معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هیچ گاه با توسعه مخالف نیست بلکه توسعهای قابل پذیرفتن است که درآن حفظ محیط زیست و توسعه پایدار لحاظ شود
زیست آنلاین : این اکوسیستم آبی در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در کنوانسیون رامسر با نام «تالاب امیر کلایه» در فهرست تالابهای بینالمللی قرار گرفت و در حال حاضر با توجه به جاذبهها و ویژگیهای اکولوژیکی این تالاب، تحت نظارت سازمان محیط زیست میباشد.
یک تمدن تاریخی و یک زیستگاه ارزشمند، در سایه سوء مدیریت یا بهتر بگویم سوء استفاده مسئولان از اختیاراتشان در حال نابودی است، رهاسازی و افزایش ورودی پساب و زهابها به تالاب هورالعظیم به جای آبرسانی به آن باعث ورود هزاران تن نمک به این تالاب شده و البته تبدیل شدن به کانون اصلی گردوغبار
فعالان محیط زیست خوزستان خبر می دهند که در پی این آتش سوزی گسترده، شرکت های نفتی مستقر در منطقه در محاصره شعله های آتش قرار گرفتند و ميدان نفتی آزادگان شمالی از ۵ نقطه دچار حریق شده است. اما اخبار رسمی حکایت از این دارند که آتش سوزی به سرعت مهار شده و خطر برای میادین نفتی رفع شده است.
نماینده معاونت محیطی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: بر اساس رویکرد مشارکتی در دنیا باید تعادل بین توسعه و حفاظت محیط زیست وجود داشته باشد و در رویکرد زیست بومی هم بحث بهرهبرداری و حفاظت منابع و توسعه پایدار مورد توجه قرار میگیرد.
بیش از دو ماه است که هورالعظیم یکی از بزرگترین تالابهای ایران در بخش عراقیاش میسوزد و دودش به چشم ایرانیها میرود و نتیجه آن شده که همسایگان ایرانیاش حالا باید علاوه بر تحمل ریزگردهای حاصل از خشک شدن بخشی از هور به علت کم آبی ناشی از سوءمدیریتهای صورت گرفته و تغییر اقلیم دودزده بشوند و کارشان به علت بروز مشکلات تنفسی به مراکز درمانی بکشد.
استاندار فارس با بیان اینکه شرایط تالابهای این استان از دریاچه ارومیه به مراتب دشوارتر است، گفت: برای احیای تالابها در فارس که دچار شرایط نگران کننده است؛ نیازمند حمایت های ملی هستیم.
معاون محیط زیست انسانی گفت: طی سالهای گذشته ساخت سد در بالادست رودخانهها و تالابها منجر به خشک شدن بسیاری از تالابها در جنوب و جنوب شرق کشور شده است.
نماینده مردم قم در مجلس بحران خشکسالی دریاچه نمک را مورد توجه قرار داد و گفت: با ادامه روند کنونی و عدم تأمین حقابههای این تالاب ارزشمند، دریاچه نمک به یکی از کانون های اصلی گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل خواهد شد و زندگی ۲۵ درصد جمعیت کشور را تحت تأثیر قرار می دهد.
کاهش منابع آب سطحی و زیر زمینی حوضه آبریز هلیل رود و تالاب جازموریان در سالهای گذشته تأثیر بسزایی بر افزایش مشکلات اقتصادی مردم و ناتوانی آنان در تأمین معاش خود داشته است. از سوی دیگر عملیات اطفای حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم مجددا از فردا آغاز میشود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: بر اساس گزارش های رسیده احتمالا بالگردهای آبپاش امکان مهار آتش سوزی هورالعظیم را ندارند و آتش هورالعظیم باید از طریق زمینی مهار شود.