سیل های اخیر جاری شده در مناطق مختلف کشور، علاوه برسیراب کردن زمینهای خشک، مصائب و رنج های بسیاری نیز به همراه آورد؛ اما با استفاده از فناوری های دانش بنیان، می توان این آلام را تا حدودی کاهش داد.
با افزایش شدت بارشها در اکثر نقاط ایران، بسیاری از تالابها و سفره های آب زیرزمینی آبگیری شد و این مقدار به اندازه ای بوده است که برخی از کارشناسان معتقدند ایران تا ۳ سال از بحران آب فاصله گرفته است.
اپيدمی شدن بيماری های عفونی به دنبال حوادث طبيعی به ويژه در کشورهای پيشرفته بندرت ديده می شود. بررسی حوادث طبيعی قبلی نشان می دهد که مشکلات پوستی، اسهال و عفونت های تنفسی شايع ترين بيماری های عفونی در نجات يافتگان می باشد. آنچه که مطرح است اپيدمی های ويژه ای است که بدنبال زلزله، سيل، طوفان، سونامی، فوران آتشفشان و ريزش و خشکسالی ديده می شود.
ایران از جمله کشورهایی است که سطح مناسبی از دسترسی ۹۹ درصد جمعیت شهری و ۷۵ درصد روستاییان به آب آشامیدنی را فراهم کرده است. در کنار این دستاورد مهم، جوامع انسانی متأثر از تنشهای آبی در سالهای اخیر در ایران به شدت افزایش یافته به طوری که در تابستان ۱۳۹۷، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور تحت تنش آبی بودند.
به باور محققان آبهای ناشی از سیل، سرمایههای کشور هستند و اگر میتوانستیم آنها را به نواحی دارای پتانسیل ذخیره سیل هدایت کنیم، می توانستیم تا حد زیادی منابع آب را مدیریت کنیم تا در زمان کم آبی در پی چارهاندیشی برای تامین آب شرب نباشیم؛ اما در سیل اخیر این آبها به سمت دریا هدایت شدند. همچنین،گیتی خزاعی، پژوهشگر جامعه شناسی تغییر اقلیم گفت: سیل ...
آب سالم آبی است که عاری از مواد شیمیایی سمی و عوامل بیماری زا باشد. آب سالم برای سلامتی انسان ضروری است. همچنین آب سالم یک ماده خام حیاتی در بسیاری از صنایع کلیدی از جمله الکترونیک، دارو و مواد غذایی محسوب می شود.
استان های بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدارهای سیلاب را دریافت کردهاند.
طرح انتقال آب خزر با پیگیری رئیسجمهور و معاونش در سازمان محیط زیست با وجود همه مخالفتها جان گرفته است، اما بیلان و کیفیت آب، اثرات محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی در این طرح باید بررسی شود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: این ستاد از طرحهای فناورانه زودبازده در مراحل قبل از تولید، حین تولید و پس از تولید و ورود به مرحله بازار حمایت میکند تا بتوانند محصولات دانشبنیان تولید کنند و رونق کسب و کار را در مناطق عشایری و محروم اجرایی کنند.
سازمان ملل متحد با استناد به نتایج یک بررسی مبسوط هشدار داده است که آلودگی هوا، خاک، آبهای زیرزمینی و دریاها موجب مرگ میلیونها نفر در جهان میشود. این سازمان از دولتها خواسته است که به طور جدی جلوی این روند را بگیرند.
میزان عوارض دریافتی در قبوض آب از این محل، در سال ۱۳۹۷، معادل ۱۵۰ ریال بود و سقف وجوه دریافتی از این محل، برای آبرسانی شرب روستایی و عشایری، در سال جاری به میزان ۷۵۰ میلیارد ریال است که قطعاً این مساله در توسعه آبرسانی به روستاها میتواند مؤثر باشد.
یک کارشناس حوزه منابع آبی و اقتصاد کشاورزی، معتقد است اقتصاد نمیتواند راهگشای حل بحران آبی در ایران باشد، چراکه آب بهعنوان یک نهاده در سبد تولید کشاورزان قرار دارد و اگر آب از این سبد حذف شود، بیشک تولید محصول کشاورزی و امنیت غذایی به هم خواهد خورد.
طرح انتقال آب از دریای خزر یا دریای عمان شاید منافعی در بر داشته باشد، اما نباید منافعی که در کوتاه مدت نصیبمان می گردد را فدای خسارات اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و ... که در دراز مدت به وجود خواهد آمد بکنیم. بنابراین، ضرورت یک تحقیق کارشناسانه و دلسوزانه احساس می شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت باید آب مورد نیاز برای شرب و بخش صنعت را تأمین کند بنابراین با انتقال آب دریای عمان پس از شیرین کردن موافق هستیم.
مدیرکل علوم طبیعی کمیسیون ملی یونسکو و رییس مرکز مدیریت آب شهری تهران گفت: یکی از موضوعاتی که موجب شده سرانه مصرف آب در ایران بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته باشد، موضوع اقتصاد آب است؛ چراکه در تهران سهم آب در سبد خانوار کمتر از نیم درصد است که این عدد در مقایسه با کشورهای اروپایی عددی پایین به حساب میآید.
آب مایه حیات، غیر قابل جایگزین و متعلق به همه ساکنین کره زمین می باشد. روند رو به افزایش جمعیت و گسترش شهر نشینی نیاز مند تامین آب جهت شرب و بهداشت جامعه، امنیت غذایی، محیط زیست افراد، تامین آب کشاورزی و صنعت است. اما، همانطور که می دانیم بیشترین سهم آب شیرین در کشاورزی مصرف می شود. پس، لزوم راهکارهایی که به کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری از آن بیانجامد ...
بخشی از معدنکاوی که بسیار مورد توجه فعالان زیست محیطی قرار دارد شائبه نابودی کانونهای آبساز منطقه است، شاهوار به منبع ذخیره آب شاهرود و یخچالهای طبیعی شهرت دارد که به گفته کارشناسان در شرایط خشکسالی استفاده از این منبع میتواند حیات منطقه را تداوم بخشد اما با توجه به اینکه این معدن به صورت روباز برداشت میشود، چشمهها، کانونهای آبساز و در نهایت ...
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در حاشیه بازدید از دستاوردهای فعالان فناور مستقر در شهرکهای صنعتی قدس، شتاب دهنده «آبان» را با هدف حمایت از تجاریسازی استارتاپهای حوزه آب و انرژی، افتتاح کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت:بر اساس اطلاعات به دست آمده از سند آمایش سرزمین مهمترین چالش پیش روی این استان آب و سپس آسیب های اجتماعی است.