رییس پژوهشکده علوم محیط طبیعی دانشگاه شهید بهشتی گفت: جغرافیای جدیدی با تغییر اقلیم در کشور ایجاد می شود چنان چه خشک شدن دریاچه ارومیه و سایر تالاب های کشور موجب تغییر جغرافیای کشور می شود .
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا، هومان لیاقتی روز دوشنبه در هم اندیشی تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر زیست بوم های طبیعی در دانشگاه شهید بهشتی اظهارداشت: تغییرات اقلیم یک پدیده جهانی است و فقط مختص کشور ما نیست.مساله اصلی در بروز این پدیده نتایجی است که بر طبیعت و زندگی بشر می گذارد که این تاثیرات در سه بخش مخاطرات ، تولید و مصرف منابع طبیعی مشهود است.
وی تاکید کرد: باید هر چه زودتر به فکر مقابله با عوارض تغییر اقلیم باشیم و برای آن چاره ای بیاندیشیم زیرا تحقیقات نشان می دهد تغییرات اقلیم در کشور ما بر روی منابع آبی تاثیرات ناخوشایند و محسوسی دارد.
لیاقتی یادآور شدکه بعد از منابع آبی تاثیر تغییر اقلیم بر روی جنگل ها و مراتع خواهد بود . برای مقابله با اثرات تغییر اقلیم باید ارزیابی زیست محیطی را با جدیت بیشتری دنبال کنیم ، علم ارزیابی زیست محیطی در کشور وجود دارد اما متاسفانه آن طور که باید در پروژه ها به کار گرفته نمی شود.
در ادامه ناصرمقدسی رییس شورای عالی سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور در این مراسم گفت: به نظر می رسد هنوز تصمیم سازان کشور نسبت به تغییر اقلیم و تاثیرات آن بر طبیعت و زندگی بشر به اجماع کامل نرسیده اند.
وی با بیان اینکه ظرفیت های علمی خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد افزود: تاکنون دو گزارش در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شده که سومین گزارش نیز در حال تهیه است.بحث مربوط به کشاورزی و آب در این بخش هم مربوط به سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری است تا به طور صحیح مدیریت شود.
وی تاکید کرد: در مدیریت جنگل های خزر، رویشگاه ها و بارگذاری سرزمین باید بازنگری و تجدید نظر شود، خوشبختانه دولت هم رویکرد خوبی در زمینه حفظ محیط زیست و منابع طبیعی دارد که می توان با ارایه یک برنامه صحیح از این فرصت استفاده بهینه کرد.