از امروز (دوشنبه)، بعضی از پژوهشگران ممتاز جهان در زمینه تنوع زیستی در پایتخت فرانسه ملاقات میکنند تا جزئیات گزارش خود را با نمایندگان ۱۳۲ دولت نهایی کنند.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در پی وقوع تلفات ۱۶۰ راس قوچ و میش اوریال، گفت: بلافاصله پس از اخذ گزارش تلفات، دامپزشکان دفتر حیات وحش به پارک ملی گلستان اعزام شدند./ رئیس دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان ارزوئیه آخرین وضعیت پرونده کشتار حیات وحش در ارزوئیه را تشریح کرد.
زیست آنلاین:وزیران محیط زیست و بهداشت کانادا، یک ارزیابی غربالگری از گازهای پتروشیمی و گازهای صنعتی و عملکرد پالایشگاه های نفت و گاز انجام داده اند، این ارزیابی به منظور تعیین استاندارد های مورد نیاز و درجه اهمیت آن بر سلامت جهانی انجام شده است.
در حالی که بسیاری از اقلیم شناسان معتقدند که زمین در حال گرم شدن است و شواهد نیز دال بر تایید این موضوع است، اما برخی دیگر از اقلیم شناسان می گویند که دوره گرمایش زمین در حال اتمام است و زمین از سال ۲۰۲۵ وارد عصر یخبندان کوچک میشود.
لاله های واژگون از خانواده سوسنیان با اسم علمی 'Fritillaria imperialis' است و نوع 'ایمپسریال فرتیال' آن در برخی مناطق جهان وجود دارد، اما گونه 'پرسیکال ' آن مختص ایران بویژه منطقه چهارمحال و بختیاری است. لاله واژگون که در زبان محلی گل بگریو (گل گریان)، اشک مریم و گل افسانه ای شهرت دارد، در اواخر فروردین ماه به گل می نشیند و معمولا تا اواخر اردیبهشت ...
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب میشود، گفت: مساحت جنگلهای شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگلکاری شده وسعت این جنگلها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار میرسد.
دشت لوت دشتی بیابانی در جنوب شرقی ایران است. این دشت در جنوب شرق ایران با مساحتی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر مربع (شامل عرصه و حریم) در بین بخشیهایی از استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار دارد و با مساحتی در حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، حدود ۱۰ درصد از وسعت ایران را دربر گرفتهاست. بیابان لوت، بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان بهشمار میرود.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برخی پسماندهای صنعتی مانند کاتالیست ها حاوی عناصر ارزشمندی مانند طلا است که در صورت بازیافت می توانند به ثروت تبدیل شوند.
سرفصل همه گفتگوهای این روزها، جاری شدن سیل و خرابی در مناطق شمالی و جنوبی کشور است، پدیده ای که علی رغم وجود اطلس سیل و سامانه ملی پیش بینی بارش وسیلاب کشور، از ابتدای سال گریبان بسیاری از مردم را گرفته و همچنان ادامه دارد.
سیل سال ۸۰ در گلستان با بیش از ۵۰۰ کشته و مفقود در مقایسه با سیلهای سال ۲۰۰۱ میلادی از نظر تلفات انسانی مقام اول و از نظر خسارتهای مالی مقام پانزدهم را داشت. شدت بارندگی در شب قبل از جاریشدن سیل تا حدی بود که عرض رودخانه از ۱۰ متر به ۴۰۰ متر رسیده بود و حجم آبی که در استان گلستان جاری شده بود چیزی حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب اعلام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بر لزوم تغییر الگوی مصرف برای کاهش تولید زباله و استفاده از پلاستیک تاکید و اظهارکرد: ما باید بتوانیم الگوی مصرف خود را تغییر دهیم.
یک زمین شناس مدعی شد: ایران طی یک دوره ۳ تا ۴ دهه با خشکسالی روبرو بوده و از سال گذشته این دوره با بارشهای بیشتر گویا به پایان رسیده و با توجه به شواهد، نظریه آغاز دوره ترسالی بعید به نظر نمیرسد.
پیشکسوت علم هواشناسی ایران، در نشست علمی با موضوع «نقش گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی و تاثیرات دور پیوندهای اقلیمی در شکل گیری سامانه های جوی که باعث بروز سیلاب شده اند»، با اشاره به برگشت پذیر بودن سیلابها، درباره امکان پیش بینی سیل اخیر گفت: اکنون مدل های پیش بینی آن زمان را در اختیار ندارم، البته سازمان هواشناسی ادعا می کند که سه روز جلوتر اطلاعیه ...
دریاچه بَختِگان، از دریاچههای شرق استان فارس است که بیش از ۱۰ سال بر اثر تداوم خشکسالی خشک مانده و امسال به برکت بارش های بهاری حدود ۳۰ درصد آب دارد. اما، علیرغم بارشهای مناسب شواهد نشان میدهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علت اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه برداشت بی رویه آب برای مصرف کشاورزی بود که در چند سال اخیر تا حدودی کنترل شد.
بنا به آمار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در حال حاضر ۸۵۰ هزار هکتار از عرصههای جنگلی زاگرس زیرکشت کشاورزی است که با اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، کشاورزان میتوانند برای این عرصهها ادعای مالکیت و درخواست سند کنند. شاید بتوان گفت که اجرایی شدن این قانون موجب بروز سوءبرداشت و مشکلات مختلفی شده و برخی با تصرف ...