تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۸
کد مطلب : 12352
با وجود آنکه هفته گذشته رئیس سازمان جنگل‌ها از آلوده‌شدن یک میلیون و ۱۳۰هزار هکتار از رویشگاه‌های زاگرسی خبر داده بود، روز گذشته معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ‌آمار متفاوتی اعلام کرد و گفت: براساس آخرین آمارگیری، سطح مناطق آلوده کشور به پدیده خشکیدگی بلوط ۹۲۰هزارهکتار است.
نابودی ۹۲۰هزار هکتار رویشگاه بلوط
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا آنطور که زمانی بهاروند گفته است براساس آخرین آمارگیری تابستان سال گذشته سطح مناطق آلوده کشور، بالغ بر ۹۲۰هکتار برآورد شده که عمدتاً در استان‌های ایلام، لرستان، کهگیلویه‎ و بویراحمد، کرمانشاه، فارس، چهارمحال‌وبختیاری وخوزستان پراکنش یافته است. زمانی بهاروند گفته‌های خود را مستند به گزارش‎های علمی ۳دهه اخیر کرد و افزود:‎ درختان بلوط دچار پدیده‎ای تحت عنوان زوال یا سندروم شده که سبب مرگ ناگهانی و دسته جمعی بسیاری از آنها می‎شود؛ با این توضیح که این پدیده در بین گونه‎ها و مناطق جغرافیایی مختلف شدت و ضعف دارد.

این مسئول محلی گرمایش زمین و به‌دنبال آن خشکسالی و کاهش رطوبت را از عواملی عنوان کرد که سبب طغیان آفات و بیماری‎ها در رویشگاه‌های زاگرسی شده و در نهایت باعث تسریع در شیوع پدیده خشکیدگی شده است. در عین حال وی با اشاره به شرایط نامطلوب حاکم بر اکوسیستم جنگلی ادامه داد: با کند شدن جریان شیره گیاهی در درختان، آثار ضعف و کاهش علائم حیات بر درختان مستولی می‎شود که باعث جلب آفات چوبخوار و نیز حمله بیماری می‌شود که متلاشی‌ساختن بافت و سیستم آوندی درخت را در پی دارد و در نهایت موجب خشکیدگی آن می‎شود.

https://zistonline.com/vdcci1qs.2bqip8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما