم و مطمئن شویم که در دولت هیچ بخشی سراغ این کار نمیرود.
کاهش بارش ها در کنار حفر چاه های غیرمجاز و استفاده بی رویه از منابع آب های زیرزمینی در مناطق مختلف کشور که سایه شوم و سنگین خشکسالی را در پی داشته، توجه ویژه و شتاب در سرمایه گذاری به منظور استحصال آب شیرین از آب های خلیج فارس را بسیار ضروری ساخته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:وضعیت امروز و مشکلاتی که با آن دست به گریبان هستیم نتیجه عملکرد خود ما و کار خود ما بوده نه کار کسان دیگری. این ما بودیم که بدون آینده نگری و بدون کار کارشناسی منابع آبی خود را بی رویه مصرف کردیم.
معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر و تا اطلاع ثانوی با هرگونه استحصال و بهره برداری از منابع آب ژرف تجدیدپذیر و غیرتجدیدپذیر مخالف هستیم.
قائم سازمان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: باید با مدیریت کشاورزی و همچنین مدیریت حوزه سرزمینی در اکوسیستمهای بالادستی، حوزه های آبخیز را تقویت کنیم و سالانه یکی - دو میلیارد مترمکعب از بیلان منفی ۱۱ میلیارد متر مکعبی سفرههای آب زیرزمینی بکاهیم.
کمبود آب یکی از چالشهای مهم و بزرگ پیش روی کشور است لذا در آخرین جلسه شورای عالی آب به موضوع باروری ابرها و نیز استفاده از منابع آب ژرف توجه و قرار شد که این دو موضوع در دستور کار جلسات کمیته تخصصی شوراها قرار گرفته شود تا امکان تأمین آب از اینگونه روشها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در بدترین سناریوی تعریف شده برای تابستان سال ۱۳۹۷ ممکن است اگر شرایط بارندگی به همین شکل باشد هم در منابع آب سطحی و هم در منابع آب زیرزمینی دچار مشکل شویم و شهرهای دارای تنش آبی از ۲۸۹ شهر هم بیشتر شود.