یک اقلیمشناس وضعیت بارش و دمای ایران را طی ۶۰ سال گذشته تشریح و تاکید کرد که سیلهای اخیر کشور از پیامدهای گرمایش جهانی و نشانه تغییر اقلیم است و احتمال وقوع خشکسالی های متمادی و بارش های سیل آُسا طی سال های آینده وجود دارد و ادامه داد از اینکه بارشها به سمت بارشهای حدی حرکت میکند، اطمینان وجود دارد و این رویدادهای حدی رفتاری است که «مشخصه بارز ...
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: دو راه حل "مقابله" و "سازگاری" برای تغییر اقلیم در جهان وجود دارد، در رویکرد مقابله میتوان از انتشار گازهای گلخانهای، آتش زدن جنگلها، از بین بردن پوشش گیاهی و سایر مواردی که منتج به تغییر اقلیم میشود جلوگیری کرد و برای این کار سخت، نیاز به فرهنگ سازی و تصمیم سازی کلان و بلندمدت در تغییر ...
زیست آنلاین: محققان UZH در مطالعه خود برای اولین بار نشان دادند که گرمای حرارتی دریایی نه تنها در زنجیره غذایی موجود در سطوح کم عمق تاثیر می گذارد، بلکه پیامدهای قابل توجهی در دراز مدت برای حیوانات موجود در عمق های پایین تر مانند دلفین ها نیز داشته است.
کارشناسان و متخصصان اقلیم شناسی، سیل های اخیر ایران را نتیجه گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی می دانند. رویدادهای آب و هوایی جدّی، پدیدههای جوی هستند که از نظر فراوانی، کمیاب ولی در عین حال از شدت بالایی برخوردار هستند و هنگام وقوع آنها زیستکره و ساکنان منطقه به دشواری میتوانند خود را با تغییرات ایجاد شده تطبیق دهند.
ماه مارس سال جاری چهارمین ماه پیاپی است که عنوان گرم ترین ماه ثبت شده در تاریخ را به خود اختصاص می دهد. ژانویه امسال استرالیا گرم ترین ماه سال را تجربه کرد و کل کشور میانگین ۳۰ درجه سانتی گراد را داشت.
زیستفناوری دریایی گزینه مناسبی برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه و مجاور اقیانوسها است. چرا که این کشورها منابع گسترده و ارزشمند دریایی با تنوع بسیار وسیع دارند.
همزمان با روز جهانی هواشناسی، رئیس سازمان هواشناسی کشور اهمیت این روز را با توجه به شعار انتخابی امسال تشریح و وظایف سازمان هواشناسی را در مورد پدیده تغییر اقلیم اعلام کرد.
در آستانه روز جهانی هواشناسی دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی با اشاره به اینکه «خورشید، زمین و هوا» شعار سازمان جهانی هواشناسی برای سال ۲۰۱۹ است، طی بیانیهای اعلام کرده است که از سال۱۹۹۰ میلادی تاکنون، مصرف سوختهای فسیلی ۴۱ درصد افزایش یافته که نتیجه آن گرمایش اقلیم است. طی دهه گذشته سهم دیاکسیدکربن در این افزایش ۸۲ درصد بوده است.
چیزی که هماکنون در قطب شمال در حال اتفاق افتادن است، یک علامت هشداردهنده به منظور ضرورت پیشگیری از گرم شدن بیشتر است. ضرورت دستیابی به اهداف توافقنامهی پاریس آشکارا در قطب شمال قابل رویت است زیرا این منطقه یکی از آسیبپذیرترین مناطق جهان محسوب میشود که بهسرعت در حال تغییر است، اگر ما سریعا کاری انجام ندهیم، بهزودی در معرض نابودی قرار میگیریم ...
زیست آنلاین: آخرین نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ در ۳ هزار و ۵۰۰ تأسیسات نظامی امریکا نشان داد که نیمی از آنها در حال حاضر با [عوارض] عدم ثبات آب و هوایی، شامل خشکسالیها، گرمای شدید، آتشسوزیهای طبیعی، بادهای شدید و سیلابهای داخلی دست به گریبان هستند که بسیاری از آنها را با تهدیدهای متعدّدی مواجه کرده است.
زیست آنلاین: با اینکه گزارش های اقلیمی ترجمه هایی هستند از وضعیتی اضطراری که دانشمندان علوم زمین به زبان علمی نوشته اند و با توجه به اینکه تنها با جهت گیری سیاست های اقلیمی به سمت کاهش نابرابری هاست که چنین دستاوردی محقق می شود، اما در مقابل همچنان سیاست های اقلیمی کارآمدی توسط دولت ها به کار گرفته نمی شوند.
میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
بررسیها نشان میدهد عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانهای خطر جدیتری متوجه بشر خواهد شد، در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مکانهایی سکونت خواهند داشت که پشههای ناقل بیماری، سلامت آنان را با تهدید روبرو میکنند.
زیست آنلاین: تغییر اقلیم می تواند فشارهای مضاعفی بر بخش های آسیب پذیر جامعه مانند کشاورزان، زنان، کودکان و سالمندان وارد آورد. همچنین از لحاظ طبقاتی نیز تغییر اقلیم به مثابه شکارچی فقرا، زندگی فقیران را بیشتر تهدید می کند. در این میان، سیاست گذاری مناسب برای کاهش آسیب های اقلیمی نیازمند اقدام موثر دولت و حکمرانی است.
در حالیکه بسیاری از دانشمندان معتقدند که فعالیت های انسانی عامل اصلی تولید گازهای گلخانه ای، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است، اما عده ای دیگر معتقدند که خورشید عامل موثرتری در ایجاد این پدیده است.
زیست آنلاین: "ما آیندهی بیصدای بشریت هستیم. ما زندگی در ترس و ویرانی را نخواهیم پذیرفت. ما حق داریم رؤیاها و امیدهایمان را زندگی کنیم...تنها حقّ دموکراتیک افراد زیر ۱۸ سال در اغلب کشورها تظاهرات است، ما نماینده نداریم. درس خواندن برای آیندهای که نیست معنا ندارد" این ها بخش های از سخنان فعالین جنبش سراسری دانش آموزی بر علیه تغییر اقلیم است.
زیست آنلاین: مواضع سیاسی دولتمردان در باب تغییر اقلیم با وجود نگرانی از آثار تغییر اقلیم بر روی زیست کره زمین در اتخاذ شیوه های مقابله و مدیریت متفاوت است و آنها را رو یاروی هم قرار داده است از این رو دانشگاه تهران در سلسله نشست هایی با موضوع هم اندیشی ملّی موافقت نامه اقلیمی پاریس قصد دارد بستری فراهم آورد تا افراد با دید گاه های متفاوت بتوانند ...
با توجه به افزایش گرمای جهانی زمین، شهرهای اروپایی امسال زمستان متفاوتی را تجربه کردند و در برخی نقاط مثل لندن، دمای هوا به بالای ۲۱ درجه سانتیگراد رسید و شهروندان اروپایی، امسال زمستان بهاری را تجربه کردند.
دکتر کریستوف هاملمن روز گذشته، در کارگاه آموزشی همایش بین المللی بهداشت محیط در زنجان افزود: سیاستگذاری برای مناسب سازی سامانه های حمل و نقل و استفاده از سوخت های غیر فسیلی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش اثرات زیست محیطی تغییر اقلیم هم داشته باشد.