سازمان زندانها و جنگلها برای «استفاده از پتانسیل زندانیان» تفاهمنامهای امضا کردهاند. زندانیان در استان ایلام به عنوان نیرویکار ارزان برای طرح آبخیزداری بهکار گماشته شدهاند.
آبخیزداری و آبخوانداری از راهکارهای مفید برای حفاظت از آب و خاک به شمار میرود و دولت تدبیر و امید نسبت به این مقوله در جای جای ایران اسلامی و به ویژه آذربایجانغربی و حوضه آبریز دریاچه ارومیه توجه ویژه دارد.
زیست آنلاین: راهها خود نوعي بهره برداري از طبيعت هستند كه از مهمترین حلقه هاي ارتباط به شمار می روند. اما با رعایت عوامل اصولی آن ها می توانند حتی در جلوگیری از تخریب طبیعت موثر و کمک رسان باشند.
معاون آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری، گفت: یازده میلیون هکتار از دشت های کشور نیازمند اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است.
بارش های فراوان سال زراعی ۹۸-۹۷ با اینکه برای برخی مناطق کشور زیانبار بود اما طبیعت خشکیده ایران را پس از سال ها کم بارشی، سیراب کرد و جان تازه ای به این طبیعت مرده یا به عبارتی افسرده حال بخشید. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در سه ماهه امسال به دلیل پوشش گیاهی مناسب، تعداد آتش سوزیها در منابع طبیعی به ۳۳۰ فقره رسید ...
هفته اول فروردین استان لرستان با فعالیت دو سامانه بارشی شدید مواجه شد که منجر به سیلابهای بزرگ و ویرانگر شد، با توجه به وسعت بزرگ و دامنه فراگیر خسارات وارده به زیرساختهای اقتصادی، منابع طبیعی و کشاورزی، هنوز ارزیابی دقیقی از میزان خسارتهای سیل در این استان منتشر نشده است، ولی ارزیابیهای کارشناسان بنیاد مسکن نشان میداد که حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی ...
رئیس سمپوزیوم قنات بلده فردوس، در نشست خبری قنات بلده فردوس با اشاره به ضرورت توجه به فناوریهای نوین گفت: برای فعالیت در حوزه فناوریهایهایتک و فناورانه طرحها و ایدههای جدیدی داریم و در این راستا رویدادهای استارتاپی، باشگاه فناوران و نخبگان طراحی شده تا اکوسیستم نوآوری مورد توجه قرار گیرد.
یک عضو پیشین شورای عالی جنگل اجرای طرح سد لاسک را «تیر خلاص جهل بر پیکر زخمی در حال فروپاشی تالاب انزلی» میداند و میگوید: برای احیای یک سیستم طبیعی قبل از هر اقدامی علت یا علتهای تخریب شناسایی و برای حذف آن اقدام عاجل معمول میشود. دو علت عمده که تجمع رسوبات آلی و معدنی را در تالاب انزلی از حد کنترل خارج کرده و زیست پالائی طبیعی را غیرممکن میسازد،...
یک پژوهشگر حوزه منابع آب با اشاره به اینکه سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی یرداشت میشود، گفت: این مقدار به اندازه حجم ۱۰ دریاچه ارومیه است.
یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، ضمن انتقاد از روال ساخت و سازها در حاشیه رودخانهها گفت: در کشور ما علیرغم تصویب قانون و آییننامههایی در راستای حفاظت از طبیعت و بستر رودخانهها، همچنان به دلیل ناآگاهی مردم از ملزومات تعیین شده در قانون و آییننامهها همچنین بیتوجهی به محدودههای سیلگیر و خطرپذیر، ساخت و سازهایی در طبیعت و حاشیه ...
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، در پنجمین نشست ستاد ملی مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی با تاکید بر حفاظت هر چه بیشتر جنگلهای شمال با اشاره به اهمیت جنگلهای هیرکانی افزود: تاکنون برای یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار از جنگلهای شمال طرح جنگلداری تهیه شده و یک میلیون هکتار باقیمانده که فاقد طرح جنگلداری، تحت مدیریت حفاظتی قرار میگیرند.
حسین هاشمی، استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه هیچکس مسئولیت اشغال حریم رودخانهها را برعهده نمیگیرد، از بیتوجهی دستگاهها به حریم کیفی رودخانهها انتقاد کرد.
معاون پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از فرسایش سالانه یک میلیارد تن خاک ایران خبر داد و گفت: شکل غالب فرسایش در حدود ۱۲۰ میلیون هکتار از کشور فرسایش آبی و در حدود ۴۰ میلیون هکتار از آن فرسایش بادی است.
با وجود گذشت بیش از یک ماه از سیل اخیر ایران که منجر به خسارات اقتصادی فراوان گردید، تحلیل های وقوع این حادثه همچنان ادامه دارد. یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ضمن تحلیل سه سامانه بارشی فعال در کشور در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸، گفت: گرچه بارشهای اخیر، در ۴۰، ۵۰ سال اخیر کمسابقه بوده اما بیسابقه نبوده است.
در وقوع سیل، ایران در رتبه هفتم دنیا و قبل از افغانستان قرار دارد. از این رو، فرسایش خاک در ایران نسبت به کشورهایی که سیل خیز نیستند چندین برابر است. در سیلابهای اخیر، خسارت ۱۰۰ میلیارد دلاری فرسایش خاک داشتیم که متاسفانه، به خاطر بحرانهای دیگر از چشمها پنهان مانده است.
بارش های فراوان امسال، هرچند خساراتی به بار گذاشت، اما منابع آبی و سفره های آب زیرزمینی را تا حدودی اشباع کرد و این می تواند فرصتی برای رونق کشاورزی باشد.
یک استاد مهندسی رودخانه و علوم و مهندسی آبخیز دانشگاه تهران گفت: تنها راه نجات کشور از خشکسالیهای بلندمدت و جلوگیری از سیل، مدیریت جامع حوضه آبخیز است.