با مدیریت رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه دیگر نیازی به انتقال و خرید آب ارس به این دریاچه نیست.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران بهزاد سعید پور استاد دانشگاه محیط زیست کرج گفت: آبهای تحت الارضی و سطح الرضی شامل (رودخانه ها، دریاچه ها، چشمه ها، آبهای زیرزمینی (چاه، قنات)) چنانچه مدیریت نشوند و برداشت بیش از اندازه داشته باشیم از دست خواهیم داد.
وی با بیان اینکه در مدیریت منابع آب مشکل داریم، افزود: اگر سد احداث می کنیم باید اکوسیستم رودخانه را حفظ کنیم و خروجی آب از سد باید همچنان همان مقدار باقی بماند.
سعید پور ادامه داد: با هزینه ای میلیاردی آب را از ارس به ارومیه می آوریم ولی دوباره همان خواهد شد و دریاچه با کم آبی مواجه خواهد شد.
این کارشناس محیط زیست گفت: حدود ۱۷ رورخانه فرعی و اصلی به دریاچه ارومیه می ریزند.
آجی چاه، زرینه رود، سیمینه رود و ... که آب دریاچه ارومیه را تامین می کنند. همچنین از استانهای قزوین، اردبیل، زنجان، کرمانشاه و آذربایجان آب این دریاچه تامین می شود.
وی با اشاره به اینکه در کنار سد سازی باید مسائل دیگر را در نظر گرفت، تصریح کرد: مدیریت دریاچه های پشت سد از طریق تامین به رودها و برگشت آن به دریاچه، میزان آب برداشتی توسط مردم باید توسط وزارت نیرو مدیریت و نظارت شود.
سعید پور افزود: با احداث تصفیه خانه و تغییر شیوه کشت و نوع آبیاری (بارانی و قطره ای و ...) می توان آب دریاچه را تامین کرد.
استاد دانشگاه محیط زیست کرج خاطرنشان کرد: وزارت نیرو جهاد کشاورزی، وزارت صنایع (آلوده ساز و مصرف کننده بزرگ) و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست با نقش نظارتی خود و ... در قالب یک برنامه ملی و دراز مدت این دریاچه را نجات دهند