یک گروه عکاسی تصویر پانورامایی ۳۶۰ درجهای از توکیو تهیه کرده که دومین عکس بزرگ جهان به شمار میآید.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا گروه ۳۶۰Cities تصمیم دارد از تمامی شهرهای اصلی جهان با دقت بسیار بالا عکس تهیه کند.
این گروه پس از خلق پانورامای ۳۶۰ درجهای از لندن و شکستن رکورد بزرگترین عکس جهان از این دست، برای پروژه بعدی بر روی توکیو متمرکز شد.
تصویر جدید شاید رکورد پانورامای لندن را نشکند، اما با وجود ۱۸۰ گیگاپیکسل، دومین عکس بزرگی است که تاکنون تهیه شده است.
جفری مارتین، موسس گروه عکاسی مزبور، در سپتامبر سال ۲۰۱۲ دو روز را بر روی پشتبام برج توکیو گذراند و ۱۰ هزار تصویر منفرد را که سرانجام پانورامای نهایی را شکل دادند، تهیه کرد.
هر یک از این عکسها با دوربین Canon ۷D digital SLR گرفته شدهاند که مجهز به لنزهای Canon ۴۰۰-mm f۵.۶ L است.
این دوربین که برای گرفتن خودکار تصویر برنامهریزی شده بود، بر روی تجهیزات پانورامای رباتیک Clauss Rodeon VR Head ST نصب بود و برای عکاسی به سه نقطه برج برده شد.
«شرکت راهکارهای فناوری فوجیتسو» حامی مالی این پروژه، کارگاه Celsius R۹۲۰ را تشکیل داد.
این کارگاه پانورامای نهایی را به تصویری تبدیل کرد که کاربران با زومکردن بر روی صحنهها میتوانند آن را کنکاش کنند.
با وجود «رم» ۱۹۲ گیگابایتی و پردازنده ۱۲ کوری، رایانه مورد استفاده برای پردازش تصویر به دو هفته و همچنین زمان اضافی برای تبدیل آن به پانورامای تعاملی جهت تماشای آنلاین نیاز داشت.
شاید این تصویر نتواند رکورد بزرگترین عکس جهان را که در اختیار عکس ۳۲۰ گیگاپیکسیلی از لندن است، بشکند اما بزرگترین عکسی است که تاکنون از توکیو گرفته شده است.
اندازه تصویر کلی ۶۰۰ هزار در ۳۰۰ هزار پیکسل گزارش شده که چنانچه با تفکیکپذیری عکاسی معمولی گرفته میشد، تصویری به عرض ۱۰۰ متر و ارتفاع ۵۰ متر میبود.
از نقطه دید ۲۰ طبقهای دوربین، امکان گیراندازی سازهها و چشماندازهایی که در فاصله ۳۰ کیلومتری (از قبیل مرتفعترین ساختمان توکیو به نام Tokyo Skytree) واقع شدهاند، وجود داشت.
سطح دقت پانوراما قابلتوجه است و با زومکردن روی تعدادی از مناطق، میتوان به آسانی چهره یک شخص را تشخیص داد، پلاکهای خودروها را خواند و حتی به درون پنجره فروشگاهها نفوذ کرد.