زیست آنلاین :سند طرح ملی گیاهان دارویی که در مرکز ملی گیاهان دارویی تدوین گردیده بر خلاف دیدگاه رایج در بخش کشاورزی کشور، علاوه بر حلقه تولید سایر حلقه های زنجیره ارزش صنعت گیاهان دارویی شامل فرآوری و بازار را مورد توجه ویژه قرار داده است.
آمارهای رسمی ارائه شده گویای آن است که در هشت ماهه اول سال جاری در شرایطی که صادرات انواع گیاهان دارویی از نظر وزنی رشدی ۷۵ در صدی را تجربه کرده، ارزش آن فقط ۲۳.۶ درصد افزایش یافته است. به عبارت دیگر حتی به اندازه یک سوم افزایش وزن، افزایش قیمت صورت نگرفته است.
مجری طرح استانی گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از افزایش ۲۵ درصدی تولید گیاهان دارویی در استان طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
رییس دفتر مطالعات کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: متاسفانه در حال حاضر عمده گیاهان دارویی تولید شده در استان فارس، به شکل خام صادر میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه کشت "گیاهان دارویی" در حوزه کشاورزی برای نخستین بار در استان انجام میشود، تصریح کرد: این پروژه به شکل گلخانهای کار خود را آغاز کرده است و به شکل بخش خصوصی اداره خواهد شد.
مصرف گیاهان دارویی در ایران سابقهای بیش از ۵۰۰۰ سال دارد که توجه دانشمندان بزرگ ایران چون ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا و زکریای رازی، گواهی بر پیشینه طولانی مصرف گونههای گیاهان دارویی است.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری پویش ملی گیاهان دارویی و اینکه شرکت در این کمپین برای تمامی مردم رایگان است، گفت: "گیاهان دارویی" میتواند اقتصاد کشور را متحول کند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲هزار هکتار از مراتع این استان در سال زراعی جاری زیر کشت گیاهان دارویی آنغوزه، باریجه و گل سرخ رفته است.
نخستین پویش ملی گیاهان دارویی در کشور ۲۷ بهمنماه سال جاری در برج میلاد تهران برگزار میشود. همچنین صادرات ۳,۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی کشور طی پنج سال آینده هدفگذاری شده است.
رییس بنیاد نخبگان استان گلستان گفت: به همت بنیاد نخبگان استان گلستان و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، نشست تخصصی تحت عنوان «معرفی ظرفیتهای گیاهان دارویی استان گلستان» در گرگان برگزار میشود.
نتایج پژوهش محققان کشورمان نشان داد که ۱۰ گیاه دارویی موجود در فلور گیاهی ایران به علت اثرات برجسته و فعالیت ضدالتهابی، افزایش فعالیتهای آنتیاکسیدانی و رگزایی از اهمیت خاصی در روند ترمیم زخمهای سوختگی برخوردارند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه پنج ساله توسعه گیاهان دارویی، گسترش ۱۰۰ هزار هکتاری زراعت و صادرات دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی پیش بینی شده است.
محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در تلاشند ترکیبات دارویی با ارزش گیاهان دارویی مفیدی نظیر گل راعی و بنفشه معطر را، در بیوراکتورهای آزمایشگاهی تولید کنند.
پژوهشگران کشور به منظور تولید بهینه دمنوشها در اجرای یک طرح ابداعی قاشق حاوی گیاهان دارویی عرضه کردند که به گفته آنها این محصول از خواص پروبیوتیک برخوردار است.
یک کارشناس طب سنتی گفت: گیاهان دارویی به کمک صنعت گردشگری میآیند تا گردشگران داخلی و خارجی که در طلب استفاده از شیوههای طب سنتی برای درمان بیماری هستند را به این مراکز کشور بکشاند.