تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۳:۵۱
کد مطلب : 15887
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی از ایجاد نخستین ذخیره گاه گونه جنگلی ˈارغوانˈ در این استان در منطقه ˈبزداغیˈ شهرستان مانه و سملقان خبر داد.
رویشگاههای ارغوان در خراسان شمالی ذخیره گاه شد
هدف از ایجاد این ذخیره گاه جنگلی را حفظ و نگهداری جنگلهای استان و گونه های ارزشمند آن عنوان کرد.

وی حفظ زیستگاهها، مراقبت از منابع ژنتیکی پویا، نگهداری فرآیندهای اکولوژیکی، انجام پژوهش و تضمین موجودیت نمونه های طبیعی را از دیگر اهداف ایجاد ذخیره گاهها برشمرد.

او گفت: ذخیره گاه ارغوان خراسان شمالی که گستره ای ۳۵۰ هکتاری دارد در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال شهر ˈآشخانهˈ در داخل محدوده طرح جنگلداری چندمنظوره بزداغی واقع شده است.

وی افزود: این منطقه به لحاظ نگهداری گونه های گیاهی نادر و بومی یکی از مناطق مهم ذخیره گاهی خراسان شمالی محسوب می شود.

مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: از نظر فیزیوگرافی این ذخیره گاه در دره ای سرسبز واقع شده که تنوع گونه های گیاهی و آمیختگی گونه ها در این منطقه کم نظیر است.

صابری ادامه داد: گونه های همراه ارغوان در این منطقه ˈپسته وحشی، بادامشک و تنگرسˈ است.

وی با اشاره به برخی ویژگیهای گونه ارغوان، مقاومت آن را در برابر عوامل طبیعی کم نظیر خواند و افزود: این درختچه که گاه ارتفاع آن به هشت تا ۱۰ متر نیز می رسد به کم آبی مقاوم است و خاک نامطلوب نیز مانع سبز شدن آن نمی شود.

او گفت: ˈارغوانˈ گونه بومی سرزمینهای جنوبی اروپا و جنوب غرب آسیا است که در ایران در مناطق ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان، فارس، خراسان شمالی و خراسان رضوی نیز رویش دارد.

وی افزود: رویشگاههای ارغوان در اردیبهشت ماه منظره ای تماشایی دارد که شاخه ها قبل از رستن برگ، میزبان آویزه های گلهای خوشه ای و صورتی رنگ ارغوان می شود و به تدریج برگهای سبز و قلبی شکل، آن را زینت می بخشد.

او گفت: به منظور حفاظت از این گونه با ارزش اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی با اجرای برنامه هایی از قبیل قرق و نیز طرحهای احیاء در این مناطق به حفظ و توسعه این گونه باارزش کمک می کند.

۱۳ هزار و ۴۴۵ هکتار از گستره جنگلهای خراسان شمالی ˈذخیرگاه جنگلیˈ است که به گونه های ارس، بلوط، زالزالک و فندق وحشی اختصاص دارد.

ذخیره گاه ˈجودر، کوله داغ، پیغو، شاه کسن داغیˈ با گونه اصلی ˈارسˈ و نیز ˈمملجهˈ با گونه ˈزالزالکˈ در بجنورد، ˈویویˈ با گونه ˈفندقˈ در مانه و سملقان ، ˈخمبیˈ با گونه ˈارسˈ در گرمه، ˈتیغ بلˈ با گونه ˈبلوط و ارسˈ در مانه و سملقان، ˈسرانی و کاکلیˈ با گونه ˈارسˈ در شیروان و ذخیره گاه ˈکوه بهارˈ با گونه ˈارسˈ در گرمه از ذخیره گاههای جنگلی خراسان شمالی هستند.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار آن جنگل می باشد

https://zistonline.com/vdciyvaz.t1awv2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما