محققان استرالیایی موفق به کشف ذخایر وسیع آب شیرین در زیر بستر اقیانوس شدهاند که آینده نسلهای بعد را تضمین میکند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا محققان مدعی شدهاند، توانستهاند مخازن وسیع آب شیرین به حجم ۵۰۰ هزار کیلومتر مکعب را در زیر بستری واقع در فلاتهای قارهای استرالیا، چین، امریکای شمالی و افریقای جنوبی کشف کنند.
این کشف در حالی محقق شده که بر اساس اعلام سازمان ملل، طی یک قرن گذشته استفاده از آب بیش از دو برابر جمعیت جهان افزایش پیدا کرده است.
ونسانت پست از دانشگاه فلیندرز و رهبر ارشد این مطالعه گفت: حجم این آب ۱۰۰ برابر بزرگتر از میزانی است که ما طی یک قرن گذشته از زیر سطح زمین استخراج کردهایم.
کشف این ذخیره آبی به کاهش تاثیر خشکسالی و کمبود آب قارهای کمک خواهد کرد.
بیش از ۴۰ درصد جمعیت دنیا در شرایط کم آبی زندگی میکنند و سازمان ملل تخمین زده که تا سال ۲۰۳۰ این جمعیت به ۴۷ درصد خواهد رسید.
این کشف در نتیجه بازبینی مطالعات آب بستر دریایی برای اهداف تفحص گاز و نفت حاصل شده است.
انباشتهای این مخزن طی صدها هزار سال گذشته شکل گرفتهاند، یعنی زمانی که سطح دریا بسیار پایینتر بود و نواحی که هماکنون در زیر اقیانوس هستند، در معرض بارش باران قرار داشتند و این آب در بستر زیرین جذب شد.
زمانی که حدود ۲۰ هزار سال پیش کلاهکهای قطبی شروع به ذوبشدن کردند، این خطوط ساحلی زیر آب ناپدید شدند، اما سفرههای آبی آنها دستنخورده باقی مانده و توسط لایههایی از گل و رسوبات محافظت شدند.
به گفته پست، حفاری آب فرآیندی هزینهبر است و دقت فراوانی برای آلوده نکردن سفرههای آبی مزبور طی این مطالعه به کار رفته است.