کم بارشی و به تبع آن کمبود منابع آب و خشکسالی از پدیدههایی است که سرزمین ایران در طول تاریخ با آن نا آشنا نبوده است و در سال جاری هم با این معضل مواجه هستیم. با این حال کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در برنامههای خود به موضوعات محیط زیستی مانند آب اشارهای نکردهاند. در این شرایط یک کارشناس آب ضمن هشدار نسبت بحران خشکسالی ...
در حال حاضر دست کم در اروپا، مساله محیط زیست به یکی از مهم ترین چالش ها و اولویت های سیاستمداران تبدیل شده است. هر چند که درعمل، بهبود وضعیت حتی در کشورهای غربی بصورت ملموس برای مبارزه تغییرات اقلیمی وجود ندارد.
وضعیت حوضههای آبریز کشور خوب نیست، حوضه شرقی که استان سیستان وبلوچستان را شامل میشود ۳۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت داشتیه در حوضههایی که کلانشهرهایی مانند تهران، کرج، اصفهان،قم و قزوین واقع شدهاند نیز ۳۶ درصد کمبود بارندگی گزارش شده، این یعنی کمآبی بیداد میکند.
باتری وسیلهای متشکل از یک یا چند سلول الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی است که برای تامین انرژی دستگاههای الکتریکی مانند چراغقوه، تلفنهای همراه و خودروهای برقی استفاده میشود با این وجود باتریها حاوی مواد سمی و فلزات سنگینی هستند که میتوانند محیط زیست را آلوده کند.
آمارها نشان میدهد در۱۴ سال گذشته حدود ۷۴ میلیاردمتر مکعب آب بیشتر از حجمی که باید از سفرههای زیرزمینی برداشت میکردیم، بیرون کشیدیم که نتیجه آن کاهش چشمگیر منابع آبی است در حالی که پیشینیان ما با حفر قنات آب را حساب شده از دل زمین بیرون میآوردند، امروز خطر خشکی کشور را تهدید میکند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه تیر خلاصی بر پیکره محیط زیست است، گفت: سازمان محیط زیست باید مستقل از قوه مقننه یا مجریه باشد.
با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی کشور، بحران آب از دیرباز وجود داشته و واژگانی چون کمبود آب، کاهش بارش، خشکسالی، بهینه سازی مصرف آب برای مردم این سرزمین واژگانی نامأنوس نبوده اند. امسال هم با کاهش سطح بارش و فرا رسیدن فصل تابستان شاهد خیز مجدد این بحران خواهیم بود و یکی از مهمترین مباحث در این باره، بهینه سازی مصرف آب است که نباید با رویکردی سطحی ...
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
تالابها به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت همواره مورد بیمهری قرار گرفتهاند و بارشهای کم سالیان اخیر بر وضعیت نگرانکننده آنها دامن زده است. این اکوسیستمها علاوه بر اینکه در حفظ تنوع زیستی منطقه نقش مهمی دارند، در بهبود معیشت جوامع محلی نیز مؤثر هستند.
یک پژوهشگر آب گفت: سالانه حدود ۹۶ میلیارد متر مکعب در ایران آب مصرف میشود در حالی که کل منابع آب تجدیدپذیر کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب است، بنابراین از بحران آب عبور کردهایم و به ورشکستگی آبی رسیدهایم.
خشکسالی هیدرولوژیک را باید همراه با تاثیرات کاهش دوره بارش (شامل بارش برف) بررسی کرد. این کاهش بارش در میزان آب رودخانهها، دریاچهها، مخازن و سطح آبهای زیرزمینی تاثیرگذار است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به شرایط کمبارشی و احتمال مواجهه با کمبود منابع آب در تابستان سال جاری گفت: دستگاهها باید با همکاری و اتخاذ راهکارهایی در زمینههای کشاورزی، صنعت و فضاسازی شهری مصرف آب را کاهش دهند.
منابع آب زیرزمینی ذخایر ارزشمندی هستند که طی سالیان طولانی تشکیل شدهاند و یک منبع استراتژیک برای کشور به حساب میآیند. در کشور ما به دلیل وجود شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک وابستگی به منابع آب زیرزمینی قابل توجه است و حدود ۶۰ درصد مصارف خانگی و صنعت و حدود ۵۰ درصد مصارف کشاورزی از آب زیرزمینی تأمین میشود.
زیست آنلاین: اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی در این حوزه به حدی است که هم اکنون به عنوان مثال در بعضی مناطق جنوب کرج و ملارد عمق چاهها حتی به 400 متر و تقریبا سنگ کف رسیده است. در استان البرز به تنهایی 8500 حلقه چاه مجاز و 13800 حلقه چاه غیر مجاز وجود داشته که بعضا دارای برداشت غیر مجاز و اضافه از سقف تعیین شده هستند به نحوی که فقط در این استان ...
استاد دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با بیان اینکه چشم انداز آتی کشور وقوع پدیدههای فرونشستی است، گفت: وقتی طبیعت یک سرزمین نشست، دیگر با هیچ سازهای نمیتوان آن را بازگرداند، چون برای همیشه از اعماق زمین پوسیده میشود.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از خشکسالی شدید و بیسابقه در ایران خبر داد و گفت: دستگاههای ذیربط باید باتوجه به درنظر گرفتن این شرایط برای مصرف آب موجود در کشور برنامهریزی کنند و ارزش قطره قطره آب را بدانند چراکه درحالحاضر کمبود آب جدی است.
جوشش آب از زیر یک پاساژ در دست احداث موجب واکنش متخصصان این حوزه شد، پیگیری خبرگزاری مهر از کارشناسان بخش آب حکایت از آن دارد که این آب مربوط به سفرههای زیرزمینی خرمآباد است.
برداشتهای بیرویه از منابع آبی باعث بروز فرونشست زمین شده، زمانی که در منطقهای این پدیده رخ دهد دیگر آن بخش زمین مردهای است که قابل احیا نیست، ۱۴ استان ایران درگیر این پدیده است که میتواند زنگ خطری برای محیطزیست کشور باشد.