زیست آنلاین: بر اساس نتایج یک نظرسنجی، تعداد افرادی که پس از پایان ماجرای کرونا از وسایل نقلیه عمومی در شهرهای انگلیس استفاده خواهند کرد ممکن است 20 درصد کمتر از حد معمول شود.
در پی اهمیت فزاینده بهداشت در بحران پاندمی ویروس کرونا که اولویتهای محیط زیستی مصرف کنندگان را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تقلیل داده، فروش پلاستیکهایی مانند پلیاستایرن افزایش پیدا کرده است.
یکی از نگرانیهای این روزها آلودگی آب و محصولات کشاورزی به ویروس کروناست، موضوعی که موجب شده خانوارها ترجیح دهند آب مصرفی خود را قبل از مصرف بجوشانند و یا به دلیل نگرانی از وجود ویروس در محصولات کشاورزی از سبزیهای خام و یا میوهها استفاده نکنند.
بر اساس مطالعه تازه انجام شده در اروپا محدودیتهای تردد ناشی از قرنطینه که پس از شیوع بیماری همهگیر کووید ۱۹ در اغلب شهرها اعمال شده، جان بیش از یازده هزار نفر را در قاره سبز نجات داده است.
زیست آنلاین: بیماری همه گیر و مرگباری که باعث فروپاشی ناگهانی اقتصاد جهانی می شود، راه درستی برای بازگرداندن پایدار اکوسیستم های تهدید شده نیست. با این حال، این حادثه یادآوری روشنی برای واکنش سریع دنیای وحشی است، هنگامی که انسان ها قدم به عقب می کشند. همچنین یادآوری خوبی برای این مفهوم است که حمایت از طبیعت واقعی و حیات وحش برای محافظت از بشریت مهم ...
زیست آنلاین: امسال میزان انتشار کربن ناشی از سوخت های فسیلی در صنایع مختلف در جهان می تواند با رکوردی معادل 2.5 میلیارد تن کاهش یابد و این یعنی همه گیری ویروس کرونا بیشترین کاهش تقاضا برای سوخت های فسیلی معادل 5٪ کاهش انتشار را به ثبت رسانده است. براساس اطلاعات گاردین، محدودیت های بی سابقه در تعداد سفر، کار و صنعت به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث کاهش ...
زیست آنلاین: با همه گیری ویروس کرونا، مقادیر کربن دی اکسید و سایر آلاینده های جوی کاهش پیدا کرده است. اما استقرار این شرایط و بازگشت به سطح ایمن در ادامه کار بستگی به تصمیمات سیاستمداران دارد.
زیست آنلاین: بیماری همه گیر کرونا (COVID-19) باعث شده تا دولتها تقریباً تمام تلاش و منابع خود را صرف حمایت از سلامت و رفاه شهروندان خود کنند. سلامتی مردم اولویت اول است. در عین حال، رهبران کشورها نیز با تأثیر اقتصادی بحران روبرو بوده و در حال پیشبرد راهبردهایی برای تحریک اقتصاد خود هستند تا زمانیکه این بیماری کنترل شد بتوانند فعالیت های اقتصادی خود ...
زیست آنلاین: تاکنون پیامدهای کوتاه مدت ویروس کرونا یک "ضریب افزایشی" برای محیط زیست پنداشته شده است. به این معنی که با توقف چرخ صنعت و حمل و نقل و در پی آن کاهش مصرف سوخت های فسیلی، میزان گازهای گلخانه ای به عنوان کلان ترین و اصلی ترین موضوع محیط زیست جهانی به مقدار قابل ملاحظه ای افت کرده است.
زیست آنلاین: پساکرونا واژه ای است که این روزها بسیار به گوش می رسد و این به معنای انتظار کوتاه مدت نهایتا یک یا دوساله برای پایان کرونا است. در حالیکه هیچگاه عبارت پسا تغییر اقلیم را نشنیده ایم. تغییرات اقلیم ابر مسئله ای است که حل آن با کشف یک دارو یا واکسن انجام نمی شود. فرایندی با تاثیرات بلند مدت و البته راه حل های پیچیده تر . احسان مرعشی در پاسخ ...
زیست آنلاین: «وتالی شکلیاروف»، پژوهشگر مطالعات روسیه و اوراسیا در دانشگاه هاروارد، ضمن هشدار در خصوص مواضع رسمی مقامات بلاروس در خصوص مبارزه با اپیدمی کروناویروس، رابطه جالبی میان این اپیدمی و اثرات «فاجعه چرنوبیل» در این کشور را ترسیم کرده است.
این روزها تصویری از وضعیت آلاینده نیتروژن دیاکسید در شهرهای بزرگ دنیا دست به دست میشود که نشان میدهد این آلاینده طی روزهای کرونایی در ۷ شهر بزرگ دنیا به جز تهران نسبت به مدتهای مشابه در سال گذشته کاهش داشته است.
زیست آنلاین: پشت هر سیستم بهداشتی درمانی موفق یک سیستم انرژی موفق وجود دارد سیستمی که در آن مدیران، مهندسین و اپراتورهای پرتلاشش به سختی کار می کنند تا چراغ ها را روشن بمانند، فضا ها را گرم یا خنک کنند، شبکه آب برقرار باشد، سیستم حمل و نقل در جابجایی بار و مسافر توقف نداشته باشد، اینترنت و شبکه های اجتماعی فعال باشند و ... .
زیست آنلاین: همانطور که مشاغل مرتبط با تامین انرژی همچنان به حمایت از نیازهای دورکاری و انجام کار در خانه می پردازند و برای سرعت بخشیدن به تامین بی وقفه انرژی پاک، قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای عموم تلاش می کنند، جامعه جهانی انرژی، در این شرایط چالش برانگیز، برای به اشتراک گذاشتن خرد عملی و مشارکت در ایجاد ارزش افزوده و تغییر نگرش جامعه در تلاش ...
زیست آنلاین: کرونا نقطه غیرقابل بازگشت را پیش چشم ما آورده است به همین دلیل زمان خوبی است تا از نظام سرمایه داری یا به تعبیری اساسی تر صنعت گرائی مبتنی بر رشد بپرسیم «چه قدر تا روز 29 ام رشد فاصله داریم»
زیست آنلاین: امروزه خیلی از کارشناسان محیطزیست خوشحال هستند که ویروس کرونا موجب تغییرات در محیطزیست و مخصوصا کاهش انتشار گازهای گلخانهای شدهاست.بهعنوان مثال میتوان به مناظره آقای محمد درویش با آقای مجید حسینی اشاره کرد که نگاه خوشبینانه به کاهش انتشار کربن بهدلیل این ویروس داشتند.