مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران با اشاره به ابراز علاقه سازمان جایکا ژاپن برای حل معضل دریاچه ارومیه اظهار کرد: ایران به زودی میزبان UNDP و جایکا برای حل معضل دریاچه ارومیه خواهد بود.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، محسن سلیمانی روزبهانی - مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران ادامه داد: کارشناسان ژاپنی برای بحث توسعه بخش کشاورزی و اقدامات زیست محیطی قرار است همکاریهایی با وزارت جهاد کشاورزی داشته باشند که ما نیز با آنها جلساتی را در این زمینه برگزار خواهیم کرد.
تابوی برخورد با دامگذاران فریدون کنار شکسته شده است رئیس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اقدام برخی مردم محلی فریدون کنار در جهت صید پرندگان وحشی مهاجر و فروش آنها به رستورانها اظها رکرد: مردم این منطقه مدعی هستند که اراضی که این کار در آنها انجام میشود متعلق به خودشان است و اصلی توجهی به این موضوع که پرندگان مهاجر جزو انفال محسوب میشوند، ندارند. وی ادامه داد: این افراد همچنین اعلام میکنند در شش ماهی که کار اقتصادی چندانی ندارند حیاتشان وابسته به صید همین پرندگان است. از سویی این افراد شکار پرندگان مهاجر را یک رسم سنتی میدانند که همین مساله باعث میشد محیط زیست حتی اجازه نزدیک شدن به دامگاههای این افراد را نداشته باشد و خوشبختانه این تابو شکسته شده است. موضوع قاچاق بذر درختان بلوط توسط سازمان جنگلها پیگیری میشود در این نشست شیرین ابوالقاسمی - مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی اظهار کرد: مساله قاچاق بلوط در استانهایی که جنگلهای زاگرسی دارند بررسی شده و فقط در سه استان ایلام، لرستان و کردستان مشاهده شده است. وی ادامه داد: میزان قاچاق بذر بلوط در محدوده پایلوت پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی مشخص نیست و سازمان جنگلها این موضوع را با جدیت پیگیری میکند. شهاب الدین منتظمی - مدیر موزه تنوع زیستی و ذخایر طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این زمینه اظهار کرد: خروج هرگونه ذخیره ژنتیکی در کشور ملزم به اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی است که در شرایط بحرانی جنگلهای زاگرس حتی صدور مجوز برای خروج بذر بلوط ممنوع است چه برسد به اینکه قاچاق این ذخایر زیست محیطی را نیز داشته باشیم. فرهنگ قصریانی - مدیرکل دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست نیز در خصوص دلیل قاچاق بذر بلوط اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته که وسعت جنگلهای بلوط زیاد بوده بذر بلوط برای استفاده در صنایع چرم سازی به کشورهای دیگر صادر میشده است اما در حال حاضر به دلیل اینکه اکثر درختان بلوط جنگلهای زاگرس شاخهزاد بوده و تولید دانهزادی بسیار کم شده است چنین کاری انجام نمیشود https://zistonline.com/vdcdk50f.yt0o56a22y.html