سازمان صلح سبز، اتحادیه اروپا را به اهمالکاری در اجرای قوانین تجارت چوب که یک سال از تصویب آن میگذرد، متهم کرد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا صلح سبز اعلام کرد: با وجود تصویب مقررات تجارت چوب از سوی اتحادیه اروپا (EUTR) همچنان شاهد سرازیر شدن محمولههای چوب که عمدتا به صورت غیرقانونی در جمهوری دموکراتیک کنگو قطع میشوند به قاره اروپا هستیم.
اتحادیه اروپا همسو با قوانین مشابه در زمینه تجارت چوب که در آمریکا و استرالیا جاری است با تصویب مقررات تجارت چوب (EUTR)، واردات هر گونه الوار و محصولات تولید شده از آن را که در هر نقطهای از جهان به صورت غیرقانونی تولید شدهاند ممنوع اعلام کرد.
ناظران این قانون در ابتدا تصور میکردند اجرای آن میتواند تقریبا تمام ارتباطات در زمینه تجارت چوب میان اروپا و جمهوری دموکراتیک کنگو قطع کند اما تحقیقاتی که از سوی سازمان صلح سبز و سایر گروههای فعال محیط زیست طی یک سال گذشته انجام شد نشان میدهد این اتفاق هرگز نیفتاده و قانون فوق هیچ کارایی نداشته است.
به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، این سازمان اعلام کرد: با وجود گذشت چند ماه از اجرایی شدن مقررات منع تجارت غیرقانونی چوب در اتحادیه اروپا در ماه مه سال گذشته میلادی (۲۰۱۳) شاهد پخش محموله چوب از جمهوری دموکراتیک کنگو در بازار اروپا بودیم.
بنابر ادعای سازمان صلح سبز، اتحادیه اروپا هرگز نتوانست قانونی یا غیرقانونی بودن مرجع این محموله را اثبات کند. تابستان گذشته همچنین محموله دیگری از الوار وارد بازار جمهوری چک، ایتالیا و آلمان شد. این اتفاق در حالی افتاد که سازمان صلح سبز بر غیرقانونی بودن این محموله اصرار میورزید. در نهایت دولت آلمان وقتی نسبت به قانونی بودن این محموله دچار شبهه شد تصمیم گرفت آن را مصادره کند.
صلح سبز همچنین کمپانی چوببری و تجارت الوار Sicobois را به فعالیت غیرقانونی و آسیب اجتماعی متهم کرده و گفت: کارگران این کمپانی به تهدید و ارعاب بومیان میپردازند.
کارشناسان میگویند: بازار تجارت غیرقانونی چوب سالانه ۱۵ الی ۱۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد که این تجارت به تنهایی سبب ۱۵ الی ۳۰ درصد از فرسایش جنگلهای مناطق استوایی را به خود اختصاص میدهد. عواقب این فعالیت در نهایت منجر به بروز تغییرات جوی، بیتاثیر کردن تلاشهای حفاظتی از تنوع زیستی و درگیری میان جوامع محلی و کمپانیهای چوببری میشود.