تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۹
کد مطلب : 67249
مدیرکل دفترمحیط زیست ،ایمنی،بهداشت و اموراجتماعی وزارت نیرومطرح کرد

جدا سازی نرخ رشد تولید ناخالص ملی از انتشار گازهای گلخانه ای /ارایه روش یکسان برای محاسبه رد پای آب و کربن

زیست آنلاین: نرخ رشد درآمد ناخالص ملی را باید از انتشار گازهای گلخانه ای یا مصرف انرژی، تاحد امکان منفک کرد. میزان نفت و گاز تولیدی کشور ما شامل مجموع مصرف داخلی و صادرات ۲/۲ میلیارد بشکه معادل نفت بوده است و درنتیجه بخش اعظمی از تولید ناخالصی ملی براساس نرخ تبادل رسمی ارز کشور سهم نفت و انرژی است.
جدا سازی نرخ رشد تولید ناخالص ملی از انتشار گازهای گلخانه ای /ارایه روش یکسان برای محاسبه رد پای آب و کربن
به گزارش زیست آنلاین؛ دکتر بهرام طاهری، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست، ایمنی، بهداشت و اموراجتماعی وزارت نیرو با بیان مطلب فوق تصریح کرد: دنیا چندین دهه است که بر روی تغییر اقلیم در زمینه ی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سازگاری با تغییر اقلیم درحال فعالیت است. منشأ محاسبات و ارزیابی و در واقع متدولوژی یا روش شناسی به کاررفته توسط سازمان ملل ایجاد و اجرایی شده است تا قابلیت مقایسه داشته باشد. وی در ادامه افزود:  متد محاسبه رد پای آب و کربن باید نه تنها استاندارد، بلکه یکسان و هماهنگ باشد. برای مثال اگر GDP کشور را حدود ۴۰۰ میلیارد دلار و میزان انتشار گازهای گلخانه ای را حدود ۸۰۰ میلیون تن برآورد کنیم، می توان گفت که میزان انتشار گازهای گلخانه ای معادل ۲ کیلوگرم به ازای هر دلار تولید ناخالص ملی است. هدف باید کاهش مداوم این شاخص (واحد درآمد ناخالص ملی تولیده شده / کیلوگرم تولید گازهای گلخانه ای) با برنامه ریزی دقیق و اعمال رویکرد اقتصاد مقاومتی در بهبود بهره وری انرژی، کاهش شدت انرژی و کاهش تلفات و ضایعات باشد. نرخ رشد درآمد ناخالص ملی را باید از انتشار گازهای گلخانه ای یا مصرف انرژی منفک کرد.
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست، ایمنی، بهداشت و امور اجتماعی وزارت نیرو همچنین یادآور شد: به طور تقریب سالیانه صد میلیارد مترمکعب آب در بخش های مختلف اقتصاد کشور اعم از کشاورزی، صنعت و خدمات مصرف می کنیم؛ پس آب نیز یکی دیگر از عناصر اصلی در چرخش صنایع و ایجاد تولید ناخالص ملی است. کاری که ما به دنبال آن هستیم ایجاد فرهنگ و فرآیندهایی است که رشد تولید ناخالص داخلی را از رشد مصرف منابع اولیه مانند انرژی و آب جدا کنیم و این همان استراتژی کلانی است که بایستی تشکل ها و سمن های مردمی ما بر روی آن تأکید نمایند.
بهرام طاهری یادآور شد: ایران برخلاف کشور بسیار توسعه یافته ای نظیر آلمان که در کنار افزایش پیوسته تولید ناخالص ملی موفق به کاهش مداوم مصرف انرژی درکل و همینطور کاهش مصرف انرژی های فسیلی و لذا کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شده است، شاهد افزایش تولید و انتشار گازهای گلخانه ای درقبال رشد تولید ناخالص داخلی بوده است.
وی در پایان سخنانش با اشاره به  رفتار مسئولانه و احترام گذاشتن به طبیعت افزود: درراستای کاهش رد پای کربن در برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو در نظر دارد ۵ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را وارد مدار کند، نیز تقدم مدیریت مصرف بر مدیریت عرضه است که در هر دو زمینه بسیار کلیدی منابع آب و نیرو باعث کاهش ردپای آب و کربن در الگوی زندگی ملی می شود. قطعاً ضروری است مشابه این شاخص ها که نشانگر شدت مصرف منابع طبیعی و اولیه دررابطه با ایجاد رفاه ملی ازطریق افزایش تولید ناخالص ملی است، برای کلیه ی منابع طبیعی تعریف، اندازه گیری و پایش شود و با بهبود مستدام این شاخص ها، پایداری سرزمین را از طریق اصلاح و مدیریت الگوی مصرف تضمین نمود.

 

https://zistonline.com/vdchwin-.23nqkdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما