شرکت داو کمیکالز با هدف جلوگیری از گرمایش جهانی زمین و کمک به کاهش انتشار کربن، از فناوریهای جدید در زمینه هیدروژنزدایی اتان و کراکینگ الکتریکی بهره میگیرد.
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها دو زبالهسوز در کشور در زمینه تولید برق فعال هستند، گفت: قانونی تحت عنوان «قانون کمک به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی» برای حمایت از تبدیل پسماند به انرژی در ایران به تصویب رسیده است.
پژوهشگران یکی از شرکتهای مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد با ارائه طرحهای تحقیقاتی متفاوت درخصوص نقش نیروگاههای خورشیدی در ادارات و سازمان های دولتی منجربه کاهش مصرف انرژی به میزان ۴۰% در ساعات پیک در ماههای گرم سال شدهاند.
یزد به دلیل بهرهمندی از تابش خورشید در ۹ ماه از سال به عنوان بهشت انرژی خورشیدی ایران معروف است با این وجود تا سال ۹۲ هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما در هشت سال اخیر با ایجاد نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۷۱.۵ مگاوات جهش تولید انرژی پاک در این استان رونق گرفته است.
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: ۱۱ واحد نیروگاه برق آبی در تهران وجود دارد که در مجموع حدود سه درصد تولید برق آبی کشور را به دوش می کشند و اکنون به دلیل کاهش بارندگیها و به تبع آن کاهش ذخیره آب در سدها، شاهد افت تولید ۴۶ درصدی نیروگاه های برق آبی تهران هستیم.
دالانهای بادی مناسب و روزهای آفتابی محصول اقلیم خراسان جنوبی است و سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتواند اقدامی اثرگذار برای خلق ثروت از آسمان، تامین انرژی پایدار و توسعه همهجانبه باشد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و در اختیار نداشتن بخشی از ظرفیت نیروگاههای برقآبی کشور در سال جاری گفت: بر همین اساس ۳۶ درصد از منابع آبی کشور کمتر شده که با کاهش فعالیت نیروگاههای برقآبی، تراز تولید و مصرف به میزان چهار هزار مگاوات کمتر شده است.
شرکت برق تهران در هشت سال گذشته اهداف بزرگی را به ثمر رسانده که بهرهگیری و توسعه سامانه نیروگاهی تبدیل انرژی تجدیدپذیر نور به برق که چون رویایی دور از دسترس بود یکی از آنهاست که اکنون به تحقق چهار هزار و ۳۰۰ کیلوواتی رسیده است.
ایجاد منطقه ویژه انرژی بادی میل نادر سیستان با ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات برق و قابلیت رسیدن تا مرز یکهزار مگاوات محصول تدبیر و توجه دولت به نقاط محروم اما مستعد است بطوریکه سیستان و بلوچستان را به صادرکننده برق در سطح ملی و منطقهای تبدیل خواهد کرد.
ابهامات درباره مصرف برق رمز ارزها ادامه دارد. سخنگوی صنعت برق سهم مزارع ارزهای دیجیتال از مصرف برق را ۱۲۰۰ مگاوات اعلام می کند اما فعالین این صنعت از مصرف ۵ تا ۶ هزار مگاواتی ماینر ها خبر می دهند.
وزیر نیرو گفت: امسال بارشها حدود ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است و این موجب میشود که دقت ما در مصرف آب بالاتر رود و با توجه به این که تولید انرژی در کشور به وجود نیروگاههای برق آبی متکی است، کم بارشی در تولید برق هم اثر میگذارد.