درختان جنگلهای دوردست «هندوراس» و «گوآتمالا» به منظور تسهیل در ترددهای زمینی و احداث مسیرهای گذری برای قاچاق موادمخدر، قطع میشوند.
کارشناسان محیط زیست معتقدند که هجوم پول کلان به بازار قاچاق موادمخدر، گلهداران، قاچاقچیان چوب و تولیدکنندگان روغن نخل را به گسترش فعالیتهایشان در تخریب طبیعت ترغیب میکند.
در این گزارش که در نشریه علمی ساینس منتشر شده، آمده است: موادمخدر نظیر «ماری جوآنا» و «کوکائین»، دهها سال است که از کشورهایی نظیر کلمبیا به بازارهای ذینفع که عمدتا شهرهای آمریکایی هستند، قاچاق میشوند.
کارشناسان معتقدند اهمیت این ناحیه به عنوان معبر اصلی قاچاق موادمخدر به ویژه طی هفت سال اخیر و پس از سرکوب تجارت موادمخدر در مکزیک افزایش یافته است. این مسئله باعث شده است تا قاچاقچیان مواد مخدر فعالیتهای خود را به نواحی دورافتادهتر در کشورهایی نظیر «هندوراس»، «گوآتمالا» و «نیکاراگوئه» منتقل کنند.
این تغییر رویکرد، باعث افزایش سریع در وسعت جنگلزدایی شده است. در هندوراس همزمان با افزایش چشمگیر جنبش کوکائین، حجم سالانه جنگلزدایی در سطح وسیع حد فاصل سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ میلادی چهار برابر افزایش یافته است.
«کندرا مک سوئینی»، مولف اصلی این مطالعه میگوید: وسعت سالانه جنگلزدایی در این منطقه ۲۰ کیلومتر مربع بوده که بر اثر افزایش حجم قاچاق موادمخدر این میزان به سالانه ۶۰ کیلومترمربع افزایش یافته و در برخی نواحی «گوآتمالا» این میزان حتی فراتر میرود.
به گفته وی در این مناطق صحبت از جنگلزدایی ۱۰ درصدی است.
این پدیده معمولا از سوی قاچاقچیان موادمخدر تشدید میشود چرا که آنها با قطع درختان جنگلی و تسطیح زمین در جنگلهای دورافتاده اقدام به احداث مسیرهای عبوری مخفی و باندهای فرود هواپیما میکنند.
از آنجا که نظارت بر جنگلهای هندوراس و گوآتمالا بسیار ضعیف است، سرازیر شدن پول و سلاحهای پیشرفته دامداران محلی، پرورشدهندگان درختان نخل و زمینخواران را به توسعه فعالیتهایشان ترغیب کرده است. قاچاقچیان همچنین فعالان محیط زیست را تهدید کرده و به مقامات قانونی نیز رشوه میدهند تا با آنها کاری نداشته باشند.