رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام عملکرد جزیرهای دستگاهها را عامل تشدید خسارتهای ناشی از سیل دانست و گفت: در نظام مدیریتی کشور دچار بخشینگری هستیم و دستگاهها حاضر نیستند بهصورت یکپارچه به مسائل ورود کنند.
پس از بحران به وجود آمده در مناطق سیل زده، می توان با مدیریت کارآمد، به نتایج بهتری دست یافت، برای مثال اشتغالزایی در مناطق سیل زده باید بر اساس شرایط زیست بوم باشد و یا هنگام تخلیه خاک در مناطق سیلزده آن را به مناطق امن دپو منتقل کنیم تا بتوانیم بعد از شرایط تخلیه اضطراری برای استفاده مجدد از آن برنامهریزی کنیم.
سرفصل همه گفتگوهای این روزها، جاری شدن سیل و خرابی در مناطق شمالی و جنوبی کشور است، پدیده ای که علی رغم وجود اطلس سیل و سامانه ملی پیش بینی بارش وسیلاب کشور، از ابتدای سال گریبان بسیاری از مردم را گرفته و همچنان ادامه دارد.
سیل سال ۸۰ در گلستان با بیش از ۵۰۰ کشته و مفقود در مقایسه با سیلهای سال ۲۰۰۱ میلادی از نظر تلفات انسانی مقام اول و از نظر خسارتهای مالی مقام پانزدهم را داشت. شدت بارندگی در شب قبل از جاریشدن سیل تا حدی بود که عرض رودخانه از ۱۰ متر به ۴۰۰ متر رسیده بود و حجم آبی که در استان گلستان جاری شده بود چیزی حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب اعلام شد.
با مدیریت کاهش ریسک که بیشتر پیشگیرانه است می توان از خسارتهای بعد از سوانح طبیعی اجتناب کرد. وقتی ابعاد رخداد از ظرفیت ما برای پاسخ به حادثه فراتر باشد و آمادگی لازم نداشته باشیم با بحران مواجه می شویم، به این ترتیب می توان گفت که ما اگر شاهد بحران در منطقههای مختلف شده ایم ، برای سیل های اخیر آمادگی نداشته ایم. از شیوه پاسخ به این رخداد ها می توان ...
بارش های بهاری تقریبا همه مخازن طبیعی و انسان ساز آب در مازندران اعم از سدها، آب بندان ها و تالاب ها را پر کرده تا کشاورزان دغدغه ای برای تأمین آب کشاورزی امسال خود نداشته باشند، اما بیمی از احتمال تکرار حادثه سیل نیز وجود دارد ، رخدادی طبیعی که سال هاست در مناطق شمالی کشور در ابعاد مختلف و با مقدار خسارات متفاوت تکرار می شود و هر بار هم اعلام می شود ...
مشاور وزیر نیرو و رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی با اشاره به این که مساله سیلاب و مدیریت آن یک پدیده بدخیم (super wicked problems) تلقی میشود، بر ضرورت دخیلشدن رسانهها در برطرف کردن آن تاکید کرد.
از آنجا که تکرار پدیده سیل دور از انتظار نیست، بررسی دقیق پیامدهای این رخداد می تواند در فرآیند تولید نقشه راه و رویارویی انسان با سیلاب را طراحی کرد. باران های سیل آسا و سیلاب حاصل از آن در روزهای نخستین فروردین ماه امسال، خسارات قابل توجهی را به زیرساخت ها وارد کرد. با وجود این خسارت ها، روان آب ها موجب پر شدن سدها و تالاب هایی شد که زمانی رو به ...
زیست آنلاین: آنچه در روزهای پایانیِ سالِ گذشته و شروعِ سالِ نو کاممان را تلخ کرد، سیل نبود؛ عملکردِ خودمان بود. اگر طبیعت و واقعیّتش را نپذیریم ناگزیر با خشمِ طبیعت روبهرو میشویم.
زیست آنلاین: به منظور بررسی عملکرد سد سیمره و ارزیابی نقش آن در تسکین سیلابهای فروردین حوضه کرخه، عملکرد این سد از چندماه پیش از این رُخدادها تحلیل شده است.
سید محسن حسینی، کارشناس شرکت آب منطقه ای گلستان، معاون سابق بهره برداری این شرکت و دبیر سابق کارگروه سیل استان و کمیته رودخانه های مرزی، گفت: همان روزی که هواشناسی گزارش خود را در ارتباط با بارش ها ارائه کرد و اخطار داد، جلسه کمیته بحران شرکت آب منطقه ای استان گلستان برگزار شد. شاید برخی بگویند بعد از واقعه به جای گشتن به دنبال مقصر و علل و ریشه ...
سیل های اخیر جاری شده در مناطق مختلف کشور، علاوه برسیراب کردن زمینهای خشک، مصائب و رنج های بسیاری نیز به همراه آورد؛ اما با استفاده از فناوری های دانش بنیان، می توان این آلام را تا حدودی کاهش داد.
بارندگیهای اخیر، علی رغم سیل و خساراتی که به دنبال داشت، موجب پر شدن ظرفیت سدهای شمال و جنوب کشور، پرفشار شدن جریان آب رودخانهها، آبشارها، آب دریاها و متصل شدن برخی رودخانهها به یکدیگر، افزایش آب دریاچههای شور و شیرین و… شد. یک مقام مسئول در معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر بهره مندی از انرژی تجدیدپذیر پس از سیل گفت: سیل می تواند به ما در تأمین ...
در اولین جلسه کارگروه آب ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی در سال جدید اولویتهای مقابله با سیل تعیین شد. اما، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به عملکرد بالون فضایی اینترنت در منطقه سیلزده پلدختر و سرویسدهی همزمان به ۸۰۰۰ نفر گفت: برای استقرار این بالون در خوزستان، دستوری صادر نشده است.
رئیس پردیس فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی، در نشست خبری کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، تاکید کرد: بحث انرژی باید سرلوحه اقدامات ما باشد و حتی در سال سخت اقتصادی جاری که با تحریمها و نیز مسئله جبران خسارت سیل روبه رو هستیم، هم باید به مسئله انرژی و استفاده درست از آن توجه ویژه نشان دهیم. / رئیس کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر نیز، ...
با افزایش شدت بارندگیهای اخیر در ایران، میزان نزولات سال آبی جاری حدود ۱۷۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۴۵ درصد نسبت به میانگین ۵۰ ساله افزایش داشت که عمده این بارشها مربوط به مقاطع زمانی اخیر بوده و توانسته است ذخیره فعلی سدهای ایران را به ۵۱ میلیارد مترمکعب برساند.
در میزگردی با عنوان "بررسی سیلابهای اخیر" که به همت گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، قائممقام پیشین وزیر نیرو، پایداری سیلابهای اخیر را به "تغییر اقلیم" مرتبط دانست.
زیست آنلاین:هماکنون بسیاری از مناطق این کره خاکی در حال تجربه مشکلات جدی آب است، ازنشانههای این وضعیت خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابانزایی و طوفانهای گرد و غبار بیشتر است.