تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۰۶
کد مطلب : 11948
ایلام یکی از مناطق زاگرس میانی بوده که دارای جنگل‌های انبوه از نوع بلوط و بنه است.روند خشکسالی در جنگل‌های استان ایلام به حدی رسیده که افزون بر تحمل خشکیدگی درختان سبب ورود بیماری‌ها و آفت‌های متعددی به جنگل‌های ایلام نیز شده است.
بلوط ایلام در معرض آفت و بیماری!
به گزارش زیست آنلاین به نقل از  فارس از ایلام، جنگل‌های انبوه ایلام طی سال‌های اخیر با مشکلات متعددی از جمله خشکسالی مواجه شده‌اند.

روند خشکسالی در جنگل‌های استان ایلام به حدی رسیده که افزون بر تحمل خشکیدگی درختان سبب ورود بیماری‌ها و آفت‌های متعددی به جنگل‌های ایلام نیز شده است.

این روند به اندازه‌ای در سال‌های اخیر شدت یافته که بخش عمده‌ای از جنگل‌های ایلام با مشکلاتی نظیر ورود آفت‌ها، آتش‌سوزی و خشکیدگی مفرط مواجه شده‌اند.

یکی از کوهنوردان و دوستداران طبیعت درباره ورود آفت مرموزی به درختان بلوط مناطق مختلف استان از جمله شهرستان ملکشاهی گفت: به تازگی دیده می‌شود که درختان بلوط از درون تهی شده و با یک تلنگر کوچک می‌شکنند.

علی دوستی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت: طی ماه‌های اخیر آفتی جدید وارد منطقه شده و درختان گونه بلوط را از درون می‌کاود و تنها پوسته بیرونی درخت را باقی می‌گذارد.

وی ادامه داد: اکنون بخش عمده‌ای از درختانی که در شیب‌های کوه‌ها قرار دارند، به راحتی در هم شکسته و از بین می‌روند.

این شهروند ایلامی اضافه کرد: مطمئن هستم بیشتر درختانی که در اراضی مسطح قرار دارند نیز دچار این عارضه شده‌اند.

یکی دیگر از دوستداران طبیعت در این باره معتقد است: مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان ایلام باید برای مقابله با این آفت چاره‌جویی کنند.

حسن بیگی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت: اکنون بیشتر جنگل‌های استان ایلام با آفات متعددی مواجه هستند.

وی ادامه داد: استمرار روند توسعه آفت‌ها در جنگل‌های ایلام بسیار خطرناک و جبران‌ناپذیر بوده که باید مسئولان منابع طبیعی استان در این راستا چاره‌جویی کنند.

مدیر منابع طبیعی شهرستان ملکشاهی نیز با تائید ورود این آفت به جنگل‌های بلوط شهرستان ملکشاهی گفت: متاسفانه ۲۰ درصد جنگل‌های ملکشاهی دچار آفت "سوسک چوب‌‌خوار بلوط "شده‌اند.

امید شفیعی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت: آفت "سوسک چوب‌‌خوار بلوط" در شهرستان ملکشاهی شیوع پیدا کرده است.

وی ادامه داد: این آفت در ابتدا وارد پوست درخت بلوط شده، سپس کامبیوم، پیش کامبیوم و استوانه مرکزی را می‌خورد.

این مسئول اضافه کرد: در ایتوانه مرکزی که چوبی است و فرایند اسمز درختان و انتقال شیره درختان برای تغذیه انجام می‌شود را از بین می‌برد.

شفیعی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد جنگل‌های شهرستان ملکشاهی دچار خشکیدگی شده و این خشکیدگی نیز عامل بروز آفت‌های مختلفی شده که متاسفانه خشکیدگی در جنگل‌های بلوط سیر قهقرایی دارد.

مدیر منابع طبیعی شهرستان ملکشاهی گفت: اگر با تدابیر علمی مانع این مشکلات نشویم در آینده نه چندان دور در جنگل‌های بلوط ملکشاهی دچار بحران می‌شویم.

https://zistonline.com/vdcc4oqs.2bqs08laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما