تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۵
کد مطلب : 22789
رییس پژوهشکده علوم دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: اطلاعات زیستی خلیج فارس و دریای عمان در آبهای ایران برای ثبت در سامانه جهانی اوبیس (OBIS) جمع آوری می شود.
اطلاعات زیستی خلیج فارس و دریای عمان جمع آوری می شود
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا عبدالوهاب مقصودلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: سامانه اطلاعات مکانی زیستی اقیانوسی (OBIS) یک سیستم اطلاعات جغرافیایی است که مجموع اطلاعات داده های زیستی و اقیانوسی در سطح جهان را جمع آوری می کند.

وی افزود: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی به عنوان هسته منطقه ای جمع آوری اطلاعات در خلیج فارس و دریای عمان در سال ۱۳۸۳به این برنامه جهانی معرفی شد و این پژوهشگاه در سال ۱۳۹۲ با تایید مدیریت پروژه جهانی سامانه اطلاعات مکانی زیستی اقیانوسی (OBIS) به عنوان هماهنگ کننده منطقه ای این پروژه در آب های خلیج فارس و دریای عمان (PEGO-OBIS) انتخاب شد.

مقصودلو ادامه داد: بر این اساس قرار شد اطلاعات مکانی، زیستی و اقیانوسی آب های خلیج فارس و دریای عمان (PEGO-OBIS) جمع آوری شود. از این رو پروژه ای در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی تعریف شد و از دو ماه پیش جمع آوری اطلاعات از آبهای خلیج فارس و دریای عمان آغاز شده است و پیش بینی می شود جمع آوری و تکمیل اطلاعات یک سال و نیم زمان ببرد .

وی تاکید کرد: تاکنون اطلاعات زیستی این دو پهنه آبی با تلاش بخش های مختلف جمع آوری شده است اما این اطلاعات پراکنده هستند که با اجرای این طرح تمام اطلاعات یکدست و بر اساس استاندارد بین المللی جمع بندی و در بانک اطلاعاتی نگهداری می شوند.

رییس پژوهشکده علوم دریایی ادامه داد: با جمع آوری این اطلاعات حضور گونه های مهاجم در آبهای کشور هم شناسایی می شود.این گونه های مهاجم دریایی ممکن است از طریق آب توازن کشتی ها و یا چسبیدن به پیکره شناورهای بزرگ نفتی و تجاری ( بیوفولینگ) به آبهای ایران منتقل شوند.

وی گفت: بر این اساس قرار است ۱۵ تا ۲۰ اردیبهشت ماه نشست بین المللی آموزشی در بلژیک برگزار شود که نمایندگان ایران هم در آن حضور خواهند داشت . هدف از برگزاری این نشست آموزشی، نحوه جمع آوری اطلاعات و چگونگی قرار دادن آنها در بانک اطلاعاتی است.

مقصود لو اظهارداشت: فاز اول این پروژه در آبهای خلیج فارس و دریای عمان و فاز دوم آن با توجه به نتیجه فاز اول در دریای خزر اجرا می شود.

سامانه اطلاعات مکانی زیستی جهانی (Ocean Biogeographic Information System) و یا همان OBIS بخشی از بدنه سامانه جهانی داده ها و اطلاعات اقیانوسی (International Oceanographic Data and Information Exchange: IODE) در کمیسیون بین دولتی اقیانوسی (IOC) است.این سامانه کشورها را در ارزیابی های ملی و منطقه ای و تشخیص نقاط حاصلخیز تنوع زیستی، یاری می کند.

اکنون سامانه اطلاعات مکانی زیستی اقیانوسی در بیش از ۸۰ کشور و در قالب مراکز منطقه ای و با حضور بیش از ۳۰۰۰ محقق در حال فعالیت است.

https://zistonline.com/vdchwqni.23ni6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما