تاریخ انتشار :شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۳
کد مطلب : 67010
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برای انتقال آب از محل منبع آب تا مقصد، درصدی از آن به هدر می‌رود بنابراین ما با طرح‌هایی در سیستم‌های نوین آبیاری اعم از لوله‌گذاری می‌توانیم به ازای هر کیلومتر لوله گذاری حدود ۷۰ هزار متر مکعب آب صرفه جویی کنیم.
با یک کیلومتر لوله‌گذاری مزارع 70 هزار مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود
به گزارش زیست آنلاین، محمد ابراهیم بهبودی با تاکید بر اینکه باید در محصولات کشاورزی خود خودکفا باشیم، اظهار کرد: با توجه به مساله خشکسالی، تنها چاره برای پایداری در تولید محصولات کشاورزی، اجرای روش های نوین آبیاری است که در نهایت منجر به استفاده بهینه از منابع آب می‌شود. با این روش راندمان آبیاری خود را در حوزه های مختلف افزایش می‌دهیم.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه رویکرد وزارتخانه ما در دولت پیشین رویکرد بسیار خوبی بوده است، عنوان کرد: در مدت ۴ سال دولت یازدهم حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیر پوشش سیستم‌های نوین آبیاری قرار گرفت. با توجه به کاهش میزان آب های زیرزمینی اعم از چاه‌ها و نصب کنتورهای هوشمند توسط شرکت آب منطقه‌ای، ما توانستیم میزان مصرف را کاهش و تولید خود را حفظ و پایدار کنیم.

بهبودی افزود: در حال حاضر تمام محصولات، محصولات ایرانی بوده و تولید به اندازه کافی ادامه و رشد دارد. در گذشته میزان تولید محصولات کشاورزی به ازای هر متر مکعب آب یک کیلوگرم بوده ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۵ کیلوگرم رسیده است. در نهایت موفق شده‌ایم راندمان تولید را افزایش دهیم و میزان مصرف آب را بهینه کنیم.

وی در خصوص واردات محصولاتی که با شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور سازگار نیست، اظهار کرد: تولید امری مدیریتی است. ما باید در کشور خود تولید داشته باشیم و بحث اشتغال را نیز مدنظر قرار دهیم. اگر ما واردات خود را افزایش دهیم، با اشتغال چه کنیم؟ در بسیاری از روستاها اگر تولید محصولات کشاورزی وجود نداشته باشد، نیروی انسانی بیکار می‌شود و به سمت شهرهای بزرگ مهاجرت می کند. ما باید نیروهای جوان و مولد را حفظ کنیم.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از روش های کاهش مصرف آب ایجاد گلخانه هاست، عنوان کرد: در گلخانه ها می‌توان با مصرف بسیار کم، اکثر محصولات زراعی را تولید کنیم. در صالح آباد محصولاتی مانند هندوانه و خربزه را به صورت گلخانه‌ای تولید کرده‌ایم. با مصرف بسیار کم آب می توانیم بسیاری از صیفی جات را در گلخانه‌ها تولید کنیم.

به گزارش ایسنا، وی در خصوص شرایط کم آبی در استان و شهر مشهد تصریح کرد: کشور ما کشوری خشک است. ما باید این کم آبی را مدیریت کنیم تا ذخایر آب‌های زیرزمینی حفظ شود. یکی از هدف های ما از اجرای سیستم های نوین آبیاری این است که از بخش کمی از آب های زیرزمینی استفاده کنیم تا میزان آب بیشتری را در زمین نگه‌داریم.

https://zistonline.com/vdcdzz09.yt05f6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما