مراسم گرامیداشت روز جهانی حیات وحش با حضور رئیس دانشگاه، اعضای هیات علمی، دانشجویان و فعالان محیط زیست توسط امور دانشجویی و انجمن علمی در دانشگاه محیط زیست برگزار شد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه محیط زیست، در ابتدای این مراسم اصغر محمدی فاضل ضمن تبریک این روز جهانی بیان داشت: تاکید بر پاسداشت محیط زیست و حیات وحش در روزهایی از این دست نشانگر آن است که مراقبت حفاظت از حیات وحش باید یکی از کلیدی ترین رفتارهای انسان بر روی کره مسکون باشد.
فاضل افزود: سازمان ملل متحد با نامگذاری این روز در واقع نسبت به اهمیت و ضرورت توجه به ارزشمندی گونه های در حال انقراض اعلام هشدار کرده است. خوشحالم که انجمن علمی دانشگاه محیط زیست همسو با دیگر فعالان محیط زیست در دنیا، این مراسم را با همین هدف برگزار می کند.رئیس دانشگاه محیط زیست افزود: مقوله اقتصاد محیط زیست در دنیای امروز جایگاهی غیرقابل انکار دارد. متاسفانه این موضوع از دید سودجویان هم مغفول نمانده و امروزه قاچاق گونه های وحش و پوست حیوانات وحشی به یکی از سودآورترین تجارت ها تبدیل شده است. ادامه این روند می تواند انقراض بسیاری از گونه های بسیار کمیاب را تسریع ببخشد.در ادامه این برنامه دکتر حمید گشتاسب عضو هیات علمی دانشگاه محیط زیست، با بیان علل نامگذاری این روز بیان داشت: تا زمانی که فعالیت های جایگزینی مانند طبیعتگردی سازگار با محیط زیست همگانی نشود متاسفانه شاهد به خطر افتادن گونه های در حال انقراض و تهدید علیه تنوع زیستی خواهیم بود.وی افزود: در تقویم رسمی روز ۱۳ فروردین به عنوان روز آشتی با طبیعت نامگذاری شده که به باور من خلاصه کردن موضوع پراهمیتی مانند طبیعت و محیط زیست در یک روز مناسب نیست و باید به سمتی حرکت کنیم که هر روز را روز طبیعت بدانیم. تنها در صورت نهادینه شدن این باور است که می توان به آینده حفاظت از گونه های حیات وحش و محیط زیست امیدوار بود.از سوی انجمن علمی دانشگاه محیط زیست، چند تن از کارشناسان موسسیه حیات وحش میراث پارسیان که از جمله نهادهای غیردولتی فعال در حوزه محیط زیست است برای حضور در این مراسم دعوت شده بود.خانم دلارام عشایری از اعضای این موسسه ضمن ارائه تاریخچه ای از شکل گیری و راه اندازی آن بیان داشت: موسسه حیات وحش میراث پارسیان براى کمک به حفظ طبیعت و حیات وحش ایران و جلوگیرى از نابودى جانوران این کشور و زیستگاه هاى آنها، که به دلیل رشد جمعیت و توسعه محدوده هاى فعالیت انسانى بسیار آسیب پذیر شده اند، تشکیل شده است.وی با اشاره به فعالیت های انجمن افزود: طرحهاى اجرایى موسسه، چه پژوهشى و آموزشى و چه میدانى و کاربردى، به صورت پروپوزال توسط کارشناسان موسسه و در صورت لزوم بیرون موسسه بررسی میشود. برای نمونه پروژه توران که در آن در خصوص حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و بررسی زیستگاه این گونه در معرض خطر مورد پژوهش قرار گرفت از اقداماتی بود که توسط موسسه حیات وحش میراث پارسیان انجام گرفت.امیرحسین خالقی یکی دیگر از اعضای این موسسه نیز به ارائه گزارشی در خصوص مطالعه پلنگ در پارک ملی گلستان پرداخت و عنوان کرد در صورت ادامه روند فعلی و فقدان برنامه های مناسب پایش، حفاظت و حمایت این گونه ارزشمند حتی در پارک ملی هم امنیت جانی ندارد و جمعیت آن با شیب نزولی مواجه خواهد شد.در پایان این مراسم که با استقبال بسیار خوب دانشجویان همراه بود، از سوی دکتر محمود صوفی رئیس موسسه حیت وحش میراث پارسیان هدایایی به دانشجویان برگزیده اهدا شد. https://zistonline.com/vdcfeedy.w6d10agiiw.html